Dufnerille toinen täysosuma kuukauden sisällä - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Dufnerille toinen täysosuma kuukauden sisällä

J.J. Henry (edessä) onnitteli ensimmäisenä Jason Dufneria voitosta. © Getty Images

Vajaa kuukausi sitten Jason Dufner oli poikamies, joka haaveili ensimmäisestä voitostaan PGA Tourilla. Sittemmin tähän asetelmaan on tullut melkoinen muutos. Dufner on nyt naimisissa oleva huippupelaaja, jolla on kaksi voittoa Yhdysvaltain kiertueella. Näistä jälkimmäinen tuli sunnuntaina päättyneessä Byron Nelson Championshipissä, jonka Dufner voitti lyönnillä ennen Dicky Prideä.

Dufner (-11) sinetöi voittonsa finaalikierroksen päätösreiällä. Kun kaikki näytti jo siltä, että hän on pian lähdössä uusintaan Priden kanssa, oli 35-vuotias pelaaja toista mieltä. Yli seitsemän metrinen birdieputti upposi kauniisti reikään 18. griinillä ja Dufner sai tuulettaa voittonsa merkiksi.

” En voisi paljon paremmasta unelmoida, mitä kohdallani on tapahtunut viime aikoina. Häitä suunnittelimme vuoden verran, mutta peli on sujunut loistavasti. On aika merkittävää, että olen pystynyt kahteen voittoon 22 päivän sisällä”, Dufner sanoi.

Dufner otti ensimmäisen voittonsa huhtikuun lopulla New Orleansissa, ja meni naimisiin seuraavalla viikolla. Sunnuntaina hän korjasi Irvingissä 1,17 miljoonan dollarin voittopotin, ja siirtyi FedExCupin kärkipaikalle.

”Tiesin viimeisen avauksen jälkeen, että olen tasoissa”, Dufner sanoi. ”Tiesin, että voitan birdiellä ja pääsen parilla uusintaan. Mutta uusinnat eivät ole hauskoja, kokemukseni niistä ovat huonot.”

Dufner löi New Orleansissa Ernie Elsin uusinnassa, mutta viime vuonna tuli kaksi tappiota play offissa. Näistä toinen tapahtui kauden viimeisessä major-turnauksessa. Dufner johti PGA Championshipiä neljällä lyönnillä, kun neljä reikää oli pelaamatta. Hän joutui kuitenkin uusintaan Keegan Bradleyn kanssa tunnetuin seurauksin.

N. 20 vuotta ammattilaisena pelanneen Priden ainoa voitto PGA Tourilla on peräisin vuodelta 1994. Hän löi viimeisellä reiällä avauksensa veteen, mutta pelasti parin pitkällä upotuksella.

Joe Durant, Marc Leishman, Jonas Blixt ja J.J. Henry jakoivat kolmannen sijan. He hävisivät voittajalle kaksi lyöntiä. Viidennellä reiällä hole-in-onen tehnyt Henry nousi loppusuoralla kahden peräkkäisen birdien turvin voittotaisteluun, mutta 17. reiän tuplabogi sulatti haaveet nopeasti.

Ken Duke ja sunnuntaina hyvin pelannut Phil Mickelson (-6) jakoivat seitsemännen sijan Byron Nelsonin turnauksessa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)