29.9.–6.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Tiia Koivisto saalisti kortin LET:n karsintafinaalista – ”Tämä oli vain luonnollinen seuraava askel”

Tiia Koivistolle on tiedossa ensi kaudella urakoitavaa Ladies European Tourilla. Kuva: Tristan Jones/LET

Koiviston onnistumisen myötä suomalaisten määrä naisten Euroopan kiertueella nousee kuuteen pelaajaan.

Tiia Koivisto nappasi riemastuttavasti kortin Espanjan Cartagenassa sunnuntaina päättyneessä Ladies European Tourin karsintafinaalissa. Hän sijoittui kilpailussa 18:nneksi ja välttyi lopulta lyönnin turvin ajautumasta niiden neljän pelaajan joukkoon, jotka lähtivät karsimaan viimeisestä tarjolla olleesta kortista.

Koivisto oli viisipäiväisessä karsintakilpailussa parhaimmillaan toisella ja neljännellä kierroksella, jolloin hän pelasi kuutosella alkavat tulokset. Lauantaina hän jakoi päivän toiseksi kovinta tulosta 68 lyönnin noteerauksestaan.

”Tämä oli itselle henkisesti aika raskas viikko. Olin pelannut viime karsinnoissa tosi huonosti ja se painoi vähän taustalla. Pelasin kuitenkin tänä vuonna tasaisen hyvän kauden ja pudotin kierroskeskiarvoni 72:ään. Tiesin, että jos pelaan peruspeliäni, se riittää top 20:een”, Koivisto sanoi.

”Urani on ollut nousujohteinen, joten tämä oli vain luonnollinen seuraava askel. Mutta kun LET:n rankingin kautta (vahvan) kortin sai vain top 70, niin kyllä sillä (kategoriallani) pitäisi pelaamaan ihan hyvä määrä kisoja”, jatkoi viisi kertaa edellisellä kaudella LETAS-kiertueella top 10:een sijoittunut Koivisto.

Hirvihaaran Golfia edustavan pelaajan kanssa samaan tulokseen, 364 (+3), päätyi kymmenen pelaajaa, joiden sijoitus määräytyi viimeisen kierroksen tuloksen perusteella. Sijoituksia ei jaettu ET:n karsintafinaalin tavoin, sillä jaossa oli tasan 20 korttia.

Vahvimman kortin (kategoria 5c) sai viisi kilpailun viisi parasta, sijoille 10–20 yltäneiden kuitattua hieman rajoitetumman (kategoria 8a). Loput viidennelle kierrokselle päässeet saivat niukasti pelimahdollisuuksia tarjoavan kategorian.

Toinen cutin selvittänyt suomalainen, Karina Kukkonen (+7) oli 28:s jääden neljä lyöntiä kortista. Kukkosen kompastukseksi koitui toisen ja kolmannen päivän hieman vaisummat suoritukset.

Jenna Mäihäniemen ja viime vuoden karsintafinaalista kortin saaneen Niina Liiaksen urakka Real Golf La Manga Clubilla pelatussa turnauksessa päättyi neljän kierroksen jälkeen.

LET:n karsintafinaalin voitti Amy Boulden (-10). Vuonna 2014 vuoden tulokkaaksi valittu walesilainen pelasi edellisen kauden USA:n Symetra Tourilla, mutta teki näyttävän paluun Euroopan ykköskiertuelle.

Pohjoismaalaisista kortin karsinnoista saivat myös Norjan Maiken Bing Paulsen, Ruotsin Filippa Möörk sekä Islannin Gudrun Björgvinsdottiir.

Suomalaisista Koiviston ohella LET-kiertueella tulevalla kaudella pelaavat Ursula Wikström, Sanna Nuutinen, Noora Komulainen, Minea Blomqvist-Kakko sekä hieman rajoitetummalla pelioikeudella Elina Nummenpää.

Myös Krista Bakkerilla on Nummenpään tavoin kaudelle 2020 kategoria 9a, mutta hän ilmoitti loppuvuodesta lopettavansa kilpauransa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje