27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Suomen ensimmäiset Trackman Ranget aukeavat Nokia River Golfiin ja Tapiola Golfiin

Trackman Rangella jokaisella lyöntipaikalla on lyönnin tunnusluvut kertova monitori.

Trackman Range -järjestelmä asennetaan kentille juhannusviikolla.

Range-harjoittelu nousee tulevana kesänä uudelle tasolle kahdessa Suomen golfkeskuksessa. Nokia River Golf ja Tapiola Golf avaavat ensimmäisinä suomalaiskenttinä Trackman Range -kokonaisuudet harjoitusalueilleen.

Trackman Range on lyöntianalysaattoreistaan tunnetun Trackmanin tutkatekniikan pohjalle luotu järjestelmä, jonka avulla pelaajat pystyvät havainnoimaan myös numeerisesti harjoitteluaan ulko-olosuhteissa. Pallon lentoa koskeva data on pelaajien nähtävillä samalla tarkkuudella kuin Trackman-simulaattoreissa.

Trackman Rangella on lyöntien analysoinnin lisäksi mahdollista pelata erilaisia pelejä ja kenttiä aivan kuten Trackman-simulaattoreissakin.

Trackman Ranget asennetaan Nokia River Golfiin ja Tapiola Golfiin juhannusviikolla, ja käyttöönotto tapahtuu tämän jälkeen. Nokian Trackman Rangelle tulee yhteensä 15 lyöntipaikkaa ja Tapiolaan 25.

”On mahtavaa olla tässä asiassa edelläkävijä Suomessa. Avaintekijät tämän hankkeen loppuunsaattamiselle olivat lisäarvon tuottaminen jäsenistölle, harjoittelun mielekkyyden kasvattaminen sekä omien kenttien saaminen mukaan Trackmanin pelattavien kenttien listalle. Trackman Range on toki myös vieraspelaajien vapaassa käytössä”, sanoo Nokia River Golfin toiminnanjohtaja Kimmo Sirainen.

”Onhan tämä aivan huikea juttu saada upea digitaalinen, monia toimintoja mahdollistava järjestelmä Suomeen ja vieläpä ensimmäisenä meille Tapiola Golfiin. Tapiola Golfin konseptia mietitään ja hiotaan vielä. Tiedotamme tästä tarkemmin ennen käyttöönottoa. Selvää kuitenkin on, että järjestelmä on käytössä myös ilman lisäveloitusta eli sisältyy pallokorin hintaan”, sanoo Tapiola Golfin toimitusjohtaja Jari Hakkarainen.

Molempien golfkeskusten kentät kuvataan kesän aikana siten, että ne ovat ensi talvena Trackman-simulaattoreissa maailmanlaajuisesti pelattavissa. Pelikauden 2024 alusta alkaen Nokia River Golfin ja Tapiola Golfin kentät ovat käytössä myös Trackman Rangella. Ensi kaudella pelaajat voivat siis harjoitella omien kenttiensä pelaamista tai esimerkiksi jonkin väylän avausta omalla rangellaan.

Trackman Rangen konseptiin uskoo lujasti myös Tapiolassa majaansa pitävän Piltz Golf Schoolin Mika Piltz.

”Viimeiset viisi vuotta olen toivonut tätä juuri Tapiolaan”, Piltz sanoo.

”Trackman Range tuo mielettömän lisäarvon ja uuden merkityksen rangeharjoitteluun. Käytännössä tarkoittaa sitä, että arvailuiden määrä vähenee ja pelaajat pääsevät oppimaan oikeasti datan kautta. Trackman on modernia golfia, joka sopii Tapiola Golfin klubille täydellisesti. Afterworkit, treenaaminen, pelit – päivä vierähtää tässä helposti! Iso juttu koko Suomen golfille.”

Juttua korjattu klo 19:10. Kuvatekstissä oli virheellinen tieto, että jokaisella lyöntipaikalla on oma lyöntitutka. Trackman Rangella on kaksi yhteistä lyöntitutkaa. 

Lue seuraavaksi: Näin treenaat lähipeliä TrackManin avulla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)