26.10.–2.11. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][4]
KilpailuaSuomalaista
Champions Tour - Kilpagolf

Antti Ahokas, Janne Kaske ja Kalle Samooja Vierumäki Finnish Challengen kärjessä

Antti Ahokas, Kalle Samooja sekä Janne Kaske ovat niiden kymmenen pelaajan joukossa, jotka johtavat Vierumäen Challenge Tourin kisaa tuloksella viisi alle parin.

Iltapäivän keli Challenge Tourin kisassa parani tuulen tyynnyttyä kärkipaikkoja tavoitelleiden ollessa alkuväylillä.  Aurinkokin tuli esiin ja ilmatila lämpeni.

”Huomasimme caddieni Karri Kakon kanssa seiskan tiillä tuulen nopean laantumisen. Iltapäivän pelaajat saivat tyynestä kelistä etua aamun pelaajiin”, hurjan nousun tehnyt AnttiAhokas kertoi.

Vasuri teki kierroksensa keskivaiheilla neljä birkkua peräkkäin ja oli 12:n jälkeen yksinään johdossa tuloksella kuusi alle.

Viimeiset kuusi väylää olivat hänelle hyvin tapahtumarikasta peliä. Lyöminen oli tässä vaiheessa vaihtelevaa, 15:n birdien lisäksi hän joutui merkkauttamaan korttiinsa kaksi bogia. 18:lla Ahokkaan villi avaus jäi epäonnekkaasti  puun juureen, josta hän löi hienon pelastuslyönnin oikealta puolelta, lapa alaspäin,  noin 70 metriä eteenpäin.

”Par oli siitä vielä tehtävissä, mutta putti lähti pomppimaan. Viheriöt on saatu kolmea lukuunottamatta hyvään formuun, tämä 18:s ei lukeudu vielä kentän vahvimpiin”, peliinsä tyytyväinen Ahokas vuodatti.

Hän on johtanut CT:n kisoja avauskierroksen jälkeen ennen Vierumäkeä ainakin kolmasti. Tanskassa ja Argentiinasssa (vuonna 2008 )johto piti loppuun asti.

”Nyt ei kannata lähteä henkseleitä paukuttelemaan, kelitkin voivat nousta tärkeään rooliin”, hän viittasi sateita luvanneisiin ennusteisiin.

Aasiassa enimmmäkseen kiertävä Janne Kaske pääsee perjantaina liikkeellle jo aamusta.. Kuva Janne Tarmio

Johtoon kivunneista suomalaisista Janne Kaske teki vähiten birkkkuja (5), mutta selvisi myös ainoana ilman bogeja.

”Käytin birdiepaikkani hyvällä prosentilla edukseni. Hieman virkamiestyyppistä peliä, tein sen mitä tarvittiin”, Kaske kertoi kierroksestaan.

Mikael Salminen (-2) oli ennen kolmea viimeistä viisi alle, viimeisellä reiällä tuplan tehnyt Lauri Ruuska (-2) omasi myös mahdollisuuksia huomattavasti parempaan kokonaistulokseen.

Kolmella birdiellä kierroksensa käynnistänyt Tapio Pulkkanen (-1) hyytyi sijaluvulle 60:s tehtyään neljä bogia, joista kaksi viimeistä väylillä 14 ja 17.

Sami Välimäki oli päivän nopein viisi alle tulokseen ehtinyt pelaaja. Kuva Janne Tarmio

Suomalaisamatöörien esitys oli kokonaisuutena hyvä. Jo seitsemän reiän jälkeen viisi birkkua tehnyt Sami Välimäki (-3) on 22:s, Matias Honkala (-2) 41:s ja Antti-Jussi Lintunenkin (+1, 108:s) omaa mahdollisuudet viikonlopun kierroksille.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje