Mikko Korhonen tavoittelee sunnuntaina kauden toista top 10 -sijoitustaan Euroopan kiertueella. Kuva: Getty Images
European Tour |
12.5.2018

Mikko Korhonen paransi jälleen tulostaan – nousi jo sijalle 10

Korhonen oli toisena perättäisenä päivänä vahvimmillaan kierroksen keskivaiheella.

Mikko Korhonen on kohentanut askel askeleelta tuloksiaan ja sijoitustaan Italian Agrigentossa pelattavassa Rocco Forte Sicilian Openissa. Lauantaina oli vuorossa toinen perättäinen kuutosella alkava tulos, mikä singautti hänet 10. sijalle.

Tilanteeseen kuusi alle siirtynyt Korhonen teki kolmannella kierroksella yhden eaglen, kolme birdieä ja kaksi bogia. Paras vaihe osui ulosmenon loppuun, missä hän iski perättäiset birdien ja eaglen.

Hyvä meno jatkui 12. reiän birdiellä, mutta kierroksen viimeinen kolmannes ei tarjonnut enempää punaista väriä korttiin. Päivän toinen ja viimeinen bogi syntyi reiälle 14.

”Sanotaan, että ihan ok päivä. Pari päivää kun on vetänyt tuulessa alle parin, niin tämänpäiväinen kierros tuntuu ihan perussuoritukselta”, Korhonen sanoi.

”Omat odotukset olivat ehkä liiankin kovat. Lähdin hakemaan huippukierrosta, kun olosuhteet olivat niin paljon edellispäiviä
helpommat. Kärkipojat menevät kuitenkin niin kovaa vauhtia, että tänään ei riittänyt oma vauhti.”

”Putteri tuntuu hyvältä kädessä ja asento on hyvä. Pari pitkää puttia olenkin saanut sisään.”

Oliver Lindell nousi toiseksi parhaaksi suomalaiseksi lyötyään Korhosen tavoin tuloksen 68. Tilanteessa -1 oleva porvoolainen jakaa nyt 41. sijaa.

Takaysillä oli vahva vaihde päällä ja putteja tippui kivasti.

Lindell aloitti lauantaina kahdella birdiellä, ja oli kierrostaan 12 reiän jälkeen neljä alle. Peli sujui tämän jälkeenkin tasapainoisesti, kunnes hän teki päivän ainoan boginsa viimeiselle reiälle.

”Tosi hyvää avauspeliä tänään, draivit osuivat hyvin väylään. Rautalyönnit olivat aika off. Suht maksimi mihin pystyttiin. Tyytyväisiä ollaan päivän tulokseen”, Lindell sanoi.

Oliver Lindell kiitteli avauksiaan lauantaina. Kuva: Antero Lindell

Myös Tapio Pulkkanen (par) oli hyvillään kolmannen kierroksen esityksestään, lukuun ottamatta lopussa tullutta kömmähdystä.

”Tänään oli huippukeli pelata. Takaysillä oli vahva vaihde päällä ja putteja tippui kivasti. Nihkeä tupla loppuun, muuten ihan hyvää tekemistä. Täytyy lähestymisiä vielä parantaa huomenna”, hän sanoi.

Tuloksen 69 lyönyt ”Hattu-Tapio” löytyy 48. sijaa jakavien joukosta.

Kalle Samoojalla (+3) oli lauantaina mukavasti ruutia otteissaan, joskin kaksi isoa epäonnistumista veivät hänen sijoitustaan (T72) väärään suuntaan. Hän tehtaili kierroksellaan kuusi birdieä, mutta 11. reiän tupla ja lopussa kahden birdien väliin tullut tripla kävivät kalliiksi.

”Taas sieltä (tuloskortista) löytyi vähän kaikkea. Oikeastaan puttiin ja kahteen draiviin 17. reiällä kulminoitui tämä päivä. En saanut paikkoja käytettyä niin hyvin kuin siellä tarjolla oli”, Samooja kertoi.

Turkulainen löysi toiseksi viimeisellä hukkaamansa pallon, mutta liian myöhään.

”Kuusi puttia alle kolmesta metristä ohi, ja hukattu pallo 17:llä. Tietenkin viiden minuutin etsimisen jälkeen meinasin astua sen päälle, kun hain mittaa varapallolle. Silti kuusi birkkua, vaikka ei kunnolla kolissut.

Sää oli kahden tuulisen päivän jälkeen virheetön, ja tämä näkyi myös tulostasossa. Pelaajat iskivät urakalla kovia lukuja, Parhaasta tuloksesta (63) vastasivat kisan johtoon kiivennyt Ranskan Mike Lorenzo-Vera (-15) ja kolmanneksi noussut Ruotsin Joakim Lagergren (-13). Heidän välissään voitosta taistelee kisan puolivälissä paalulla ollut Lorenzo-Veran maanmies Julien Guerrier (-14).

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.