[11][17]
Champions Tour

John Dalylle ensimmäinen voitto 13 vuoteen

Golfkenttien väriläiskä on kotiutunut varsin hyvin PGA Tour Champions -kiertueelle, jonne hän siirtyi tasan vuosi sitten.

Hieman rosoisesti, mutta joka tapauksessa voittoisasti sujui John Dalyn finaalikierroksen viime hetket Woodlandsissa pelatussa PGA Tour Champions -kiertueen turnauksessa. ”Big John” päätti kilpailun kolmeen peräkkäiseen bogiin, mutta se ei estänyt häntä saavuttamasta ensimmäistä ykköstilaansa sitten vuoden 2004 Buick Invitationalin.

Yhdysvaltain lippua muistuttaviin housuihin sunnuntaina pukeutunut Daly päätyi lopputulokseen 202 (-14), ja kuittasi 322 500 dollarin palkintosumman. Hän pelasi kisan kaksi ensimmäistä kierrosta tuloksin 68–65 ollen 36 reiän jälkeen lyönnin Kenny Perryn edellä.

Molemmat löivät kolmantena päivänä tuloksen 69, ja näin lopullista eroa Perryyn jäi yksi lyönti. Toisen peräkkäisen 67 lyönnin tuloksen pelannut Tommy Armour III kiilasi vielä Perryn seuraksi jaetulle kakkostilalle.

Kävellessään kohti 18. viheriötä, Daly polvistui ja suuteli väylälle printattua isoa sateenvarjokuvioita osoittaakseen kunnioitusta edesmenneelle Arnold Palmerille.

Kun viimeinen lyhyt putti oli reiässä, Daly tuuletti voittonsa merkiksi. Hetkeä myöhemmin ystävät ja kanssapelaajat, kuten Esteban Toledo ja Michael Allen juoksivat voittajan luokse ja suihkuttivat tämän ylle samppanjaa. Daly sulki silmänsä, kallistui taaksepäin, ja antoi juoman kastella itsensä läpimäräksi.

”Voitto on voitto. En uskonut, että se tulisi näin pian”, 51-vuotias Daly sanoi.

Dalyllä on ollut ennenkin varsin onnistuneita visiittejä Woodlandsiin. Plakkarissa on neljä top 10 -sijoitusta Shell Houston Openista, kun turnaus pelattiin samalla kentällä. Lähimpänä voitto oli vuonna 2005, jolloin hän hävisi uusinnassa Vijay Singhille. Vuodentakaisessa, ensimmäisessä Champions Tourin, Insperity Invitationalissa Daly sijoittui 17:nneksi.

Kaksinkertaisesta major-voittajasta tuli seniorikiertueen 12. jäsen, joka on onnistunut voittamaan kaikilla kolmella PGA Tourin hallinnoimilla kiertueilla.

”Nyt voin sanoa, että olen mestari Champions Tourilla, mikä on todella hienoa. Toivottavasti pelit jatkuvat yhtä hyvissä merkeissä.”

Perry näytti jo kääntävän peli edukseen, mutta 17. reiän veteen mennyt lähestyminen esti hänen voittohaaveensa.

”Minulla oli mahdollisuuteni, mutta en pystynyt hyödyntämään sitä. Mutta hyvä hänelle, ensimmäinen voitto on aina erityinen”, Perry sanoi.

Myös Armour päätti kisansa kahteen bogiin lyötyään niin ikään pallon veteen 17:llä: ”Mitä tähän sanoisi. Tavallaan lahjoitin voiton toiselle”, hän mietti.