[14][27]

[14][27]

Dustin Johnsonille 15 miljoonan dollarin jättipotti ja PGA Tourin mestaruus

Dustin Johnsonin mittava voittokokoelma täyttyi maanantaina Tour Championshipillä ja FedEx Cupin mestaruustittelillä. Kuva: Getty Images

Viime vuoden jumbolle ei löytynyt Tour Championshipissä todellista uhkaajaa.

Dustin Johnson (-21) teki sen mitä häneltä saattoi kolmannen kierroksen jälkeisten asetelmien perusteella East Lake Golf Clubilla odottaa. Viiden lyönnin etumatkalta Tour Championshipin päätöspäivään lähtenyt Johnson tyytyi järkevästi puolustusvoittoiseen suoritukseen, eikä hänen voittonsa ollut tiistaina hetkeäkään uhattuna.

Kakkostilan Xander Schauffelen kanssa jakanut Justin Thomas (-18) kavensi 16. reiän birdien myötä eron kahteen lyöntiin, mutta tuhri viimeisen oljenkortensa lyömällä seuraavalla tiipaikalla avauksensa reilusti oikealle. Tästä seuranneen bogin myötä Johnson saattoi kaikessa rauhassa suunnitella loppusuoralla voittopuhettaan.

Kyseessä oli 15 miljoonaa dollaria palkintorahaa voittaneen Johnsonin kolmas voitto sitten kesäkuun, jolloin PGA Tourin kilpailut käynnistyivät uudelleen pitkän tauon jälkeen. Maailmanlistan ykkönen esitti loppukaudesta vahvaa golfia viemällä kolmesta playoff-kisasta kaksi ja sijoittumalla ennen FedEx Cupin pudotuspelejä käydyssä PGA Championshipissä kakkoseksi.

FedEx Cupin voitto oli hänelle uran ensimmäinen. Mestaruus oli lähellä neljä vuotta sitten, mutta Rory McIlroyn loppuvenytys oli tuolloin liikaa.

Johnsonin tunnelmat olivat vuosi sitten East Lake Golf Clubilla toisenlaiset. Hän jäi vuoden 2019 Tour Championshipissä peränpitäjäksi, ja meni pian finaaliturnauksen jälkeen polvileikkaukseen. Paluu kentille tapahtui joulukuun Presidents Cupissa.

Ainoana päämääränäni oli vain päästä halaamaan tuota pokaalia.

DJ voitti kesäkuussa pelatun Travelers Championshipin, mutta oli kolme viikkoa myöhemmin kuin varjo edellisen kilpailunsa loistosta. Hän pelasi Jack Nicklausin isännöimässä Memorial Tournamentissa kaksi peräkkäistä 80 lyönnin kierrosta saaden kilpakumppaninsa hämilleen.

”En ole koskaan nähnyt häntä niin hukassa”, sanoi mainituilla kierroksilla Johnsonin kanssa pelannut Justin Thomas.

Johnson on kuitenkin mestari kutomaan verkkonsa uudelleen nopealla aikataululla. Vetäydyttyään selkävaivojen vuoksi seuraavan viikon 3M Openista hän palasi Memphisin WGC-kilpailuun uudella ilmeellä ollen 12:s. Tämän jälkeen käydyissä kaikissa turnauksissa Johnson vähintään jakoi johtopaikkaa ennen viimeistä kierrosta, eikä jäänyt kertaakaan kakkostilan huonommalle puolelle.

Voitto Tour Championshipissä oli 12 kertaa peräkkäin PGA Tourin finaaliin yltäneelle Johnsonille toiveiden täyttymys.

”FedEx Cupin voitto on jotain mitä olen pitkään jahdannut ja tahtonut. Ainoana päämääränäni oli vain päästä halaamaan tuota pokaalia”, sanoi kahdeksaan pariin ja 18. reiän birdieen turnauksen päättänyt pelaaja.

DJ on vankka voittajaehdokas myös PGA Tourin vuoden pelaaja -äänestyksessä. Tähän asti vain Tiger Woods ja Jordan Spieth ovat maailmanykkösinä päättäneet kautensa FedEx Cupin voittoon ja tulleet sen jälkeen äänestetyiksi vuoden pelaajaksi. Woods on saanut tämän kunnian kahdesti vuosina 2007 ja 2009 ja Spieth viisi vuotta sitten. Tänä vuonna kumpikaan ei yltänyt Atlantan finaaliturnaukseen.

Voitto oli Etelä-Carolinan Columbiasta kotoisin olevalle Johnsonille uran 23. PGA Tourilla. Noustuaan kiertueella voittokantaan kauden 2008 Turning Stone Resort Championshipissä, hän on jäänyt vain yhtenä vuotena – 2014 – ilman ykköstilaa.

Tuloksellisesti, kun FedEx Cupin sääntöjen mukaista Tour Championshipin lähtötilannetta ei huomioida, vähiten lyöntejä East Lake Golf Clubilla käytti Xander Schauffele. Se tarkoittaa myös sitä, että Schauffele kuittasi kilpailusta eniten maailmanlistan pisteitä. Bruttotuloksessa Johnsonin edelle kiilasi myös kauden yllättäjiin kuulunut Scottie Scheffler.

Johnson katkaisi saavutuksellaan eurooppalaisten kahden vuoden voittokulun FedEx Cupissa. Mestaruutta puolustanut Rory Mclroy jäi nyt jaetulle kahdeksannelle sijalle, ja edellisvuoden ykkönen Justin Rose ei yltänyt finaaliturnaukseen saakka.

Paras eurooppalainen tänä vuonna oli neljänneksi sijoittunut Jon Rahm, joka jäi Johnsonista neljän lyönnin päähän.

Lue seuraavaksi: Dustin Johnson iski jalan kaasulle ja muut putosivat kyydistä