23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Mikko Ilonen hyvillään lyöntitarkkuudestaan

Dubain finaaliturnaus käynnistyi 13. sijaa jakavalta lahtelaiselta jämäkästi ja nopeasti. Eroa johdossa olevaan Lee Westwoodiin on neljä lyöntiä.

Mikko Ilonen aloitti Euroopan kiertueen finaalisarjan päätöskisan ripeällä kierroksella seuranaan nuori italialainen Renato Paratore. Kaksikko selvitti päivän urakan Jumeirah Estatesin Earth-kentällä alle neljässä tunnissa.

Takkulan kentän kasvatti sai mahdollisimman huonon alun tehtyään ykkösellä tuplabogin. Hän ryhdistäytyi nopeasti ja kirjasi vielä neljä birdieä ulosmenon puitteissa. Takaysin Ilonen pelasi parissa, ja päätyi näin tulokseen 70 (-2). Sama kierrossaldo löytyi myös Paratoren kortista.

”Otin tavoitteekseni osua oikealla lyöntimäärällä 15 kertaa viheriöön. Ylitin tämän yhdellä, lyönti pysyi koko päivän hyvin kasassa”, Ilonen sanoi.

”Paratore oli erittäin mukavaa peliseuraa, toivottavasti pääsemme perjantainakin samaan pariin.”

Ilonen jakaa avauspäivän jälkeen 13. sijaa. Eroa kärjessä olevaan Lee Westwoodiin on neljä lyöntiä.

Westwood osoitti lennokkaalla pelillään olevansa varteenotettava vaihtoehto turnauksen menestyjäksi.

Pelini sujui juuri niin hyvin kuin se on sujunut jo jonkun aikaa. Olen huomannut puuttua pariin avaintekijään pelin eri osa-alueilla, ja olen tehnyt niiden parissa kovasti töitä. Tänään kaikki tekijät loksahtivat kohdalleen. – Lee Westwood

”66 on hyvä tulos, mutta ei se niin helposti syntynyt. Päivän kierros oli varsin vaativa testi. Liput eivät olleet tyypillisillä ensimmäisen kierroksen paikoilla. Kyseessä on kuitenkin kenttä, jolla olen koonnut hyvää menestystä aiempina vuosina. Siksi olen odottanut tätä viikkoa innolla.”

<a href=Lee Westwood pelasi vahvasti DP World Tour Championshipin ensimmäisenä päivänä. Kuva: Getty Images" width="630" height="420" />

Lee Westwood pelasi vahvasti DP World Tour Championshipin ensimmäisenä päivänä. Kuva: Getty Images

Westwood voitti Dubaissa seitsemän vuoden takaisen finaaliturnauksen, ja sinetöi tuolloin toisen ranking-kuninkuutensa Euroopan kiertueella.

”Vuoden 2009 finaali on varmasti urani kahden kolmen parhaan saavutuksen joukossa. Mahdollisesti jopa paras, koska minun piti voittaa turnaus päihittäkseeni Roryn (McIlroy) Race to Dubai -kokonaiskilpailussa. Marginaalia kertyi lopulta kuusi lyöntiä, ja hallitsin pitkälti koko kisaa viikonloppuna.”

Julien Quesne ja Nicolas Colsaerts ovat lyönnin päässä Westwoodista.

Rankingin johdossa oleva Henrik Stenson avasi pelin tuloksella 72, mikä oikeuttaa 33. sijaan. Lähin uhkaaja Danny Willett oli torstaina lyönnin verran parempi, mutta kyseinen sijoitus riittäisi Stensonille sunnuntaina uran toiseen Race to Dubain voittoon.

Myös Alexander Norenilla (71) ja Rory McIlroylla (75) on vielä hienoiset mahdollisuudet nousta kokonaiskilpailun ykköseksi. Jälkimmäinen ei tosin saanut ensimmäisenä päivänä itsestään mitään irti. Tulos 75 merkitsi 55. sijaa jakavan McIlroyn kohdalla ensimmäistä parin yli sujunutta kierrosta Earth-kentällä.

Ilosen ja myös toisella kierroksella hänen kanssaan pelaavan Paratoren perjantain lähtöaika on kello 9.50 Suomen aikaa. Kärkipari Westwood-Quesne starttaa tasan tunnin myöhemmin.

DP World Tour Championshipissä on mukana ET:n rankingin 60 parasta pelaajaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje