Granberg kolmantena Delhissä - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Granberg kolmantena Delhissä

Joonas Granberg pelaa hienoa turnausta Delhissä.

Joonas Granberg ja Jaakko Mäkitalo jatkoivat Avantha Mastersin toisena pelipäivänä vakuuttavia otteitaan. Molemmat etenevät kisan kolmannelle kierrokselle aivan kärjen tuntumassa. Kisan muista suomalaisista Mikko Ilonen (-2) ja Kalle Samooja (+4) karsiutuivat 36 reiän jälkeen.

Joonas Granberg (-10) pelasi perjantaina toistamiseen tuloksen 67 – muutenkin hänen toisen päivän esityksensä muistutti reikätulosten valossa avauskierrosta. Granberg teki ensimmäisellä kenttäpuoliskolla neljä birdietä ja sisääntulossa kaksi lisää. Ainoa bogi tuli 12. reiällä.

Tilastollisesti Granbergin puttipeli (30) ei ollut aivan ensimmäisen kierroksen tasolla, mutta lähestymisten tarkkuus muistutti kellosepän työtä. Granberg missasi perjantaina vain yhden griinin.

Aura Golfin kasvatti jakaa ET:n ja Aasian kiertueen yhteisturnauksessa kolmatta sijaa ChawalitPlapholin, David Drysdalen ja Tommy Fleetwoodin kanssa. He ovat kärkeä kaksi lyöntiä jäljessä.

Myös Jaakko Mäkitalo oli loppusuoralle saakka kiinni kolmannessa sijassa, mutta korttiin lipsahti bogi yhdeksännellä (kierroksen 18:s) reiällä. Mäkitalo taituroi Granbergin tavoin kuusi birdietä, päivän toinen bogi tuli etuysin puolivälissä (kierroksen 14:s). ”Tänään oli vähän erilaista. Osuin harvemmin väylille, mutta sitten kun osuin, niin olin aika lähellä reikää”, Mäkitalo sanoi. ”Viikonloppuna taas enemmän väyläosumia, niin eiköhän se siitä.”

Jaakko Mäkitalo jahtaa Avantha Mastersin kärkikaksikkoa kolmen lyönnin päässä. Kuva: AOP

Jaakko Mäkitalo jahtaa Avantha Mastersin kärkikaksikkoa kolmen lyönnin päässä. Kuva: AOP

Sanojensa vakuudeksi alastarolainen osui viiteen väylään 14:stä. Putteja tuli kaksi enemmän (28) kuin torstaina, mutta griiniosumatilasto oli saman verran parempi.

Tuloksen 68 pelannut Mäkitalo (-9) on kisan puolivälissä jaetulla seitsemännellä tilalla, yhdessä kuuden muun pelaajan kanssa.

Suomalaiset mukavasti live-lähetyksessä

Granberg ja Mäkitalo saivat mukavasti näkyvyyttä turnauksen live-lähetyksessä. Kahden suomalaisen saaminen tv-kameroihin samassa lähetyksessä ja nähdyssä määrin ei ole aivan tavanomaista. Mikko Ilonen pystyi parantamaan tulostaan avauskierrokseen nähden kahdella lyönnillä, mutta se ei aivan riittänyt jatkopaikkaan. Kompastukseksi koitui 13. reiän tuplabogi, jonka hän tosin hienosti paikkasi kahdella peräkkäisellä birdiellä. Ilonen jakoi Avantha Mastersissa 75. sijaa.

”Avaus meni vasemmalle puskiin. Sieltä dropin jälkeen taas hankalaan paikkaan”, Ilonen kuvaili tuplaan johtaneita kommelluksiaan. ”Vaikka sain vielä kaksi birkkua tämän jälkeen, ei sitä kaivattua kolmatta tullut hyvistä yrityksistä huolimatta.” ”Aamulla oli vahva olo ja uskoin pääseväni hyvälle raiteelle. Peli ei kuitenkaan auennut toivotusti. Pienestä se on kiinni; uskon, että jo seuraavilla viikoilla saan enemmän aikaan”, Malesiassa tulevalla viikolla kilpaileva Ilonen jatkoi.

Kalle Samooja menetti mahdollisuutensa viikonlopun kierroksille jo avauspäivänä. Perjantain 72 lyönnin kierroksessa oli jatkoa ajatellen seitsemän lyöntiä liikaa. Kisan kärkipaikkaa jakavat Thaimaan Chapchai Nirat sekä Kiinan Wenchong Liang (-12).

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje