[14][27]

[14][27]

Dustin Johnson iski jalan kaasulle ja muut putosivat kyydistä

Dustin Johnson on hyvää vauhtia matkalla kohti uransa ensimmäistä PGA Tourin mestaruutta. Kuva: Getty Images

Eurooppalaisten voittoputki Tour Championshipissä on päättymässä tiistaina.

Lauantain kierroksen jälkeen näytti siltä, että Tour Championshipin voitosta voisi kehkeytyä vielä kuuma kamppailu. Tähtien odottamaton kompurointi oli kääntänyt asetelmat toisella kierroksella päälaelleen, mutta yksi pelaaja oli sunnuntaina toista mieltä. Dustin Johnson (-19) pelasi juuri niin vakuuttavasti kuin hänen pahimmat kilpakumppaninsa saattoivat pelätä. Tulos 64 antoi DJ:lle viiden lyönnin etumatkan ennen finaaliturnauksen viimeistä kierrosta.

Jos oli Johnsonilla lauantaina vaikeuksia saada avauksiaan lyhyeksi leikatulle alueelle, missasi hän kolmannella kierroksella vain kolme väylää. Tämän lisäksi maailmanlistan ykkönen pääsi puttaamaan birdieä 15 kertaa.

”Hän esitti näytöstyyliin mihin pystyy. Jos Dustin pelaa normaalitasollaan, häntä on lähes mahdotonta ottaa kiinni”, Justin Thomasin kanssa toista sijaa jakava, vuoden 2017 Tour Championshipin voittaja Xander Schauffele kertoi.

Johnson uhkui vahvaa virettä PGA Tourin playoff-turnausten alla, eikä hän ole osoittanut hiipumisen merkkejä. Kyseessä on neljäs peräkkäinen kilpailu, missä DJ vähintään jakaa johtopaikkaa 54 reiän jälkeen.

Näistä yksi tuotti voiton 11 lyönnin marginaalilla TPC Boston -kentällä ja viime viikonvaihteessa hän sai katsella aitiopaikalta, kun Jon Rahm hämmästytti 20-metrisellä voittoputillaan BMW Championshipin uusinnassa.

East Lake Golf Clubilla neljällä pelaajalla on tiistaina vain jonkinlaiset mahdollisuudet tavoittaa DJ:n etumatka.

”Mitä tahansa voi tapahtua tällä kentällä. Voit pelata tuloksen 63 tai 64 tai kymmenen lyöntiä enemmän. Täytyy toivoa, että itse pelaan huomenna sen 63 tai 64”, Thomas valoi uskoa.

Eurooppalaisten ainoa toivo, neljäntenä oleva Jon Rahm (-13) ei tehnyt sunnuntain kierroksella yhtään bogia, mutta takaa-ajettavaa on kuuden lyönnin edestä. PGA Championshipin voittaja Collin Morikawa (-12) aloitti tahmeasti, mutta iski takaysillä viisi birdieä. Seitsemän lyöntiä on kuitenkin voittotaistelua ajatellen ylivoimainen savotta.

Daniel Berger (-10) sivusi Johnsonin kanssa päivän ja kisan kovinta kierrostulosta, mutta ero kärkeen säilyi yhdeksässä lyönnissä. Samassa -10-tilanteessa on Sungjae Im, joka ei selvästi tuntenut oloaan kotoisaksi Johnsonin seurassa viimeisessä ryhmässä: tulos 72 oli päivän heikoin esitys.

FedEx Cupin mestaruus on pyörinyt Johnsonin mielessä siitä lähtien, kun hän tärveli hyvän voittomahdollisuuden vuonna 2016. DJ lähti päätöskierrokselle jaetulta kärkipaikalta, mutta oli 73 lyönnin kierroksellaan vaikeuksissa avaustensa kanssa.

Vielä tuolloin päätöskilpailussa ynnättiin FedEx Cupin pisteitä, ja vain Rory McIlroylla oli mahdollisuus mennä hänen edelleen. McIlroy teki East Laken 16:lla eaglen lyötyään pallon reikään väylältä, ja vei lopulta voiton kolmen pelaajan uusinnassa.

Tuloksen 70 pelanneesta McIlroysta ei ole tällä kertaa Johnsonin uhkaajaksi. Siitä pitää 11 lyönnin takamatka huolen.

Eurooppalaiset ovat juhlineet PGA Tourin mestaruutta kahdella edellisellä kerralla East Lake Golf Clubilla. McIlroy puolustaa vuoden 2019 voittoaan ja Justin Rose oli paras vuotta aikaisemmin. Tänä vuonna Rosen tie nousi pystyyn jo ensimmäisessä playoff-turnauksessa.

Lue seuraavaksi: Tähdillä hakuammuntaa PGA Tourin finaalissa – Im kypsyttelemässä yllätystä