[11][17]

[11][17]
Champions Tour

Bernhard Langerilla koossa uskomaton saldo Champions Tourilla

Saksalainen kukisti Miguel Angel Jimenezin Kalifornian turnauksen uusinnassa. Rahalistan voiton kauan sitten varmistanut Langer on myös ehdoton ennakkosuosikki ensi viikolla ratkeavan Charles Schwab Cupin voittajaksi.

Bernhard Langerin huippukausi PGA Tour Champions -kiertueella jatkui sunnuntaina tutuissa merkeissä. World Golf Hall of Fame -gallerian jäsen päihitti toisen eurooppalaistähden Miguel Angel Jimenezin Sherwood Country Clubilla pelatun turnauksen toisella jatkoreiällä.

Uusinta ratkesi Langerin upottamaan 7,5-metriseen birdieputtin.

”Pelini tuntuu erinomaiselta. Tällä kiertueella on kuitenkin niin paljon hyviä pelaajia, ja meillä on vielä (pisteissä) 36 parhaan Schwab Cup Championship jäljellä. Se on erilainen kenttä erilaisine ruohoineen ja kaikkea sellaista, mitä vain voi tapahtua”, Langer sanoi.

Viikko sitten Langer voitti kiertueen ensimmäisen playoff-turnauksen lyönnin erolla iskemällä eaglen päätösreiällä. Kiertueen supertähdellä on koossa peräti seitsemän voittoa tältä kaudelta, ja tienestejäkin yli 3,6 miljoonaa dollaria. Tällaiset ansiot olisivat riittäneet PGA Tourilla 18. sijaan kaudella 2016−2017.

Finaaliturnaukseen mentäessä pistetilaston viisi parasta ovat Langer, Scott McCarron, Kenny Perry, Jimenez ja Kevin Sutherland. Pisteet nollataan ennen viimeistä kisaa, joten kuka tahansa edellä mainituista pelaajista sattuukin voittamaan ensi viikolla, korjaa samalla Schwab Cupin mestaruuden.

Langerin kanssa 54 reiän turnauksessa tulokseen 205 (-11) päätynyt Jimenez oli tyytyväinen esitykseensä, vaikka voitto menikin sivu suun.

”Minulla oli hauskaa ja pelasin todella hyvin. Se on harmi, etteivät puttini eivät tahdo mennä sisään läpi turnauksen, kuten tänään. Missasin pari lyöntiä, mutta kaiken kaikkiaan löin palloa hienosti”, Jimenez sanoi Thousand Oaksissa, Kaliforniassa käydyn kilpailun jälkeen.

Kärjessä oli tungosta pitkin viikonloppua, kunnes kärkikaksikko painoi hieman lisää kaasua strategisilla hetkillä. Jimenezille kakkostila toi nousun pisteissä top 5:een, parantaen eurooppalaisten näkymiä Schwab Cupin voittoon.

Muista eurooppalaisista Englannin Paul Broadhurst (-5) oli kahdeksas ja Ruotsin Jesper Parnevik (-3) 16:s. Skotlannin Colin Montgomerie (+1) sai tyytyä 27. sijaan.

Langer on koonnut sitten lokakuun 2007 hurjat 36 voittoa PGA Tour Champions -kiertueella. Näistä ikäluokan majoreita on kymmenen. Elokuussa 60 vuotta täyttänyt pelaaja on tilastoinut kaiken kaikkiaan toistasataa turnausvoittoa jo 45 vuotta kestäneellä ammattilaisurallaan.