[14][27]

[14][27]
Amatöörigolf

Honkalan ja Isometsän urakka päättyi Amateur Championshipissä

Matias Honkala oli lähellä nujertaa kilpailun suursuosikkeihin kuuluvan Matthew Jordanin.

Matias Honkalan ja Eetu Isometsän tie nousi keskiviikkona pystyyn maailman merkittävimpiin amatööriturnauksiin kuuluvassa Amateur Championshipissä. Ainoana suomalaisina turnauksen reikäpeliosuudelle päässeet suomalaiset kohtasivat parempansa toisella reikäpelikierroksella.

Honkala oli pitkään alakynnessä ottelussaan Matthew Jordania vastaan, mutta kampesi itsensä väkisin tasoihin. Nevas Golfin pelaaja joutui lopulta taipumaan englantilaiselle toisella jatkoreiällä.

Seitsemänneksi amatöörien maailmanlistalla rankattu Jordan on yksi kilpailun suurimmista voittajasuosikeista. Walker Cupissa viime vuonna pelannut britti voitti toukokuussa Lytham Trophyn peräti yhdeksän lyönnin marginaalilla.

Jordan nähdään heinäkuussa myös Suomessa, sillä hän on yksi Ison-Britannian ja Irlannin yhdistelmäjoukkueen jäsenistä, jotka kohtaavat Manner-Euroopan Linna Golfissa pelattavassa St Andrews Trophyssä.

Myös Isometsä kärkkyi vielä viimeisellä lyöntipaikalla tasoitusta ja ottelun pitkitystä matsissaan Blake Collyeriä vastaan, mutta australialainen vei 18. reiän ja koko ottelun lukemin 2/0.

Karsinnassa sijoille T40–T60 päätyneistä pelaajista 26 muodosti ensimmäisen reikäpelikierroksen, jolla Isometsä kukisti Englannin Robin Williamsin numeroin 3/2. Voittajat etenivät 64:n joukkoon, ja samalla varsinaiselle reikäpeliosuudelle.

Matias Honkala laittoi Matthew Jordanin ahtaalle. Kuva: Getty Images

Suomalaisista Skotlannin Aberdeenissä pelattavassa kilpailussa olivat lisäksi mukana Ilari Saulo (+8), Dominic Jones (+12), Rasmus Karlsson (+12), Alex Hietala (+13), Casper Simberg (+16) ja Martin Plukka (+22). Heille +6:n kohdalle asettunut 36 reiän lyöntipelikarsinnan jatkoraja oli kuitenkin liikaa.

Pohjoismaalaisista kolmannelle match play -kierrokselle pääsivät ruotsalaiset Christoffer Pålsson, Adam Blommé ja Elis Svärd sekä Oklahoma State -yliopistojoukkueen riveissä Yhdysvaltain NCAA-mestaruuden kuukausi sitten voittanut Norjan Viktor Hovland. Hän on myös kilpailun korkeimmalle (WAGR 5.) rankattu pelaaja.

Lauantaina päättyvän Amateur Championshipin lyöntipelikarsinta pelattiin Royal Aberdeen – ja Murcar Links -kentillä. Reikäpelien näyttämönä toimii Royal Aberdeen.

Vuodesta 1885 pelatun kilpailun ainoa suomalaisvoittaja on Mikko Ilonen (Royal Liverpool/2000). Myös Toni Hakula ylsi viisi vuotta sitten Royal Cinque Golf Clubilla käydyssä kisassa finaaliin, jossa kärsi tappion Garrick Porteousille.