Australiassa pelattaneen naisten Euroopan Touria tulvista huolimatta - Golfpiste.com

17.–24.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][30]
KilpailuaSuomalaista

17.–24.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][30]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Australiassa pelattaneen naisten Euroopan Touria tulvista huolimatta

Australialaiset eivät usko tulvavesien täyttävän Royal Pinesin bunkkereita. © Getty Images

Viikkoja jatkuneissa Queenslandin osavaltion tulvissa on saanut surmansa useita ihmisiä, myös aineelliset vahingot ovat valtavat. Kun tulvat ovat levinneet vähitellen Australian eteläosiin, on tilanne maan koillisosissa alkanut jo helpottaa.

Naisten Euroopan Tourin kauden toinen turnaus ANZ Ladies Masters on määrä pelata Queenslandissa reilun kolmen viikon päästä. Kisakenttä Royal Pines sijaitsee vain n. kymmenen kilometrin päässä Gold Coastista, jonka meren puoleista seutua tulvat ovat koetelleet ankarasti.

Pahasta tilanteesta huolimatta kisajärjestäjät sanovat, että Royal Pines sijaitsee turvallisen välimatkan päässä tulva-alueesta – ainakin vielä.

”Olemme varovaisen optimistisia, että vältämme tulvan. Kilpailupäällikkö vieraili kentällä alkuviikosta, ja hänen mielestään kenttä oli nyt paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten. Tuolloin jouduimme luopumaan pro-am’ista sateiden vuoksi, kilpailun tiedotusvastaava Brendan Moloney sanoi ruotsalaisella golf.se -sivustolla.

Mikäli kaikki menee niin kuin pitää, pelataan ANZ Ladies Masters 10.-13. helmikuuta. LET:n kausi käynnistyy tästä viikkoa aikaisemmin Melbournessa, jossa ei ole ollut tulvaongelmia.

Naisten Euroopan Tourilla pelaa kaudella 2011 neljä suomalaista: Riikka Hakkarainen, Jenni Kuosa, KaisaRuuttila ja Ursula Wikström. Kahteen ensimmäiseen turnaukseen ovat varmistaneet paikkansa Wikström sekä Yhdysvaltain kiertueen jäsen Minea Blomqvist. Kuosa on parhaillaan viidennellä varasijalla molemmissa kisoissa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje