Ahokas jatkoi vakuuttavia otteitaan Joburg Openissa - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][19]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][19]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Ahokas jatkoi vakuuttavia otteitaan Joburg Openissa

Antti Ahokas tappelee sunnuntaina Johannesburgin kisan kärkisijoituksista. © Getty Images

Euroopan Tourin karsintafinaalissa niukasti ilman kiertuekorttia jäänyt Antti Ahokas on löytänyt vahvan vireen Johannesburgissa pelattavassa Joburg Openissa. Ahokas nousi ennen turnauksen finaalikierrosta top-kymppiin pelattuaan lauantaina tuloksen 68.

Jaetulla kahdeksannella tilalla yhdessä Ahokkaan kanssa majailevat Oscar Floren, Allan Versfeld, Branden Grace ja päivänparhaan kierrostuloksen (65) pelannut Jamie Donaldson ovat neljän lyönnin päässä kisan kärkikolmikosta.

Ahokas aloitti kolmannen kierroksen hieman tunnustellen, ollen kuuden reiän jälkeen tuloksessa +1. Myös sisääntulo antoi aluksi odottaa parasta antiaan, kunnes lappeenrantalaisen päivä huipentui kahteen peräkkäiseen birdieen.

”Kärsivällisyys palkittiin tänään. Peli oli tasaista ja hyvä avauspeli loi pohjan rundille. Fiilikset oli rauhalliset ja se on tavoite huomisellekin”, Ahokas totesi.

Mikäli Ahokas onnistuu pitämään paikkansa sunnuntaina Joburg Openin kärkikymmenikössä, saattaa se merkitä hänelle osallistumisoikeutta kiertueen seuraavaan turnaukseen Abu Dhabissa.

Roope Kakko (-3) ei ollut kolmannen kierroksen jälkipuoliskolla parhaimmillaan. Kakko oli vielä 14. reiän jälkeen tilanteessa -2, mutta kahdella seuraavalla reiällä tulleet bogi ja tuplabogi söivät tulosta kovalla kädellä. Sarja 68-70-72 oikeuttaa Talin kentän kasvatin 55. sijalle.

Joburg Openin paalupaikalla on kolme eteläafrikkalaista. Kisan voittoa puolustavan Charl Schwartzelin lisäksi sunnuntain johtopalloon liittyvät Thomas Aiken ja Garth Mulroy. Trio on 54 reiän jälkeen tuloksessa -15.

”Golf on hassu peli. Joku voi tulla huomenna takaa ja pelata tuloksen 62, koskaan ei tiedä. Täytyy vain keskittyä omaan tekemiseen, tapahtuu sitten mitä tahansa”, seitsemän kertaa Sunshine Tourilla voittanut Aiken sanoi lehdistötilaisuudessa.

Kisan parhaimmalla WR-sijoituksella (32) pelaava Schwartzel on finaalikierroksen suursuosikki, vaikka hänen tuloksensa East Coursella olikin seitsemän lyöntiä edellispäivää heikompi.

”Tänään oli rankka päivä. Missasin muutaman lyhyen putin, vaikka ne eivät olleet kovin vaikeita. Luin vain breikit väärin”, Schwartzel manasi.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje