12.3.–19.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][10]

[5][10]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Alajärvelle jälleen täysosuma – Riihijärvi kukisti uransa lopettavan vastustajan Erkko Trophyn uusinnassa

Eemil Alajärvi otti peräkkäisinä viikkoina voitot Itävallan ja Suomen avoimissa mestaruuskilpailuissa. Kuva: SGL

Eemil Alajärvi iloitsi, että valmentajan kanssa pitkään tehty työ tuottaa nyt tulosta.

Runsas yleisö eli mukana koko päivän ja etenkin Talin oma pelaaja Markus Luoma keräsi miesten kärkiryhmälle ison joukon seuraajia lauantaina päättyneessä Finnish Amateur Championshipissä. Voitto lähti kuitenkin Eemil Alajärven matkassa Aurinko Golfiin.

Kisaa 36 reiän jälkeen johtanut Luoma kasvatti eroa takaa-ajajien hermoillessa, mutta takaysillä alkoi tapahtua: toiseksi viimeisessä ryhmässä pelannut Alajärvi kiilasi voittotaisteluun iskemällä kaksi tärkeää birdieä rei’ille 10 ja 12.

Muutaman metrin eagle-putti 18. reiällä lipui hienoisesti ohi, mutta sillä ei ollut enää hänen voittonsa kannalta merkitystä. kokonaistulokseksi 205 (-8). Alajärvi oli Erkko Trophyssä ainoa pelkkiä kuutosella alkavia kierrostuloksia lyönyt pelaaja.

Alajärvi, 19, voitti viime viikolla Itävallan avoimet, mikä pönkitti itseluottamusta tämän viikon turnauksessa.

”Mahtava fiilis, ollut aikamoiset kaksi viikkoa! Alkukausi oli vaikea, mutta valmentajani Timo Karvisen kanssa ollaan tehty pitkään hyvää työtä ja hienoa että se tuottaa tulosta”, hän sanoi.

Onneksi joskus näinkin että kenttä antaa takaisin.

Aurinko Golfia edustava Alajärvi tiennyt tilannetta, kunnes vasta viimeisellä väylällä näki kärkiryhmän tulostaulut, jolloin hän sai hengähdettyä hieman. Lähestymisessä 18. viheriölle puun kautta oli onneakin mukana, ja huojentunut Alajärvi teki helpon birdien.

”Onneksi joskus näinkin että kenttä antaa takaisin. Löin palloa kisan läpi erittäin hyvin, mutta putit eivät uponneet viime viikon tapaan.”

Kauden päätavoitteena on ollut päästä 500 joukkoon maailman amatöörirankingissa, ja kaksi peräkkäistä voittoa auttavat oikeaan suuntaan.

Maanantaina koittaa kuitenkin paluu koulunpenkille. Edessä ovat ylioppilaskirjoitukset ja lokakuussa armeijan Urheilujoukkoihin astuminen. Sitä ennen ohjelmassa on vielä kolme kisaakin, mutta ensi viikko on varattu levolle.

Ilari Saulo jäi voittajasta kaksi lyöntiä, Matias Honkala (-5) oli kolmas.

Päivän kovin nousija oli viime vuoden mestari Alex Hietala, joka jakoi lauantaina Viron Kevin Christopher Jegersin (-1/T12) kanssa kisan kovinta (65) kierrostulosta ja sijoittui yhdeksänneksi.

Erkko Trophyn voitto oli Kiira Riihijärvelle balsamia haavoihin. Kuva: SGL

Naisten kilpailussa Kiira Riihijärvi johti tiivistä pelaajakatrasta ennen viimeistä kierrosta. Koko kärkiryhmällä – Riihijärvi, Elina Saksa ja Anna Backman – oli hankaluuksia etuysillä, ja toiseksi viimeisessä ryhmässä pelanneen Petra Salkon kaksi birdieä rei’illä’ 11 ja 12 nostivat hänet kilpailun johtoon.

Talin kuuluisa viimeinen reikä tarjosi taas kerran dramatiikkaa: Salko päätti kierroksensa bogiin ja päätyi kokonaistulokseen 212 (-1). Riihijärvi teki tarvitsemansa birdien ja venyi Salkon kanssa tasoihin, kun taas Backman joutui tyytymään bogiin jääden ulos playoffista.

Uusinnassa Riihijärvi ja Salko löivät hyvät avaukset väylän (18.) vasempaan laitaan, ja molemmat saivat lähestymisensä viheriön kanttiin. Salko chippasi takaforelta vähän lyhyeksi ja pyöräytti parin metrin birdiensä. Riihijärvelle jäi helpohko työ viimeistellä birdie kahdella putilla griinin oikeasta laidasta, ja ottaa arvostettu voitto.

Oululainen ei vielä voittohaastattelussaan uskonut mitä hetkeä aikaisemmin tuli tehtyä.

”Tosi hyvältä tuntuu, mutta vähän epärealistiselta. Vieläkin vähän jännittää, ei ole ehtinyt upota tajuntaan. Uusinnan lähestymisessä löin jännitysblokin, mutta se jäi hyvällä paikalle ja puttilinja oli selkeä.”

Viimeisillä väylillä hän näki Salkon tilanteen tulostaululta ja tiesi tarvitsevansa putteja sisään.

”En tiennyt 18. griinillä että birdieni riittäisi uusintaan.”

Riihijärven kausi on ollut vaihteleva – collegessa tuli hyviä tuloksia, mutta kesän EM-kisat olivat pettymys. Elokuun lopussa Riihijärvi aloittaa viimeisen college-vuotensa University of Tampassa.

”Hienoa lopettaa voittoon Suomessa, tästä saa itseluottamusta ja tsemppiä tulevaan.”

Palkintojen jaossa Petra Salko sai vielä ylimääräiset aplodit, sillä pitkäaikainen naisten maajoukkueen kantava voima ilmoitti lopettavansa kilpagolfuransa tähän turnaukseen.

Erika Danielsson jakoi Anna Backmanin kanssa hyväkuntoisella Talin kentällä kolmannen sijan.

Lähde: tiedote