11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Garcia kärkeen New Yorkissa

Sergio Garcia ei pelaa Bostonin turnauksessa. © Getty Images

Sergio Garcian ote ei lipsunut Bethpage Blackin liukkailla griineillä, kun espanjalainen otti Barclaysin kärkipaikan 36 reiän jälkeen. Samassa kahdeksan alle -lukemassa Garcian kanssa on Nick Watney.

Viime viikolla Wyndham Championshipin voittanut Garcia teki birdien kakkosella ja heti perään seuraavalla bogin. Hän paikkasi virheensä kahdella nopealla birdiellä, peli pysyi muutenkin päivän mittaan kauniisti kontrollissa. Bethpage Blackin griinit olivat iltapäivällä pelanneille hankalat, joten myöhäisten lähtijöiden kuutosella alkavat tulokset olivat perjantaina kuumaa valuuttaa.

Watney oli Garcian ohella yksi 70 lyönnin rajan alittajista. Hänen kautensa on sujunut sen verran vaisusti, että vaara jäädä USA:n Ryder Cup -joukkueen ulkopuolelle on todellinen. Asiat Watneyn suhteen ovat kapteeni Davis Love III:n käsissä.

Loistavan vireen löytänyt Garcia ilmoitti perjantaina New Yorkissa, että hän aikoo jättää FedExCupin seuraavan pudotuspeliturnauksen väliin. Deutsche Bank Championship kuului vielä tällä viikolla hänen kisakalenteriinsa.

”Nautin pelaamisesta Bostonissa – olen onnistunut siellä ja rakastan itse kenttää”, Garcia sanoi. ”Mutta luotan pääseväni Tour Championshipiin, vaikka skippaan Bostonin kisan. Kilpailukalenterini on liian ruuhkainen. Kaikki tietävät, kuinka paljon Ryder Cup merkitsee minulle, haluan olla siellä täydessä iskussa. Haluan pelata niin vahvasti, että voin auttaa joukkuetta.”

”Minun on pidettävä jossain vaiheessa yksi viikko vapaata ja ensi viikko on valitettavasti ainoa mahdollinen.”

<a href=Tiger Woodsilla oli kipeän selän vuoksi hankaluuksia nostaa palloaan reiästä. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2012/08/12082509051383.jpg" width="505">

Tiger Woodsilla oli kipeän selän vuoksi hankaluuksia nostaa palloaan reiästä. &copy Getty Images

Tiger Woodsin toista kierrosta varjosti selkäkipu, vaikka se ei hänen tuloksessaan näkynytkään. Kierroksensa 69 lyönnillä selvittänyt Tiger tunsi kivun heti aamulla herätessään, eikä ongelma helpottanut kierroksen edetessä.

Varsinaisesta loukkaantumisesta ei ole Woodsin mukaan kuitenkaan kysymys: ”Minun on täytynyt nukkua jotenkin huonossa asennossa”, hän sanoi. ”Hotellin sängyt ovat pehmeitä ja nousin selkä jäykkänä, Lämmitellessä vaiva vain paheni ja lopun näitte itse. Selkä oli kipeä koko päivän.”

Woods on kaikesta huolimatta hyvissä asemissa. Hän jakaa seitsemättä sijaa mm. Rickie Fowlerin kanssa, kolme lyöntiä kärjestä.

Neljä vuotta sitten PGA Tourilla viimeksi voittanut Vijay Singh on väläytellyt viime aikoina, mutta iskukyky ei ole riittänyt loppuun saakka. FedExCupin ykkönen vuodelta 2008 jakaa New Yorkin kisassa kolmatta sijaa Bob Estesin kanssa. He ovat lyönnin päässä kärjestä.

Päivän kovimmasta kierroksesta vastasi Henrik Stenson (-4), joka nousi sijalle 11. Tuloksen 65 pelannut ruotsalainen teki perjantaina seitsemän birdietä ja yhden bogin.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje