Megarangelle Protracer-järjestelmä - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Megarangelle Protracer-järjestelmä

Gustac Weckman (vas.) ja PGA pro Mikko Valtonen Megarangen 'klubirakennuksen' terassilla.

Vuodesta 2008 alkaen toiminut Megarange eteni pitkän askeleen palvelutarjonnassaan, kun se asensi kymmenelle lyöntipaikalle Protracer-kamerajärjestelmän viime viikolla.

Järjestelmä toimii automaattisesti, eikä asiakkaan tarvitse kuin ladata puhelimeensa tai tablettiinsa kyseinen sovellus ja kytkeä päälle Wi-Fi. Sovellus toimii android- ja iOS-käyttöjärjestelmän laitteissa.

”Ajatuksena on, että asiakkaat voivat käyttää järjestelmää itsenäisesti. Suurin haaste meille on se, että saamme neuvottua kaikki erilaiset puhelimenkäyttäjät hyödyntämään järjestelmää omalla puhelimella tai tabletilla”, Gustav Weckman sanoo.

”Järjestelmä on todella yksinkertainen käyttää, mutta esimerkiksi puhelimesta pitää osata säätää pari juttua kohdalleen. En ole mikään tietokonevirtuoosi, mutta opin tämän nopeasti. Siksi olen aika luottavainen muidenkin käyttäjien suhteen”, Weckman jatkaa.

Protracer- järjestelmää voi hyödyntää kymmenellä katetulla lyöntipaikalla.

Protracer- järjestelmää voi hyödyntää kymmenellä katetulla lyöntipaikalla.

Järjestelmä pohjautuu kahteen kameraan, jotka on asennettu lyöntikatoksen molempiin päihin reilun neljän metrin korkeuteen. Järjestelmä antaa pelaajalle tiedot lyönnin lentoradasta, pituudesta ja tarkkuudesta sekä pallon lähtökulmasta ja -nopeudesta välittömästi omaan päätelaitteeseen.

Harjoituksen jälkeen lyönneistä kerätyn datan saa omaan sähköpostiin. Mikä parasta kyseessä on ylimääräinen bonus, eli järjestelmän käyttäminen on asiakkaille ilmaista.

Harjoittelusta hauskempaa

”Ideana on vain tehdä rangella lyömisestä hauskempaa. Jotta järjestelmää voi hyödyntää optimaalisesti, olemme satsanneet myös laadukkaisiin range-palloihin. Ne myös uusitaan säännöllisesti, jotta ne pysyvät riittävän hyvässä kunnossa”, Weckman sanoo.

Megarangella opettava PGA pro Mikko Valtonen näkee Protracerissa paljon potentiaalia myös opetustyön tukena, vaikka järjestelmän perimmäinen idea onkin toimia harjoittelijan apuna itsenäisessä harjoittelussa.

Järjestelmän avulla erilaiset kisailut, kuten Megarangella jatkuvasti pyörivä lähemmäs lippua -kisa, helpottuvat entisestään.

Monelle kilpagolfin ystävälle Protracer on tuttu tv-lähetyksistä, joissa järjestelmä piirtää ruudulle pallon lentoradan reaaliaikaisesti.

Aivan ainutlaatuinen järjestelmä ei pohjoismaissa ole, mutta harvinaista herkkua se on. Yhdysvaltoihin ruotsalaista tuotetta on myyty useampia, mutta Euroopassa käytössä on tiettävästi kaksi järjestelmää Saksassa ja yksi Ruotsissa.

Reilun 20 000 euron investoinnista johtuen MegaRange nosti pallopolettinsa hintaa 50 sentillä tälle kaudelle.

Mega Rangella toimii myös Golf Centerin Demokeidas, jossa uutuusmailoja pääsee testaamaan näppärästi. Pienen kahvilarakennuksen vieressä on tekonurminen puttiviheriö ja rangen päässä on niin ikään keinonurminen chippiviheriö.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)