Kenia Open – startti lähestyy - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Arto Teittinen - Arto Teittinen

Kenia Open - startti lähestyy

Kisan aattona Arto Teittinenkin pääsi tutustumaan kentään ProAmissa, josta ei jäänyt mainittavammin kerrottavaa.

Edellinen tarinani jätti Oliver Lindellin ja Kim Koivun pelaamaan maanantain harjoituskierroksella pientä keskinäistä kilpailua Oliverin lainatessa Kimin mailoja. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä Oliverin hieman tuskaillessa lainamailojen vaikeutta. Erityisesti Kimin putteri, joka on todella lyhyt varreltaan, ei tuntunut oikein istuvan käteen. Lopulta Kim voitti kuusireikäisen kamppailun yhdellä lyönnillä.

Siirryimme lounastamaan klubitalolle, jossa tapasimme kaksi muuta suomalaista osallistujaa eli Kalle Samoojan ja Roope Kakon. Roope pelaa kilpailussa tietyssä mielessä veitsi kurkulla, sillä hän pääsi mukaan Vierumäen villillä kortilla ja tiettävästi Vierumäellä ei ole enempää kortteja jaettavaksi. Sijoitus 10 parhaan joukkoon toisi kutsun seuraavaan Challenge Tourin kilpailuun. Roope oli varannut tiistaille aikaisen lähtöajan itselleen ja Oliverille, joka lupasi tulla mukaan, jos vain mailat saapuisivat ajoissa.

Viidentenä suomalaispelaajana täällä Keniassa on Linus Väisänen, joka oli parhaimmillaan pelaamassa maanantaikarsintaa jossain lähistön kentällä. Karsinta pelattiin 18 reiän lyöntipelinä ilman väyläopasta ja etäisyysmittaria ei myöskään saanut käyttää. Taisi olla melkoinen etu kotimaan pelaajille, jotka kenties tunsivat kentän läpikotaisin. Myöhemmin illalla selvisi, että Linus oli jäänyt neljän lyönnin päähän kisapaikasta ja ongelmat olivat juurikin olleet etäisyyksien arvioinnissa. Varmastikaan ohuen ilmanalan normaalia pidemmät lyöntimatkatkaan eivät auttaneet mailavalinnoissa.

Lounaan jälkeen oli pelaajille ja caddieille tarjottu mahdollisuus lähteä muutaman tunnin safarille katselemaan villieläimiä aidossa ympäristössä. Valitettavasti rankkasateet olivat pehmentäneet luonnonpuiston tiet ajokelvottomaan kuntoon ja niinpä meille ilmoitettiin safarin peruuntumisesta. Oliver oli ollut safarilla jo viime vuonna ja tunsi itsensä edelleen hieman flunssaiseksi, joten hänelle peruuntuminen ei ollut suurimpi harmi, mutta itseltäni meni ainutkertainen mahdollisuus ohitse. Niinpä iltaohjelmana oli ruokailu yhdessä hotellin kolmesta ravintolasta ja TV:n katselua sekä internetissä surffausta hotellihuoneessa.

Tiistaiaamuna ei mailoja aamulla näkynyt, joten Roope sai lähteä kentälle ilman suomalaista peliseuraa. Mailat saapuivat vihdoin hieman yhdentoista jälkeen, joten ehdimme vielä viimeiseen kentälle lähtevään kuljetukseen. Pelaamaan emme enää ehtineet, mutta ihan hyvän harjoituksen Oliver sai tehtyä harjoitusalueilla. Paljon lyötyjä palloja rangella, puttituntuman hakua harjoitusgriinillä ja wedgelyönnit haltuun chippialueella. Iltaohjelmana katsottiin Oliverin suosikkijoukkueen Jokereiden peliä ja testattiin toinen kolmesta hotellin ravintolasta. Eipä tuonne pimeään oikein uskalla lähteä kuljeksimaan, kun hotellikin sijaitsee kaupunginosassa nimeltä Deep Sea Slums.

Keskiviikko olikin sitten ProAm-päivä. Lähtöaikamme oli vasta 12.48, joten kovin aikaista herätystä ei vieläkään tarvittu. Hyvissä ajoin lähdimme silti kentälle, jotta alkuverryttelyn lisäksi ehdimme syömään lounaan ennen lähtöä. Verryttely ja ruokailu saivat heti saavuttuamme lisäaikaa, kun meille kerrottiin lähtöjen olevan puoli tuntia myöhässä aamun ProAmin edettyä odotettua hitaammin.

ProAmin joukkueet muodostuivat kahdesta pelaajasta (ammattilainen ja amatööri), joiden parempi pistebogeytulos huomioitiin kultakin reiältä. Kussakin peliryhmässä pelasi kaksi joukkuetta. Pääsimme starttaamaan klo 13.18 ja pääsin ensimmäistä kertaa näkemään koko kentän. Etuysi pelataan melko vaihtelevassa maastossa, jossa on parilla väylällä voimakkaat korkeuserot. Erityisesti ysiväylän loppunousu jäi mieleen. Samoin mieleen jäi viitosväylällä tiipaikalla päivystänyt apina, joka mitä ilmeisimmin odotteli saavansa pelaajilta banaaneja tai ainakin kuoria. Pelistä ei ole isosti kerrottavaa. Oliver oli heti ykkösväylällä lähestymisensä veteen ja teki tuplabogeyn. Vielä yksi bogey ehti tulla tuloskorttiin ennen kuin peräkkäiset birdiet hieman paransivat tilannetta. Etuysi siis yksi yli parin.

Takaysi on Muthaiga Golf Clubilla selvästi tasaisempi kuin etuysi. Korkeuseroja ei juurikaan ole. Vesiesteitä on sitten senkin edestä. Vain kolmella väylällä vesialue ei tule peliin mitenkään. Takaysillä jatkunut odottelu toi pientä jännitystä peliin siitä, ehtisivätkö kaikki pelata kierroksen loppuun ennen auringonlaskua. Taisivat loppujen lopuksi ehtiä, vaikka mekin lopetimme kierroksemme varjojen ollessa jo pitkiä. Oliverin pelistä ei löydy suurta tarinanjuurta. Yksi birdie ja yksi bogey tuottivat kierroksen kokonaistulokseksi yksi yli eli 35 pistettä. Joukkuekaveri herra Mgogo ei isosti pystynyt auttamaan, ja joukkuetulokseksi muodostui 38 pistettä.

Kilpailun ensimmäiselle kierrokselle Oliver starttaa klo 12.00 (klo 11.00 Suomen aikaa) tiiltä yksi ja mukaan on arvottu yksi norjalainen ja yksi kenialainen. Tulokset ilmeisesti tullaan keräämään joka väylän jälkeen, joten päivitykset tulevat tiheään. Jos haluat jännittää miten meidän ja muiden suomalaisten kausi alkaa, niin tulosseuranta löytyy Challenge Tourin sivuilta www.challengetour.com tai suora linkki löytyy myös Golfpisteen etusivun yläreunasta.

Täällä Arto Teittinen, Nairobi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje