Näin päävalmentaja-Jendelid auttaa pelaajia kisapaikalla ShotClock Mastersissa - Golfpiste.com

25.1.–1.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][5]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Näin päävalmentaja-Jendelid auttaa pelaajia kisapaikalla ShotClock Mastersissa

Fredrik Jendelid on purkanut viimevuotisten kisojen tulokset ja analysoinut, millainen pelistrategia toimii Itävallan ET-kisassa.

Minulla on Shot Clock Mastersissa kolme tavoitetta harjoituspäiviä ja -kierroksia varten:

1. ET ei ole informoinut pelaajia tarpeeksi hyvin siitä, miten ajanotto käytännössä toteutetaan. Pelaajat ovat hieman epävarmoja siitä, mistä ajanotto käynnistyy ja miten sen suhteen menetellään.

Olen harjoituskierroksilla mukana ja tarkkailen heidän lyöntiinsä käyttämää aikaa, jotta he voivat olla luottavaisia sen suhteen, miten kauan heillä kuluu aikaa ja miten asia käytännön pelitilanteessa hoituu.

Pelaaja saa esimerkiksi ottaa kierroksen aikana kaksi kertaa aikalisän, jonka ansiosta hän voi käyttää lyöntiin 40 sekuntia enemmän aikaa.

2. Käyn aina ennen kilpailua läpi 2–3 edellisen vuoden kilpailun ja siihen liittyvät tilastot. Analysoin kilpailut ja etsin toistuvia elementtejä tilastoista. Tarkastelen myös yksittäisten reikien lyöntikeskiarvoja. Näihin perustuen teen pelaajille ehdotuksen pelistrategiasta.

3. Tarvittaessa autan pelaajia johonkin pelin osa-alueeseen liittyvissä ongelmissa tai elementeissä.

10 parhaan pelaajan tilastot viime vuoden kilpailussa

Kahden edellisen vuoden tulokset

VoittotuloksetTop 10cut-raja
2017   -12-6+2
2016   -13-6+3

Kenttään ei ole tullut muutoksia ja säätila on samanlainen, joten lähtökohtaisesti tulostaso tulee olemaan samaa luokkaa.

Reikäkeskiarvot 2017

Reiät 7–12 ovat kentän vaikein osuus. Pelaajien tulosten keskiarvo oli niillä 1,18 lyöntiä yli parin kierroksessa. Koko kilpailun aikana se tarkoittaa 4,72 lyöntiä. Pelaamalla pelkästään nuo reiät järkevästi pariin, pelaajan on mahdollista voittaa lähes viisi lyöntiä.

Pelistrategia

Diamond CC on vaikea golfkenttä ja se näkyy tulostasossa. Hyvä pelisuunnitelma on siksi tärkeä, eikä riskejä kannata ottaa liikaa. Pari realisoitunutta riskiä voi tulla kalliiksi.

Kun Dylan Fritelli voitti 2017 tuloksella -12, hän teki kisan aikana vain kuusi bogia. Mikko Korhonen oli toinen tuloksella -11. Hän teki 10 bogia.

Mikko siis teki muutaman virheen liikaa, vaikka peli oli osin vahvempaa kuin Fritellillä. Jos Korhonen olisi tehnyt vain kuusi bogia, hän olisi voittanut kisan kolmella lyönnillä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje