[14][27]
Champions Tour - Kilpagolf

Funkista Jeld-Wen Traditionin kunkku

Fred Funk otti kaiken ilon irti Jeld-Wen Traditionin voitosta. © Getty Images

Kolmas perättäinen champions-ikäluokan major-titteli jäi sunnuntaina Bernhard Langerilta haaveeksi. Saksalainen oli vielä kolmannen kierroksen jälkeen hyvissä asemissa voittotaistelua ajatellen, mutta päätöspäivän peli (73) ei kulkenut häneltä suunnitelmien mukaisesti. Yhteistulokseen -8 päätynyt Langer oli Jeld-Wen Traditionissa lopulta kymmenes.

Kisan johdossa 54 reiän jälkeen ollut Tom Lehman ei yltänyt hänkään omalle tasolleen finaalikierroksella. Senior PGA Championshipin voittaja tärveli mahdollisuutensa Crosswaterin rei’illä 7-13, jotka hän pelasi yhteensä neljä yli parin. Lehman (-10) sijoittui Oregonissa jaetulle neljännelle tilalle yhdessä Mark Calcavecchian kanssa.

Parhaiten sarkansa kauden neljännessä major-turnauksessa kuokki Fred Funk (-12), jonka voittomarginaaliksi toisen sijan jakaneisiin Michael Alleniin ja Chien Soon Lu’hun jäi yksi lyönti. Funkin näkökulmasta Crosswaterin kenttä noussee korkealle jalustalle, sillä hän voitti Jeld-Wen Traditionin myös toissa vuonna.

Urallaan kahdeksan kisaa PGA Tourilla voittaneelle Funkille Oregonin kisan voitto oli kuudes Champions Tourilla. Se oli hänelle myös kolmas yli 50-vuotiaiden major-titteli.

Pieni

Pieni herpaantuminen finaalikerroksen keskivaiheilla taisi maksaa Tom Lehmanille major-voiton. &copy Getty Images

”Kukaan ei lähtenyt nousukiitoon sunnuntaina. Odotin, että Tom (Lehman) tai Bernhard (Langer) pelaisivat 13 tai 14 alle, mutta näin ei käynyt”, Funk sanoi.

”Se taisi olla kentän testamentti; merkki siitä kuinka haasteellista siellä oli pelata.”

Jeld-Wen Traditionin voittotulosta -12 ei toki sinällään voi pitää korkeana, mutta Champions Tourin kisoissa voittotulokset liikkuvat useinkin -15 ja -20 välillä. Yli 50-vuotiaat ammattilaiset pelaavat kenttiään selvästi lyhyempinä kuin esim. PGA Tourin pelaajat, mutta kovatasoisille ikämiehille jotkut kentät ovat kuin suupaloja.

Jeld-Wen Tradition pelataan ainakin Fred Funkin harmiksi ensi vuonna uudella turnauskentällä, sillä viikonvaihteessa neljännen kerran peräkkäin kisaa isännöinyt Crosswater Golf Club ei kuulu jatkossa turnauksen suunnitelmiin.

Muitakin muutoksia on luvassa, sillä Jeld-Wenin sopimus turnauksen pääsponsorina päättyi. Champions Tourilla lienee kilpailun tulevista suunnitelmista uutta kerrottavaa lähipäivinä.