11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Choi ei tuulesta piitannut

K.J. Choi pelasi torstaina jämäkästi. © Getty Images

Tuuliset olosuhteet sopivat K.J. Choille hyvin Tiger Woodsin isännöimän Chevron World Challengen avauspäivänä. Tulos 66 ei jättänyt muille selittelyn sijaa.

Korealaisen liikkeellelähtö oli häikäisevä, sillä hän värkkäsi heti kierroksensa alkuun viisi perättäistä birdietä. Sisääntulossa Choin tahti tasaantui, mutta keli ei. Navakka tuuli piti huolen, että 18 pelaajasta vain kolme pystyi pelaamaan Sherwood Country Clubilla kuutosella alkavan kierrostuloksen.

”Dallasissa asuvana olen tottunut päivittäin kovaan tuuleen. Siksi tunsin oloni tänään kentällä kotoisaksi”, Choi sanoi.

Parhaiten Choille pystyivät pistämään kampoihin Woods ja Steve Stricker tuloksellaan 69.

”Mikä tahansa parin alittava tulos on tällaisessa tuulessa hyvä”, selvästi piristynyt Woods sanoi.

Tiger

Tiger Woodsin lyönneissä oli puhtia. &copy Getty Images

Woodsin Australiassa kohentuneet otteet saivat jatkoa torstaina ja tämän huomasivat myös hänen kilpakumppaninsa.

”Näyttäisi siltä, että hän (Woods) on saamassa itseluottamuksensa takaisin. On hienoa nähdä taas vanha kunnon Tiger. Me tarvitsemme häntä ja hänen taitojaan”, Stricker sanoi.

”Katsoin pari reikää Woodsin peliä tänään. Hänen svinginsä näytti vaikuttavalta – siinä on rytmiä ja voimaa”, Choi analysoi toisen kierroksen pelikaverinsa suorituksia.

Marko Kuivasaari

Westwood kiilasi tasoihin

Yhtä aikaa pelattavat kaksi kovatasoista kutsukilpailua ovat saaneet lähes kaikki maailmantähdet liikkeelle. Etelä-Afrikassa käynnistynyt Nedbank Golf Challenge sujui torstaina Lee Westwoodin ja Charl Schwartzelin tahtiin.

Lee

Lee Westwood kärkkyy jälleen voittoa Sun Cityssä.

Nedbank Golf Challengen voittoa puolustava Lee Westwood tuli viimeisen reiän birdiellään tasoihin Charl Schwartzelin kanssa. Tuloksen 68 pelannut kaksikko jakaa kutsuturnauksen kärkipaikan avauskierroksen jälkeen.

Kuusimetrinen upotus 18:lla tiesi Westwoodille kierroksen neljättä birdietä. Tämän lisäksi englantilainen teki Gary Player Country Clubilla yhden eaglen (9:s reikä) ja kaksi bogia.

”Tärkeä birdie viimeisellä. Laskeskelin, että Charl [Schwartzel] on neljä alle ja halusin päästä kärkiryhmään”, maailmanlistan kolmonen sanoi.

Schwartzel uudisti peli-ilmeensä nihkeän ulosmenon jälkeen, sillä hänen viidestä birdiestään neljä tuli kierroksen jälkimmäisellä puoliskolla.

Viiden viikon tauon jälkeen kilpakentille palannut Luke Donald oli vielä kaksi reikää ennen loppua kärjessä, mutta sortui 17:llä tuplabogiin lyötyään avauksensa veteen. Donald jakaa neljättä sijaa Jason Dufnerin, SimonDysonin, Martin Kaymerin, Kyung-TaeKimin ja Graeme McDowellin kanssa.

Sun Cityssä pelattavassa viiden miljoonan dollarin turnauksessa on mukana 12 pelaajaa. Torstaina ainoa parin ylittäjä oli tuloksen 74 pelannut Darren Clarke.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje