15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][13]
KilpailuaSuomalaista
European Tour

Adrian Otaegui hyödynsi Marcel Siemin mustan hetken Saksan reikäpeliturnauksessa

Otaegui on noussut vaivihkaa nuorten espanjalaispelaajien ykkösketjuun.

Adrian Otaeguin mainio loppukiri tuotti espanjalaiselle uran ensimmäisen ET-voiton Bad Griesbachissa pelatussa Paul Lawrie Match Play -turnauksessa. Finaalivastustaja Marcel Siem pakeni otelussa kahdeksannen reiän jälkeen jo 3 up -johtoon, mutta missasi monta tärkeää puttia kentän jälkipuoliskolla.

Siemillä oli reikävoitot täysin omissa käsissään sisääntulon kolmannella ja viidennellä, mutta putteri lopetti huonossa paikassa yhteistyön. Otaegui hyödynsi Siemin suvantovaiheen ja tasoitti kamppailun 15 reiän birdiellään.

Hän siirtyi matsissa ensimmäisen kerran johtoon seuraavalla, kun Siem epäonnistui tasoittavassa metrin pituisessa putissa. Viimeisen niitin Otaegui iski 17. reiällä upotettuaan hurmiossa noin kahdeksanmetrisen birdieputin.

”Olen niin onnellinen”, sanoi 24-vuotias Otaegui, jota kaksinkertainen Masters-voittaja Jose Maria Olazabal on mentoroinut uran alkuvaiheessa.

”Pelasin hyvää golfia, ja Marcel (Siem) missasi muutaman lyönnin, mutta olin erittäin keskittynyt. Tiesin pystyväni tähän, ja se millä tavalla päätin tämän ottelun, oli tietysti täydellinen päätös tälle viikolle.

Otaeguin 2/1-voitto merkitsi sitä, ettei hänen tarvinnut pelata yhdessäkään ottelussa kentän 18. reikää. Aiemmin sunnuntaina pelatussa välierässä Otaegui ryöpytti toista espanjalaista Alejandro Canizaresia numeroin 6/5.

”Minullekin sattui kilpailussa joitakin virheitä, mutta pelasin jämäkästi koko viikon.”

Mikko Ilosen toisella kierroksella pudottanut Siem oli kotiyleisönsä edessä mainiolla pelipäällä. 3/2 päättyneessä ottelussa Ruotsin Johan Carlssonia vastaan, hän oli kierrostaan 16 reiän jälkeen kahdeksan alle.

Siem kertoi aiemmin viikolla, että hyvän pelivireen taustalla on rohkeus reagoida jälleen tunteella pelitapahtumiin. Saksalainen kokeili viileämpää tyyliä, mutta samalla peliote kirposi pahemman kerran.

Pronssiottelussa Carlsson löi Canizaresin numeroin 3/2.

Yhden ottelun voittaneen Mikko Ilosen sijoitukseksi tuli jaettu 17:s. Se tuotti hänelle 16 000 euron tienestit. Ilonen on Race to Dubai -listalla 160 172 euron ansioillaan sijalla 135, kun kauden päätteeksi 100 parasta uusii korttinsa Euroopan kiertueelle.

Ilosen pelit jatkuvat 7.–10. syyskuuta Sveitsissä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje