5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Champions Tour - Kilpagolf

Colbert Champions Tourilla viidensadan kerhoon

Jim Colbert pelaa merkkiturnauksensa ensi viikolla Floridassa. © Getty Images

Urheilijan aktiiviuran jälkeinen aika on tavallisimmin enemmän tai vähemmän jäähdyttelyä. Kun vauhti hidastuu ja muut elämän muut haasteet astuvat esiin, ei kulmahammas ole kilpailutilanteessa enää samalla tavalla esillä kuin ennen. Veteraanikisat ovatkin yleensä vanhojen kilpakumppanusten leppoisaa yhdessäoloa, mutta golfissa tilanne on toisin. Yli 50-vuotiaiden miesten kiertueet ovat niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassa mitä totisinta ammattilaisurheilua.

USA:n Champions Tourilla pelaa parhaillaan lukuisia 70- ja 80-luvuilla urheilullisesti parhaat päivänsä nähneitä pelaajia. Nämä yleisön suuresti rakastamat suosikit keräävät turnauksissaan suuria yleisömääriä kentän laidalle katsomaan, kuinka pieni pilke silmäkulmassa tehdään edelleen kovia tuloksia. Kilpailupalkkiot ovat Champions Tourilla kuitenkin mittavia, sillä viime vuonna kiertueen ansiolistan voittanut Bernhard Langer keräsi 24 turnauksessa yli 2,7 miljoonaa dollaria.

Eläkkeelle jäädään aikanaan Champions Tourillakin, vaikka mitään määriteltyä yläikärajaa ei kiertueen säännöistä löydy. Yksi täysin palvellut, mutta edelleen uraansa kunniakkaasti jatkava kiertueaktiivi on Jim Colbert, joka pelaa ensi viikonloppuna Floridassa 500:nnen Champions Tourin turnauksensa.

Colbert siirtyi yli 50-vuotiaiden kiertueelle vuonna 1991 voittaen rookie-kaudellaan kolme turnausta. Samalla kaudella vuoden tulokkaaksi valittu Colbert venyi lisäksi viidessä turnauksessa kakkoseksi. Sittemmin Colbertin plakkariin on tarttunut vuosien kuluessa yhteensä 20 Champions Tour -voittoa, joista merkittävin on vuoden 1993 Senior Players Championshipin (major) voitto.

Maaliskuussa 70 vuotta täyttävä Colbert on valittu vuosina 1995 ja 1996 kiertueen parhaaksi pelaajaksi voitettuaan molempina kausina myös Champions Tourin rahalistan. Hän on kiertueen kautta aikain nuorin pelaaja, joka on pystynyt pelaamaan omaa ikäänsä vastaavan tuloksen. Tämä tapahtui Senior British Openissa vuonna 1993, jolloin Colbert löi kisan toisella kierroksella tuloksen 62.

Champions Tourin historiasta löytyy Colbertin liityttyä joukkoon kaikkiaan kahdeksan vähintään 500 CT-kisaa pelannutta senioriammattilaista. Listan selvänä ykkösenä jatkaa värikäs persoona Miller Barber 603 turnauksellaan.

Champions Tourin kauden kolmas turnaus Allianz Championship pelataan 11.-13.2. Boca Ratonissa, Floridassa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje