[13][26]

[13][26]

Matthew Fitzpatrickista jälleen vuorten kuningas

Englantilaisesta tuli ensimmäinen Crans Montanan alppimaisemissa kaksi peräkkäistä voittoa saavuttanut pelaaja sitten Seve Ballesterosin.

Matthew Fitzpatrick puolusti onnistuneesti voittoaan sunnuntaina Crans Montanassa päättyneessä Omega European Masters -kilpailussa. Hän päätyi 72 reiän jälkeen tasatulokseen 263 (-17) Lucas Bjerregaardin kanssa, mutta nujersi tanskalaisen ensimmäisellä uusintareiällä tekemällään birdiellä.

Britti oli ennen päätöspäivää neljä lyöntiä Bjerregaardin edellä, mutta jälkimmäinen kiri tasoihin turnauksen kovimmalla kierrostuloksella, 63.

Vastikään 24 vuotta täyttäneestä Fitzpatrickista tuli Sveitsissä kautta aikain nuorin viisi Euroopan kiertueen turnausta voittanut englantilainen. Hän nousi European Tourille vuonna 2015 saatuaan kortin edellisen syksyn karsinnoista. Tämän jälkeen Fitzpatrick on pystynyt voittamaan pääkiertueella joka vuosi vähintään yhden kilpailun.

Edellinen Sveitsin ET-kilpailussa kahteen perättäiseen voittoon pystynyt pelaaja oli legendaarinen Seve Ballesteros, tasan 40 vuotta sitten.

Kolmanneksi sijoittunut Ranskan Mike Lorenzo-Vera (-15) oli sunnuntaina pitkän aikaa kuskin paikalla, mutta tärveli mahdollisuutensa sisääntulon puolivälissä lipsahtaneeseen tuplabogiin ja viimeisen reiällä veteen menneeseen lyöntiin.

Lorenzo-Veralla, 33, on edelleen voittotili avaamatta Euroopan kiertueella.

Bjerregaardin ohella top 10:een ei mahtunut muita pohjoismaalaisia. Toinen tanskalainen, Søren Kjeldsen (-7) päätyi alppimaisemissa sijalle T12.

Turnauksen mielenkiintoisimpiin pelaajiin kuulunut Doug Ghim (-9) jakoi Crans-sur-Sierre Golf Clubin kentällä käydyssä kilpailussa kahdeksannen sijan.

Ghim, 22, nousi keväällä Amateur World Rankingin ykköseksi, ja selvitti Mastersissa cut-rajan ainoana amatöörinä. Yhdysvaltalainen saavutti tänä vuonna myös Ben Hogan -palkinnon parhaana yliopistopelaajana, ja ryhtyi ammattilaiseksi kesäkuussa pelatun U.S. Openin jälkeen.