27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Westwood on nyt maailman ykkönen – eurooppalainen ensi kerran listan kärkeen sitten vuoden 1994

Golfin maailmanlistan numero yksi, Lee Westwood. © Getty Images

Maanantai on hieno päivä Lee Westwoodille ja koko eurooppalaiselle huippugolfille. Maanantai, 1.11.2010 toi tullessaan todisteen siitä, ettei jo mahdottomalta tuntunut olekaan mahdotonta. TigerWoodsin 281 viikkoa maailmanlistan kärjessä jatkunut valta on katkennut, kun hänen paikalleen on siirtynyt tällä päivämäärällä Lee Westwood.

Ennen Westwoodia on palattava vuoteen 1994, jolloin edellinen eurooppalainen, Nick Faldo, oli maailmanlistan ykkösenä.

Kärkipaalu oli samanaikaisesti tarjolla myös Martin Kaymerille, jolle listan ykköspaikka olisi irronnut Valderraman kisan voiton tai kakkostilan myötä. Kun saksalainen jäi turnauksessa 21:nneksi, jatkaa hän World Rankingin tuoreimmassa päivityksessä sijalla 3.

Westwood seurasi Kaymerin otteita Euroopan Tourin tulosseurannasta samppanjapullo kätensä ulottuvillaan, kunnes asia varmistui.

”Tämä on urani mieluisin hetki. On varmasti jokaisen ammattilaisen unelma voida sanoa, ettei minua parempaa pelaajaa ole tällä hetkellä koko maailmassa”, sanoi Westwood, joka seitsemän vuotta sitten oli ehtinyt valahtaa maailmanlistalla sijalle 266.

Nyt on muistettava, että maailmanlistan sijoitukset peilaavat tapahtumia varsin lyhyellä periodilla. Siitä, kuka on kautta aikain maailman paras golfari, käydään vääntöä lähinnä kahden elävän legendan JackNicklausin ja Woodsin välillä. Tähän debattiin ei Westwoodin nimeä tulla koskaan liittämään.

Mutta maailmanlistan toimivuuden salaisuus on juuri sen ajankohtaisuudessa. Se kertoo nopealla vilkaisulla siitä, kuka on ”kuntopuntarissa” parhaassa vedossa. Tällä hetkellä kyseinen pelaaja on Lee Westwood Englannista.

Kiinaan maanantaina matkustava Westwood kohtaa Woodsin ja muut maailmantähdet loppuviikolla Shanghaissa pelattavassa World Tourin turnauksessa, HSBC Championsissa.

Vuosi 2010 jää historiaan ammattilaisgolfin kansainvälisten rankinglistojen murrosvuotena, sillä naisten maailmanlistaa pitkät tovit Annika Sörenstamin jälkeen hallinnut Lorena Ochoa vetäytyi kilpakentiltä sivuun viime talvena.

Ochoan jälkeen naisten maailmanlistan kärkipaikalla ei ole kukaan ehtinyt viipyä kovin pitkään, sillä ykkösenä ovat poikenneet jo Jiyai Shin, Ai Miyazato sekä viimeiset pari viikkoa ykkösenä paistatellut Cristie Kerr.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje