Tapio Pulkkanen nosti toisella kierroksella sijoitustaan seitsemällä pykälällä. Kuva: Getty Images
Challenge Tour |
20.4.2017

Tapio Pulkkanen hurjassa iskussa – löi Belekin kisan avauspäivänä tuloksen 62

”Hattu-Tapsa” ankkuroitui jo kierroksen alkuvaiheilla Turkish Airlines Challengen paalupaikalle.

Kilpagolfin ystävät tietävät, että Tapio Pulkkanen on flow-tilan päälle saadessaan armoton tuloksentekijä. Asia konkretisoitui parhaalla mahdollisella tavalla, kun Pulkkanen täräytti Belekin Challenge Tour -kilpailun avauspäivänä tauluun lukemat 62 (-10).

Pulkkasen häikäisevä kierros sisälsi yhden eaglen ja peräti kymmenen birdieä. Ainoat tahrat olivat Gloria Golf Clubin kentän takaysillä tulleet kaksi bogia.

”Hattu-Tapsa” oli lennossa jo kierroksen ensimmäisellä puoliskolla. Hän aloitti urakkansa kolmella peräkkäisellä birdiellä, hengähti yhden parin verran, ja teki viitosella eaglen. Ulosmenon loppuun mahtui vielä kaksi birdieä, kun hän saldosi kierroksen puolivälissä tuloksen 30.

Sisääntulon puoliväliin saakka (yksi birdie ja kaksi bogia) peli hieman tasaantui, kunnes Pulkkanen laittoi jälleen ison vaihteen päälle. Hän kirjautti kierroksen päätteeksi neljän birdien suoran venyttäen eron toisena olevaan Tanskan Martin Oveseniin kolmeen lyöntiin.

”Pelasin hyvin pelikirjan mukaan, ja putti oli huippuvireessä. Eilen iltapäivällä tein hyvät treenit sekä putissa että tiilyönneissä, ja sitä kautta oli vahva fiilis jo alussa”, Pulkkanen sanoi.

Paikanpäällä on huippufiilis suomalaisten kesken, ja uskon, että hyviä asioita tapahtuu loppuviikosta. Team Spiritillä mennään. -Tapio Pulkkanen

Päivän edettyä myös Ranskan Julien Guerrier, Englannin Ashton Turner ja Tsekin Jan Cafourek liittyivät Ovesenin seuraksi kakkossijaa jakavien joukkoon. Jälkimmäinen pelasi viime vuonna Vierumäen CT-kisassa kaikkien aikojen kovimman (64) Cooke-kentällä pelatun tuloksen, mutta siirtosäännön vuoksi sitä ei voitu hyväksyä viralliseksi kenttäennätykseksi.

Myös Antti Ahokkaan ja Kalle Samoojan turnaus käynnistyi varsin mallikkaasti. He jakavat 18 reiän jälkeen 29. sijaa tuloksellaan 69 (-3). Yhden alle (71) pelannut Jaakko Mäkitalo (T68) on niukasti ennustetun cut-rajan väärällä puolelle.  Roope Kakon avauskierros (72) sujui puolestaan par-tahdissa, mikä oikeuttaa parhaillaan jaettuun 88. sijaan.

Oliver Lindell jäi ensimmäiselle varasijalle, eikä päässyt turnaukseen mukaan.

Kommentit

Oma kommentti