27.7.–3.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Yliopistopelaajat elävät koronan aiheuttamassa epävarmuudessa

"En vielä tiedä, olenko lähdössä takaisin. Tässä voi tulla nopeakin lähtö", Nevadan yliopistossa opiskeleva Elina Saksa sanoo epätietoisena.

Monet pelaajat ovat turvallisuussyistä päättäneet jäädä Suomeen ja hoitaa opiskelut etänä.

Yhdysvaltojen jatkuvasti paheneva koronavirustilanne on laittanut synkän varjon suomalaisten yliopistogolfareiden opintojen ja golfpelien ylle. Normaalioloissa pelaajat lähtisivät näihin aikoihin takaisin Pohjois-Amerikkaan, mutta suurin osa pelaajista elää tällä hetkellä epätietoisuuden vallassa koronatilanteen takia.

Osalle opiskelijoista, kuten Miamin yliopiston Anna Backmanille ja Daniella Barrettille on jo tullut tieto syyskauden golfkisojen peruuntumisesta. Floridan osavaltiossa tautitilanne on todella synkkä, joten ACC-konferenssin ilmoitus syyskauden golfkisojen perumisesta ei tullut yllätyksenä.

Backman ja Barrett eivät myöskään matkusta Miamiin, vaan he jatkavat opintojaan etäopiskeluna.

”Ikävä kyllä, meidän koulu perui golfkauden. Valmentajat sanoivat, että nyt on parempi jäädä kotiin ja tehdä kouluhommat netin kautta”, Backman harmittelee.

Varmoihin kotiin jääjiin kuuluu myös Denverin yliopistossa opiskeleva Erika Danielsson. Heillä oli mahdollisuus valita opiskelumuodoksi netin kautta tapahtuva etäopiskelu, ja se tuntui Danielssonista järkevimmältä vaihtoehdolta.

University of West Floridassa opiskelevat Ronja Taipale ja Elias Haavisto sen sijaan kuuluvat siihen joukkoon pelaajia, jotka eivät ole vielä tehneet päätöstä lähtevätkö he Yhdysvaltoihin, vai jäävätkö Suomeen.

Heidän golfkauden alkuaan on lykätty parilla viikolla eteenpäin, mutta päätös mahdollisesta lähtemisestä ei ole helppo, sen molemmat myöntävät.

”Olemme Eliaksen kanssa miettineet, onko sinne tässä tilanteessa fiksua lähteä. Tilanne on vielä auki, emmekä ole ottaneet asuntoakaan vielä, kun ei halua sitoutua mihinkään”, Taipale kertoo.

Yhdysvaltalaisissa yliopistoissa opiskelee tällä hetkellä noin 20 suomalaisgolfaria, ja tänä syksynä tuohon joukkoon pitäisi liittyä lähes 10 uutta pelaajaa. Yksi heistä on Camilla Järvelä, jonka osoite on Oklahoma Christian University.

Oman lisähaasteensa Yhdysvaltoihin lähtemiseen tekee viisumiasia, sillä viisumeita myöntävä Yhdysvaltojen konsulaatti on ollut todella ruuhkainen, ja haastatteluaikoja on ollut vaikea saada. Tämä on ollut haasteena myös Järvelän tapauksessa.

”Minulla on viisumihaastattelu 12. elokuuta, mutta en ole vielä päättänyt, lähdenkö Jenkkeihin. Jos kisat perutaan, jään Suomeen. Samaa mieltä on aika moni muukin pelaaja, kenen kanssa olen jutellut”, Järvelä sanoo.

Suomeen jäävien pelaajien ohella on toki niitäkin, jotka ovat jo tehneet päätöksen lähteä kohti opiskelupaikkakuntaansa. Arizonassa opiskeleva Santeri Lehesmaa haluaa ehdottomasti palata Tucsonin kaupungissa sijaitsevaan opinahjoonsa, vaikka kisoja ei olisikaan.

”Meillä on jonkin verran luokassa tapahtuvaa opiskelua, joten on paljon parempi mennä opiskelemaan sinne, kuin yrittää opetella niitä bisnesjuttuja kotona netin kautta”, hän perustelee.

Lähipäivät ja -viikot näyttävät, kuinka moni suomalaispelaaja lopulta lähtee Yhdysvaltoihin, mutta epävarmojen pelaajien tilanteessa Suomeen jääminen vaikuttaa todennäköisimmältä vaihtoehdolta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje