14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista

14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

David Horsey kiri BMW Internationalin voittajaksi

David Horseylla oli ennen BMW Internationalin voittoa jo kaksi kakkostilaa päätourilta © Getty Images

Bradley Dredge Walesista oli jälleen kerran surullisen hahmon ritari ET:n kisan päätöspäivänä. Hän johti ulosmenon jälkeen selkeästi kolmella lyönnillä toista sisääntulon simahtajaa Pablo Larrazabalia, mutta kolme bogeyta ja onneton tuplabogey 16:lla avasivat portit muille.

David Horsey näytti viimeisillä reiíllä taitoja joista hän tuli kuuluisaksi jo amatöörinä Walker Cup-joukkueessa, sekä Challenge Tourilla 2008 oltuan Tourin kuningas. Horsey pelasi päätöspäivänä tuloksen 67, kolmella viimeisellä tulleet kaksi birdietä nostivat hänet yllätysvoittoon, sillä pöytä oli pitkään katettu Dredgelle joka suti helpolla 16:lla tuplan, viisi lyöntiä vajaan 90 metrin matkalta. Dredge on johtanut ET:n kisaa ennen viimeistä päivää 11 kertaa, vain kahdesti hän on yltänyt voittoon.

Ross

Ross Fisherin viimeinen putti tuotti 112.000 euroa ylimääräistä &copy Getty Images

Horsey on voittonsa myötä maantaina julkaistavalla World Rankingilla tuorein englantilainen top-100 mies. Vuonna 2001 englantilaisia oli hetken aikaa listalla vain 1-2, nyt määrä on 12 joista neljä ensimmäistä ( Westwood, Poulter, Donald, Casey) ovat myös euroopan listan parhaat.

Ross Fisher takelteli alussa, mutta hän sai makean revanssin oltuaan pahimillaan jo kuusi lyöntiä kärjestä ja kymmenkunta miestä edellään. Päätösreiän eagle toi kakkostilan ja tuotti 112.000 euroa enemmän kuin birdie , jolla hän olisi jakanut samaa sijaa viiden muun kanssa. Fisher on nyt hyvin mukana kisassa paikasta Ryder Cupiin.

Paras saksalainen oli kolmanneksi sijoittunut Alex Cejka joka loisti edellisviikolla myös US Openissa ollen kahdeksas

Mikko Ilonen karsiutui kisasta jo perjantaina tuloksin 73-73, jatkoonpääsy olisi vaatinut viisi lyöntiä paremman tuloksen. Ilonen jättää Ranskan avoimet väliin ja palaa ET:lle heinäkuun toisena viikonloppuna Scottish Openissa jossa hän tasan kymmenen vuotta sitten aloitti pelinsä ET:lla, tuolloin vielä amatöörinä.

Nikke Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje