[6][5]

[6][5]
Asian Tour - Kilpagolf

Asian Tourilla kovan tuloksen pelannut Kaske löysi kateissa olleen lyöntinsä

Janne Kaske osui torstaina yhtä vaille jokaiseen viheriöön International Series Thailand -kilpailussa.

Janne Kaske kärkkyy Black Mountainilla kahden lyönnin päässä kenttäennätyksen tehneestä pelaajasta.

Janne Kaske oli loistavalla pelituulella Hua Hinissä Thaimaassa käynnistyneen Asian Tourin kilpailun ensimmäisellä kierroksella. Hän pelasi monille suomalaisille golfturisteillekin tutulla Black Mountain Golf Clubin kentällä tuloksen 64 (-8), ja on 18 reiän jälkeen jaetulla kolmannella sijalla.

Kaske teki kierroksellaan yhdeksän birdieä ja yhden bogin. Parhaassa lennossa Kaske oli 30 lyönnillä sujuneella etuysillä, jolla hän teki 2/3 päivän birdieistään.

Porvoolaislähtöisellä pelaajalla on pidempään ollut ongelmia tuloskunnon ja pallonlyömisen kanssa. Hiljattain löytynyt lyönti toimi torstaina erinomaisesti.

”Viime viikolla löytyi jotain tuohon pitkään kateissa olleeseen lyömiseen, ja tänään se oli lähes tulkoon virheetöntä. Tämä Black Mountainin kenttä on aina sopinut hyvin silmääni, joten varmasti silläkin oli vaikutusta rentoon tekemiseen”, Kaske sanoi.

Kaske osui International Series Thailand -kilpailun avauspäivänä 17 viheriöön, ainoa missattu griini 14. reiällä (par 3) johti kierroksen ainoaan bogiin. Hänen väyläosumatilastonsa näytti saldoa 8/14.

”Kenttä on maksimihelpossa virityksessä, pehmeät griinit ja lyhyt raffi, joten nämä kisat tulee olemaan tulosmurskajaiset. Birkkupaikkoja täällä syntyy wedge kädessä koko ajan, joten sinänsä niitä ei tarvitse lähteä edes hanakasti metsästämään.”

Hän on Black Mountainin kenttäennätyksen, 62, tehnyttä Sihwan Kimiä kaksi lyöntiä perässä. Yhdysvaltalaisen ja kolmatta sijaa jakavien pelaajien väliin mahtuu isäntämaan Phachara Khongwatmai. Paalulla oleva Kim uhkuu kovaa kuntoa, sillä hän sijoittui AT:n viimeviikkoisessa kilpailussa toiseksi.

Kaske on pelannut tänä vuonna Aasiassa neljä kilpailua, joista yksi on johtanut jatkokierroksille. Hän jahtasi tammikuun Singapore Openissa tosissaan paikkaa ensi kesän Open Championshipiin, mutta menetti finaalikierroksella otteensa pudoten sijalle T57.