26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Champions Tour - Kilpagolf

Calcavecchia: Tämä tuli hieman yöstä

Mark Calcavecchia kuittasi Principal Charity Classic -turnauksesta 262 500 dollarin tienestit. Kuva: Getty Images

Ammattilaiskenttien hahmoihin kuuluva Mark Calcavecchia nappasi sunnuntaina kolmannen voittonsa Champions Tourilla. Hän kukisti Des Moinesissa, Iowassa pelatun kisan tiukassa loppuhuipennuksessa Joe Durantin ja Brian Henningerin yhdellä lyönnillä.

Kaksi viikkoa sitten Senior PGA Championshipissä karsiutunut 13-kertainen PGA Tour –voittaja päätyi 54 reiän kilpailussa tulokseen 204 (-12).

”Tämä tuli hieman yöstä, olen oikeastaan shokissa tällä hetkellä”, hän sanoi.

Calcavecchia oli viime marraskuussa totisen paikan edessä, kun käsivamma oli päättää hänen uransa. ”Se vaivaa minua vieläkin, sormia särkee herätessäni. Mutta kun aloitan kierroksen, pääsen kivusta yli ja unohdan sen.”

Epäonnistuminen Senior PGA:ssa otti Calcavecchialle koville. Hän katkaisi 77 lyöntiä vaatineella toisella kierroksellaan kaksi mailaa yhdeksännellä (par-5) reiällä; ensimmäisen polven päällä huonon kakkoslyönnin jälkeen ja toisen iskettyään mailan lujasti maata vasten, kun oli missannut viheriön kolmannellaan.

Calcavecchia poikkesi alkuviikolla iowalaisessa golfkaupassa, ja tarttui mukavalta vaikuttaneeseen putteriin. Hän upotti sillä 12 peräkkäistä puttia shopin viheriöllä, ja teki kaupat. Uusi putteri osoittautui todelliseksi löydöksi, sillä vuoden 1989 British Openin ykkönen oli voittanut edellisen kerran Champions Tourilla kolme vuotta sitten.

Davis Love III:sta odotetaan isoa tähteä USA:n seniorikiertueella. Hän täytti viime vuoden huhtikuussa 50 vuotta, ja pelasi nyt neljännen kisansa Champions Tourilla. Sijoitus Iowassa oli viides, eroa kärkeen jäi kolme lyöntiä.

Champions Tour on kovan luokan ammattilaissarja Yhdysvalloissa. Yleisöä turnauksissa käy paljon, ja palkintosummat ovat suuria. Calcavecchia kuittasi voitollaan 262 500 dollaria eli reilut 245 000 euroa. Vertailun vuoksi Alexander Noren sai ET:llä Malmön kisan voitosta vain viitisen tuhatta euroa enemmän.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje