Elpyneelle LET:lle noussut Tiia Koivisto: ”Nyt kannattaa ehkä jäädäkin Eurooppaan” - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Elpyneelle LET:lle noussut Tiia Koivisto: ”Nyt kannattaa ehkä jäädäkin Eurooppaan”

Helmikuussa Australiasta täyden LET-kauden aloittava Tiia Koivisto elää ammattiurheilijan unelmaansa.

Ladies European Tourin karsinnat viime sunnuntaina läpäissyt Tiia Koivisto valmistautuu uransa seuraavaan vaiheeseen. Hän pääsee neljäntenä ammattilaisvuotenaan pelikauteen Euroopan pääkiertueella, hetkenä, jolloin kiertue on kaikkien aikojen voimaintunnossaan.

”Itsellä on ollut aika paljon mielessä se, että kannattaisiko lähteä suoraan Jenkkeihin, koska Euroopassa ei ole kauheasti pelimahdollisuuksia, varsinkaan pääkiertueella”, Koivisto kertoi Golfpisteen Kisaviikko-podcastin puhelinhaastattelussa.

Viime perjantaina julkaistu LET:n uusi kisakalenteri toi kuitenkin valon tunneliin ja uudet uramahdollisuudet Euroopan kärkipelaajille. Edessä on 24 osakilpailun kausi ja kiertueen kaikkien aikojen suurin, 18 miljoonan euron palkintopotti.

”Kuulostaa tosi hyvältä. Nyt kannattaa ehkä jäädäkin Eurooppaan”, Koivisto sanoi.

Koivisto sai karsinnoista 8a-kategorian pelioikeuden, jolla Hirvihaara Golfin kasvatti laskee pääsevänsä pelaamaan vähintään 15 osakilpailua. Menestys kauden aikana avaisi lisää pelimahdollisuuksia.

Lisää kisoja löytyisi myös Koiviston viime vuoden kiertueen LETAS:n kalenterista, mutta Koivisto kertoo fokuksensa olevan nyt pääkiertueella.

”Keskityn aika paljon myös treenaamiseen, koska osallistun LPGA:n karsintoihin sitten syksymmällä.”

Kisaviikko-podcastissa Koivisto kertaa vielä myös viime viikon finaalikarsinnan jännittäviä vaiheita. Vielä viimeiselläkin reiällä hänen oli tehtävä ratkaiseva päätös pelistrategiasta.

Kuuntele yltä Tiia Koiviston haastattelu ja koko Kisaviikko-podcast. Studiossa käydään tällä viikolla myös muita mielenkiintoisia, tunteikkaita ja kepeästi moralisoiviakin keskusteluja.

Lue seuraavaksi: Tiia Koivisto saalisti kortin LET:n karsintafinaalista – ”Tämä oli vain luonnollinen seuraava askel”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje