16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Mikko Korhonen taistellen jatkoon Malesiassa

Toisen kierroksen lopun kaksi perättäistä birdieä sinetöivät Korhosen jatkopaikan Maybank Championshipissä. Mikko Ilosen tuloksessa oli kaksi lyöntiä liikaa.

Mikko Korhonen sinnitteli tyylilleen uskollisesti veitsi kurkulla ET-turnauksen jatkokierroksille. Hän pelasi Maybank Championshipin toisella kierroksella vaadittavan kuutosella alkavan (69) tuloksen, ja loikkasi viimeisten joukossa cut-rajan paremmalle puolelle.

Korhosen kolmannen päivän urakka käynnistyi tahmeasti. Hän oli kierrostaan kolmosen jälkeen yhden yli, mutta seuraavan viiden reiän jaksossa tuli neljä birdieä. Lento ei jatkunut samanlaisena, ja sisääntulon keskivaiheen bogit näyttivät hetken aikaa pudottavan hänet kelkan kyydistä.

Kovana taistelijana tunnettu Korhonen ei kuitenkaan antanut periksi: hän väänsi kahdelle viimeiselle reiälle jatkoon vaadittavat birdiet, ja lähtee viikonlopun kierroksille tilanteesta kaksi alle. Nummelalainen jakaa kisan puolivälissä 51. sijaa.

”Hyvä kierros tänään ja ihana venyminen lopussa. Mieli oli rauhallinen ja jaksoin odottaa koko päivän, aika vuoristorataahan se oli”, Korhonen sanoi.

Korhonen pelasi perjantaina iltapäivän ryhmissä ja sai kaipaamansa pidemmät yöunet, jotka tulivat tarpeeseen levon jäätyä ensimmäisenä kisayönä vajaaseen tuntiin.

Kovassa kuumuudessa otin napsun rauhallisemmin kaiken, kävelin hitaammin ja varjossa, jos mahdollista. Lähipeli on kyllä haastavaa näillä pinnoilla, mutta ehkä sitä pikkuhiljaa oppii.

Korhosella on jälleen aikainen herätys lauantaina, sillä hän tulee lähtemään kentälle aamuyöllä kello 2.45 Suomen aikaa (8.45 paikallista aikaa).

Caddie Karri Kakon nuottivihkosta löytyi jälleen sopivat koordinaatit. Kuva: Petri Timonen

Myös Mikko Ilosen (par) otteissa oli toisenlainen puhti perjantain kierroksella. Hän teki ensimmäisellä yhdeksiköllä (10 – 18) kaksi birdieä ja kaksi bogia sekä toisella kenttäpuoliskolla (1–9) vielä kaksi birdieä lisää. Tuloksessa 70 oli kuitenkin kaksi lyöntiä liikaa, eikä häntä nähdä turnauksen jatkokierroksilla.

”70 lyöntiä oli osuva tulos kelpo esitykseeni nähden. Annoin sen, mitä koneesta lähti, en reagoinut takaiskuihin, vaan etenin lyönti kerrallaan. Cut-rajaa tavoittelin, viimeinen nipistys sen saavuttamiseksi jäi uupumaan”, Ilonen sanoi.

Peli on ollut sekä Dubaissa että Malesiassa melko hyvää. Nyt on ET:n ohjelmastakin johtuen aika ottaa etäisyyttä kisoihin. Palaan kehiin näillä näkymin huhtikuussa joko Marokon tai Kiinan kisoissa.

Saujana Golf & Country Clubilla pelattavan turnauksen kärkeen nousi päivän kovimman tuloksen (63) lyönyt Bernd Wiesberger (-12). Englannin Danny Willett on itävaltalaista lyönnin perässä.

USA:n David Lipsky ja Ranskan Mike Lorenzo-Vera (-9) ovat seuraavina.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje