Wentworth evakuoitu – suuri metsäpalo riehuu European Tourin päämajan laidalla - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Wentworth evakuoitu – suuri metsäpalo riehuu European Tourin päämajan laidalla

Wentworthin West Coursella käynnissä ollut naisammattilaisten kutsuturnaus jouduttiin keskeyttämään perjantaina. Kuva Getty Images.

Lähes 40 asteen helteet käristävät Lontoon seudulla.

Suuri metsäpalo riehuu maineikkaan Wentworth Clubin laitamilla Surreyn kreivikunnassa Lontoon länsipuolella. Palo havaittiin perjantaina noin kello puoli yksi iltapäivällä, ja se ehti laajimmillaan levitä 60 hehtaarin suuruiselle alueelle.

Englannissa on kärsitty viime päivinä tukalista helteistä. Heathrow’n lentokentällä lämpö kipusi perjantaina 36,4 asteeseen, mikä on korkein elokuussa mitattu lukema Britanniassa 17 vuoteen.

Wentworthin ykköskenttä West Coursella käynnissä ollut naisammattilaisten kutsuturnaus, Rose Ladies Series Grand Final, jouduttiin keskeyttämään. Viimeisimmän tiedon mukaan Justin Rosen ja hänen Kate-vaimonsa isännöimän turnauksen finaalia ei pelata loppuun.

Wentworthin kastelujärjestelmäkin on otettu avuksi metsäpalon leviämisen ehkäisemiseksi. Kuva Getty Images

Wentworth Club evakuoitiin perjantaina, samoin kuin viereinen, niin ikään huippukenttänä tunnettu Sunningdale Golf Club. Molemmat kentät ovat suurten puiden reunustamia puistokenttiä, joiden laitamilla olevia metsiä tulipalo on kärventänyt. Golfkenttäalueelta pahiten on tiettävästi kärsinyt Wentworthin West-kentän 10. reiän ympäristö.

Wentworth tunnetaan kenttänsä lisäksi myös European Tourin tukikohtana. Eksklusiivisella yksityisklubilla on myös kaksi muuta kenttää, East ja Edinburgh, sekä tennisklubi ja kylpylä. European Tourin lippulaivakilpailu BMW PGA Championship on tarkoitus pelata West-kentällä lokakuun puolivälissä.

Lue seuraavaksi: Podcast-vieraana Mikko Korhonen – yksi oivallus Wentworthin huippukisassa käänsi kauden suunnan

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje