Cameron Champ kampesi huimauksestaan huolimatta voittoon PGA Tourilla - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Cameron Champ kampesi huimauksestaan huolimatta voittoon PGA Tourilla

Cameron Champ katkaisi pitkittyneen suvantovaiheen voitollaan TPC Twin Cities -kentällä pelatussa turnauksessa. Kuva: Getty Images

Black Lives Matter -liikkeen puolestapuhujan vaikea vuosi on kääntynyt heinäkuussa onnistumisiksi.

Nestehukasta Blainessa, Minnesotassa käydyn 3M Open -kilpailun viimeisellä kierroksella kärsinyt Cameron Champ otti sunnuntaina uransa kolmannen voiton PGA Tourilla. Kokonaistulokseen 269 (-15) päätynyt Champ jätti toisen sijan jakaneet kolme pelaajaa kahden lyönnin päähän.

Champ teki bogittomalla kierroksellaan viisi birdieä ja pelasi tuloksen 66. Yhtä monta lyöntiä sunnuntaina käyttänyt Louis Oosthuizen päätti tällä kertaa turnauksensa paremmissa merkeissä. Oosthuizen johti toissa viikolla pelattua Open Championshipiä 54 reiän jälkeen, mutta oli kauden viimeisen majorin ratkaisukierroksella alavireinen.

Kuusi ryhmää Champin edellä pelannut Oosthuizen teki neljän viimeisen reiän aikana kolme birdieä, ja antoi itselleen pienet mahdollisuudet voittoon. Hän oli tehdä lähestymisellään eaglen yhdellä kiertueen vaikeimmista par-viitosista, 18:lla, mutta pallo pyörähti reiästä ulos.

Toinen eteläafrikkalainen, Charl Schwartzel ja Kolumbian Jhonattan Vegas jakoivat Oosthuizenin kanssa kakkostilan.

Lämpötila oli reilusti 30 asteen yläpuolella, ja nestehukka aiheutti Champille huimausta TPC Twin Cities -kentän takaysillä. Hän laittoi jossain vaiheessa kädet polviensa päälle ja yritti päätään alaspäin roikottaen saada olonsa tasaantumaan.

Champilta löytyi 18. reiällä sen verran terävyyttä, että hän löi avauksensa reilusti vasemmalle välttääkseen väylän toisella puolella väijyvän järven. Chipattuaan pallonsa karheikosta fairwaylle, hän sivalsi pelivälineen lipulle, ja teki vaivattomasti parin.

Voitto oli Champile ensimmäinen vajaaseen kahteen vuoteen. Aiemmat ykköstilat ovat syksyltä 2018 (Sanderson Farms Championship) ja 2019 (Safeway Open).

Kuluva kausi on ollut Houstonissa asuvalle 26-vuotiaalle pelaajalle kaikkea muuta kuin helppo. Vuoden 2021 puolella pelatuista turnauksista yhdeksän on päättynyt karsiutumiseen ja yhdessä kilpailussa hän on keskeyttänyt.

Merkkejä selvästi paremmasta oli ilmassa Champin edellisessä turnauksessa, John Deere Classicissa (11:s), missä hän oli ottaa ensimmäisen top 10 -sijoituksensa sitten lokakuun. Tuoreen voiton taustalla oli erityisen hyvä puttipeli. Se oli viikonvaihteessa koko joukon parasta, ja strokes gained -lukema kunnioitettava +8,48.

Hän oli FedEx Cupin pisteissä sijalla 142 ennen Minnesotan turnausta. Pääsy kiertueen pudotuspeleihin oli hyvää vauhtia karkaamassa, mutta uhka kaikkosi menestyksen myötä.

Maailmanlistalla sijalle 66 noussut Champ on toiminut vahvasti noin vuosi sitten esille nousseen Black Lives Matter -liikkeen puolestapuhujana. Hän omaa isänsä puolelta osittain afroamerikkalaiset sukujuuret.

Englannin Luke Donald (-9) sijoittui 3M Openissa parhaana eurooppalaisena jaetulle 16. tilalle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje