21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Asian Tour - Kilpagolf

Samooja nousi kärkikahinoihin Macaon Asian Tour -kisan toisella kierroksella

Kalle Samoojan pitkä peli oli perjantaina vahvaa. Kuva: Getty Images

Samooja jahtaa Asian Tour -kisassa arvokkaita OWGR-pisteitä, joita hän tarvitsee yltääkseen Pariisin olympiakisoihin.

Kalle Samooja teki Asian Tourin Macaon kilpailun toisella kierroksella tuloksen 67 (-3). Sen myötä hän siirtyi yhteistulokseen -7, jolla hän mahtuu kisassa kymmenen parhaan joukkoon, jaetulle yhdeksännelle sijalle, toisen kierroksen ollessa yhä kesken isolla osalla pelaajista.

”Vähän oli sellainen kruisailumoodi tänään päällä. En joutunut ongelmiin, mutta en myöskään päässyt kauhean lähelle tankoa. Siihen päälle kun nuolee reiän reunoja, niin tulos on tämä. Ihan iskuetäisyydellä kuitenkin viikonloppuun”, Samooja kommentoi.

Macaon International Series -kilpailussa on palkintopotissa kaksi miljoonaa dollaria. Lisäksi tarjolla on maailmanlistan pisteitä, joita Samooja tarvitsee yltääkseen Pariisin olympiakisoihin, mutta joita hän ei päätyömaaltaan LIV Golfilta saa.

Kisan alla antamassaan haastattelussa Samooja piti tämän viikkoista kisaa käytännössä viimeisenä mahdollisuutena pistesaldon kartuttamiseen.

Kahden kierroksen jälkeen Samooja on vain kolmen lyönnin päässä kisaa johtavasta Ruotsin Björn Hellgrenistä.

Perjantaina aamuryhmissä pelannut Samooja onnistui lyömisen osalta pari piirua paremmin kuin torstaina. Avaukset pysyivät pääosin väylillä, eikä hän missannut lähestymisillään kuin kaksi griiniä. Molemmilla kerroilla hän kuitenkin onnistui pelastamaan parin.

Puttipeli taas ei ollut kaikkein terävintä. Kierroksen ainoa bogey tuli kolmen putin kautta ja puttien kokonaismäärä kierroksella oli 31.

Artikkelia päivitetty 11.49: lisätty Samoojan kommentit.

Lue seuraavaksi: Torstaina alkava kisa saattaa ratkaista Kalle Samoojan olympiapaikan: ”Aika lailla vika mahdollisuus”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)