21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Bubba Watsonin vakuuttava loppuvenytys ei riittänyt saudikisassa – yllättäjä maksoi samalla mitalla takaisin

Harold Varner III:n riemulla ei ollut rajoja, kun eagle-putti upposi 18. viheriöllä reiän uumeniin. Kuva: Getty Images

Vuosia PGA Tourilla pelanneen Harold Varner III:n molemmat voitot ovat tulleet muilta kansainvälisiltä kiertueilta.

Viikonvaihteessa Royal Greens and Country Clubin kentällä pelatussa kovatasoisessa Saudi International -kilpailussa nähtiin mielenkiintoinen loppuhuipennus, jossa Harold Varner III veti yllättäen pisimmän korren.

Asian Tourin ohjelmaan kuuluneen kilpailun kärjessä tai sen tuntumassa alusta saakka keikkunut Varner (-13) oli loppusuoralla ahdingossa, mutta kiilasi näyttävällä suorituksella voittoon ohi Bubba Watsonin.

Tuplabogin takaysin alussa tehnyt Watson laskeskeli olevansa viiden parhaan joukossa, mikäli pelaisi loput seitsemän reikää yhden alle.

Etuysin 30 lyönnillä pelannut vasuri kuitenkin nousi taistelemaan voitosta tekemällä kahdella viimeisellä reiällä birdien ja eaglen. Päivän kovinta tulosta, 64, Marc Leishmanin (28:s) kanssa jakanut Watson oli maaliin tullessaan kahden lyönnin johdossa, ja vaikutti hetken aikaa etenevän vähintään uusintaan.

Sisukas Varner tuli 17. reiän birdiellään lyönnin päähän kärjestä, ja maksoi Watsonille samalla mitalla takaisin iskemällä peräti 28-metrisen eaglen-putin sisään viimeisellä reiällä.

”En ole koskaan lakannut uskomasta itseeni. Pari vuotta sitten en ehkä olisi ollut näin vaativan paikan edessä valmis samanlaiseen suoritukseen”, miljoona dollaria palkintorahaa ansainnut Varner hihkui.

Watson, 43, ei vaikuttanut lainkaan pettyneeltä jäätyään kakkoseksi. Kyseessä oli kaksinkertaisen Masters-sankarin paras sijoitus sitten vuonna 2018 voittamansa Travelers Championshipin. Edellisesti top 5 -sijoituksestakin oli jo pitkälti toista vuotta.

”Olipahan hullu takaysi. Ajattelin, että pystyisin häntä ainakin vähän säikäyttämään eaglellani”, Varnerin villiä voitontanssia katsellut Watson sanoi.

”Olen tyytyväinen. Osoitin pystyväni pelaamaan vielä tämän ikäisenä näiden poikien kanssa. En ole pahoillani, että Varner päihitti minut. Hän on ystäväni, ja olen iloinen hänen puolestaan.”

Ensimmäisenä afroamerikkalaisena pelaajana USA:n kakkoskiertueelta pääkiertueelle noussut Varner, 31, on pelannut PGA Tourilla kaudesta 2015–2016 lähtien, mutta hänen molemmat isot voittonsa ovat peräisin muilta kiertueilta.

Maailmanlistan 99:s avasi voittotilinsä joulukuussa 2016 pelatussa Australian PGA Championshipissä, joka kuului tuolloin DP World Tourin kalenteriin. Varner on toisinaan väläytellyt Yhdysvaltain kiertueella, paras sijoitus on huhtikuussa 2021 käydyn RBC Heritage -kilpailun kakkostila.

Keväällä 2019 Varner oli Bethpage Black -kentällä PGA Championshipin voittokahinoissa, mutta hyytyi kärkiryhmän paineessa päätöspäivänä, jolloin hän pelasi mestaruuden vieneen Brooks Koepkan kanssa.

Kolmanneksi King Abdullah Economic Cityssä pelatussa Saudi Internationalissa sijoittui kilpailun paras eurooppalainen, Adri Arnaus (-10). Espanjalainen hävisi Varnerille kolmella lyönnillä.

Lue seuraavaksi: Huutokauppa kovenee – saudeilta 120 miljoonan tarjous DeChambeaulle

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje