14.– 21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][26]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf

Anna Backman 16:n joukkoon Ladies’ British Open Amateur Championshipissä

Backman tavoittelee paikkaa puolivälieriin Tanskan Karen Fredgaardin kustannuksella.

Anna Backman on esiintynyt viimevuotiseen tapaan edukseen Englannin Southportissa meneillään olevassa Ladies’ British Open Amateur Championship -kilpailussa. Kanavagolf Vääksyä edustava pelaaja voitti kilpailun ensimmäisenä match play -päivänä molemmat vastustajansa, ja eteni tyylikkäästi 16:n joukkoon.

Ensimmäisessä ottelussaan Backman kävi tiukan taistelun lyöntipelikarsinnassa toiseksi sijoittuneen Esther Henseleitin kanssa. Hän johti kisaa 2 up 16 reiän jälkeen, mutta saksalainen onnistui kaventamaan seuraavalla. Kun viimeinen reikä tasattiin, jäi tulostaululle Backman voiton merkiksi tulos 1/0.

Toisessa matsissa vastaan asettui Irlannin Annabel Wilson, jolla ei kuitenkaan riittänyt konsteja Backmanin uhitteluun; suomalainen rynnisti 4/3-voitolla vaivatta kolmannelle reikäpelikierrokselle.

”Pitkä päivä ohi ja tyytyväinen voi olla. Ensimmäinen matsi oli tasaisempi kuin toinen. Vähän vuoroteltiin johdon suhteen, mutta loppujen lopuksi sain pidettyä viimeisten väylien johdon loppuun asti. Jälkimmäisessä sain etulenkin hyvällä puttaamisella tarvittavan etumatkan loppua varten. Loppu tarvitsi siis pelata vain hyvää ja turvallista golfia”, Backman sanoi.

”Lyöminen oli koko päivän ajan hyvää, draivit etenkin.”

Backman kohtaa seuraavaksi Tanskan Karen Fredgaardin ottelussa, joka käynnistyy torstaina kello 11.10 Suomen aikaa.

”Samoissa kisoissa olemme pelanneet, mitenkään muuten hän ei ole itselleni tuttu vastustaja”, hän sanoi Fredgaardista.

Kauden merkittävimpiin amatöörikilpailuihin kuuluva Ladies’ British Open Amateur Championship on jälleen osoittanut, miten lyöntipeli ja reikäpeli osavat poiketa toisistaan. Karsinnan terävin kärki, ainoina 36 reiän tuloksensa alle parin pelannut kolmikko on jo laulukuorossa.

Pohjoismaalaisia match play -vaiheeseen pääsi yhdeksän, heistä Backmanin ja Fredgaardin ohella jatkossa on enää Norjan Emilie Överås.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje