Cameron Smithille ”roikkumalla” ensimmäinen voitto PGA Tourilla - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Cameron Smithille ”roikkumalla” ensimmäinen voitto PGA Tourilla

Cameron Smith koristeltiin Honolulussa voittajalle ominaisesti turnauksen päätösseremonioissa. Kuva: Getty Images

Havaijin kilpailua pitkät tovit johtanut Brendan Steele hyytyi 18. reiän tuskaisen pitkässä odottelussa.

Cameron Smith otti ensimmäisen voittonsa Yhdysvaltain kiertueella päivänä, jolloin hän osasi odottaa sitä kaikkein vähiten. Pöytä oli jo katettu Sony Open in Hawaii -kilpailussa Brendan Steelelle, mutta joulukuussa Presidents Cupin kansainvälisessä joukkueessa pelannut Smith kiilasi lopussa vastustajansa rinnalle ja paineli uusinnassa ohi. Kaksikko päätyi 72 reiän kisassa kokonaistulokseen 269 (-11).

Kolmen lyönnin johtoasemassa sateiseen päätöspäivään lähteneen Steelen johto ehti välillä kutistua, mutta hän ei olisi voinut näyttää enemmän voittajalta lyötyään pallonsa hiekkaesteestä kuppiin Waialae Country Clubin kentän 11. reiällä. Etumatka palasi uudelleen kolmeen lyöntiin, mutta loppu oli Steelelle myrkkyä.

Hän epäonnistui alle kaksimetrisessä par-putissaan 17. reiällä, ja iski vihaisen hukin 18. reiän väylälyönnissään. Tätä oli edeltänyt 15 minuutin odottelu, kun viimeisellä reiällä oli yhtä aikaa parhaimmillaan kolme ryhmää.  Steele sai odottaa vielä toiset 15 minuuttia ennen 10. väylälle päätynyttä kakkoslyöntiään, ja päätti kierroksensa helpohkolla par 5 -reiällä pariin. Smith löi hetken kuluttua kolmannen lyöntinsä viheriöbunkkerista 2,5 metrin päähän ja pyöräytti tärkeän birdie-puttinsa reikään.

Näytti siltä, ettei kukaan pelannut hyvin tänään.

Ensimmäisellä playoff-reiällä (10. reikä) Steele painoi 80-metrisen wedge-lyöntinsä ideaalisesta paikasta viheriön taakse, ja jätti mutaiselta alustalta itselleen kohtalokkaaksi osoittautuneen, lähes viisimetrisen par-putin. Henkisen otteeseen saaneelle Smithille riitti  kahden putin par kolmesta metristä turnauksen voittoon.

Uran ensimmäinen Yhdysvaltain kiertueen voitto tuli Australian kaksinkertaiselle PGA-mestarille kuin tarjottimella.

”Minun ei tarvinnut kuin roikkua mukana. Näytti siltä, ettei kukaan pelannut hyvin tänään. Tätä olen odottanut jo pidemmän aikaa, hienoa että voitin nyt yksinkin yhden kilpailun”, Smith sanoi viitaten kolmen vuoden takaiseen Zurich Classic -joukkuekilpailuun, jossa hän oli paras yhdessä Ruotsin Jonas Blixtin kanssa.

Tuore menestys avaa 26-vuotiaalle Smithille pääsyn huhtikuussa pelattavaan Masters Tournamentiin. Sekin tuli kuin tilauksesta, sillä hän ei ollut vuoden lopussa 50:n joukossa maailmanlistalla. Hän herätti viime kuussa huomiota arvostelemalla USA:n Patrick Reediä Presidents Cupin alla käydyn kilpailun sääntöselkkauksesta.

Uusinnassa hävinnyt Steele oli luonnollisesti pettynyt tuhlattuaan sunnuntaina tuhannen taalan paikan palata voittojen tielle yli kahden vuoden jälkeen.

”Kaikki mahdollinen meni tänään pieleen.”

Smithin arvio heikoista peliesityksistä ei ollut täysin katteeton sillä Honolulun kilpailun voittotulos oli huonoin 15 vuoteen. Siihen oma osuutensa oli kovalla tuulella, jonka rauhoituttua tuhti sade kasteli kentän pahemman kerran.

Webb Simpson (-10) jäi lyönnin päähän uusinnasta ja oli kolmas. Pohjois-Irlannin Graeme McDowell (-9) jakoi parhaana eurooppalaisena neljännen sijan. Ruotsin Henrik Norlander (-7) päätyi pohjoismaalaisista yhdeksännen sijan jakaneiden joukkoon.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje