11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Champions Tour

Järjestelmässä korjattavaa? – seitsemän voiton Bernhard Langer jäi Champions-kiertueen kokonaiskilpailun kakkoseksi

Miljoonan dollarin bonuspotti meni saksalaiselta sivu suun, kun ensimmäisen voittonsa kiertueella ottanut pelaaja kaappasi Charles Schwab Cupin.

Kukaan tuskin tohtii epäillä Bernhard Langerin paremmutta PGA Tour Champions -kiertueella vuonna 2017. Hän kokosi kauden mittaan seitsemän ykköstilaa yli viisikymppisten karkeloissa, mutta eri miestä juhlittiin sunnuntaina Charles Schwab Cupin voittajana Phoenix Country Clubilla.

FedEx Cupin tapaan pisteissä jokaisella top 5:ssä olleella pelaajalla oli mahdollisuus kuitata päätöskisan voitolla nimiinsä myös kauden mittainen kokonaiskilpailu.

Pistetilaston viidenneltä sijalta finaaliturnaukseen startannut Kevin Sutherland (-15) jätti Vijay Singhin lopulta lyönnillä taakseen, ja sai siitä hyvästä syliinsä myös himoitun Charles Schwab Cupin pokaalin.

Ykköstila oli Sutherlandin ensimmäinen sitten 15 vuoden takaisen WGC-sarjan Match Play -turnauksen. Kyseisen reikäpelikilpailun voitto on myös hänen ainoansa PGA Tourilla.

Sutherlandin saavutus merkitsi samalla sitä, että Langer jäi ensimmäisen kerran neljään vuoteen ilman PGA Tour Champions -kiertueen kuninkuutta.

Mitään Sutherlandilta pois ottamatta, herää vääjäämättä kysymys kiertueen kilpailujärjestelmän mielekkyydestä. Säännöt ovat kaikille samat, ja ennen kauden alkua jokaisen tiedossa, mutta kiertuetta lähes yksinvaltiaan tavoin hallitsevan pelaajan jääminen ilman finaaliturnauksen isointa palkintoa on hieman erikoista.

Toki Fedex Cupin ja Charles Schwab Cupin kaltaiset kokonaiskilpailut pitävät jännitystä yllä viimeisiin hetkiin saakka, mutta urheilullisesti ne eivät välttämättä tee oikeutta kiertueen moraalisille voittajille.

Playoff-sarjan kaksi ensimmäistä kisaa voittanut Langer (-10) paransi peliään Arizonassa päivä päivältä, mutta jäi ”tavoistaan poiketen” jaetulle 12. sijalle.

”Eihän tämän ole tarkoitettukaan olevan reilua. Kysymys on playoffista. Kaikille kentillä oleville annettiin (teoreettinen) mahdollisuus voittoon. Onko se reilua? Eihän se ole, mutta näin asiat nyt ovat”, sanoi Langer, joka ei ole vielä kertaakaan onnistunut voittamaan kiertueen finaaliturnausta.

Kauden viidestä ikäluokan majorista kolme voittanut Langer tienasi vuoden aikana ennätykselliset 3,67 miljoonaa dollaria palkintorahaa.

Sutherland tienasi Arizonassa 440 000 dollarin ykköspalkinnon lisäksi miljoonan taalan bonuspotin kokonaiskilpailun voitosta.

Kisakenttä Phoenix Country Club isännöi viikonvaihteessa ensimmäisen kerran korkean tason ammattilaisturnausta 30 vuoteen, jolloin Phoenix Open siirtyi TPC Scottsdale -kentälle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje