Rafa-Cabrera Bello on kymmenen Lähi-Idässä pelaamansa kierroksen jälkeen 31 alle parín. Kuva Getty Images.
European Tour | Kilpagolf |
2.2.2016

Cabrera-Bello johtaa Dubaissa

Omega Dubai Desert Classicin järjestäjät ostivat kisaansa tällä kaudella ykköskorin tähdistä ”vain” Rory McIlroyn. Valtameren takaa USA:sta (Jordan Spieth, Rickie Fowler…) tai Australiasta (Jason Day) ei tähtiä ole mukana.

Kilpailun aiemmat voittajat nousivat perjantaina parrasvaloihin. Espanjan Rafa Cabrera-Bello voitti Dubaissa vuonna 2012. Kanariansaarilla asuva Cabrera-Bello tunnetaan yhtenä European Tourin kovakuntoisimmista urheilijoista.

Hänet on arvioitu myös maailman eniten matkustavaksi golfariksi, joka johtuu ahkerasta kilpailemisesta, sekä vaikeista lentoyhteyksistä maailmalle.

Voittaminen on ollut Cabrera-Bellolle golfissa vaikeaa. Dubain lisäksi hän on voittanut vain Itävallassa. Kakkos- ja kolmostiloja on molempia viisi, sijoituksia 4–10 yhteensä 22.

Kauden alku on ollut espanjalaiselle loistelias. Abu Dhabissa hän oli 14., Qatarissa toinen. Mikäli vire jatkuu ja tauluun napsahtaisi yksikin voitto, Cabrera-Bello olisi vankasti kiinni paikassa Rio de Janeiron olympialaisiin Sergio Garcian aisapariksi.

Ernie Elsilla on rakkaussuhde Majlis-kenttään jo vuodelta 1994 jolloin hän voitti ensimmäisen kerran ja teki kenttäennätyksen 61. Kuva Getty Images

Ernie Elsilla on rakkaussuhde Majlis-kenttään jo vuodelta 1994 jolloin hän voitti ensimmäisen kerran ja teki kenttäennätyksen 61. Kuva Getty Images

Ernie Els on Emiratesin Majlis-kentän menestyinen pelaaja kolmella ykköstilallaan. Big Easy on ollut peliensä kanssa sivuraiteella pitkään. Spekulaatioita Elsin pelin murenemisesta lopullisesti puttiongelmien vuoksi on ollut liikkeellä enenevissä määrin. Puttiasennon muuttaminen, vasemman käden asettaminen oikean alle, tuntuu laukaisseen kipsin, Els on kisassa kakkosena tuloksin 68-67 (-9) yhdessä Danny Willettin kanssa.

Els oli perjantaina erityisen terävänä par-viitosilla, jotka hän pelasi neljä alle parin.

Mikko Ilonen (70-70/-4) jatkoi upeaa sarjaansa pelaten ennätyksellisesti kymmenennen kerran peräkkäin alle parin kuluvalla kaudella. Ilonen on pelannut kaikki kierroksensa 68-71 lyönnin väliin.

Viikonloppuun Ilonen lähtee hyvistä asemista. Kärkikymmenikköön nouseminen edellyttää ainakin yhden huippukierroksen pelaamista. Toissavuonna Ilosen päätöskierroksen tulos oli 64, jolla hän nousi viidenneksi.

”Olosuhteet olivat erinomaiset tuloksenteolle. Pelini oli tasaista. Ilonaiheena omassa olossa on tyyneys, osaan ottaa epäonnistumiset vastaan reagoimatta niihin peliä haittaavalla tavalla. Kärsivällisyys on ollut hyveeni, pysyn mainiosti hetkessä”, Ilonen analysoi esityksiään.

”Viimeiselle reiälle tullut birdie jätti torstain tapaan hyvän maun. Oli eka kerta kun selvitin cutin kaikissa Lähi-Idän kisoissa, siitä nostan itselleni ison peukun”, Ilonen ynnäili saldoaan kymmenen vuoden ajanjaksolta jolloin on pelattu Abu Dhabissa, Qatarissa sekä Dubaissa.

Tämän kauden aiemmissa kisoissa Ilonen oli Abu Dhabissa 19., Qatarissa 13.

Roope Kakko oli perjantaina paras suomalainen tuloksellaan 69 lyöntiä. Kuva edelliskesän voitonjuhlista Madeiralta. Kuva Getty images

Roope Kakko oli perjantaina paras suomalainen tuloksellaan 69 lyöntiä. Kuva edelliskesän voitonjuhlista Madeiralta. Kuva Getty images

Roope Kakko (72-69) aloitti varhaisen aamukierroksensa bogeylla joka jäi päivän ainoaksi. Hän paransi sijoitustaan eilisestä neljällä birdiellään jotka syntyivät par-nelosilla. Kakon ja Ilosen saldo par-viitosilla oli perjantaina neljä lyöntiä heikompi kuin Ernie Elsilla.

”Kävin alkuvaiheilla kuumana kuin hellankoukku. Tämä vaihe meni onneksi pian ohi, sitä avittivat loistovedot reiíllä viisi ja kuusi joilla sain korttiin birdiet”, Kakko kertoi tuoreeltaan pelin jälkeen.

”Par-viitoset jäivät hyödyntämättä. Niillekin tulee tulosta kun on kärsivällinen. Pieni arkuus on vaivannut pelaamista, en ole uskaltanut antaa mennä rennosti. Viikonloppuna pitää rakentaa tekeminen ilon kautta, parantaa hivenen joka osa-alueelta”, Kakko antoi itselleen toimintaohjetta.

Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen hän jättää seuraavan viikon Etelä-Afrikan kilpailun väliin ja lentää takaisin Floridan kotiinsa.

Mikko Korhonen (72-73) ei saanut perjantain iltapäivän kierroksellaan askelta lankulle. Jatkopaikka jäi kahden lyönnin päähän.

”Tänään ei ollut lähdössä missään vaiheessa”, hän tiivisti.

”Draivaaminen oli tämän kolmen viikon aikana ainoa asia, joka oli hyvällä tasolla. Huonoa rautalyömistä, lähipeliä ja puttaamista. Kaukana ollaan vielä siitä tasosta, jolla pitäisi olla. Myös mentaalisesti huonoa, kärsivällisyyttä tarvitaan lisää”, hän pohti peliään.

Teemu Tyry

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.