19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Vireät viisikymppiset: 1.Jay Haas

Greg Norman antaa ruutia Champions Tourille kaudella 2005 © Getty Images

Jay HaasGolf on sikälikin mukava laji, että varttuneemmat mestarit eivät jää nurkkaruusuiksi. Osa pelaa tasapäisesti yleisissä sarjoissa, 50-vuotta täyttäneille Champions Tour USA:ssa antaa hyvät tienestimahdollisuudet normaalia lyhyemmillä kentillä. Seuraavassa listaa hyvin tienaavista koukkupolvista. 1.Jay Haas Seitseman voiton mies PGA Tourilla jaksaa edelleen yleisissä sarjoissa vaikka pääsisi myös Champions Tourille. Pelasi Ryder Cupissa, johti Tour Championshipia 3 1/2 kierrosta ja tienasi yli kaksi miljoonaa dollaria yleisistä sarjoista. joka on 50-vuotiaiden ennätys. Champions Tourilla kolme kisaa, kaikissa kärkipäässä kuten yleensä PGA Tourillakin. Edellisestä voitosta on jo 11 vuotta. Oletettavasti 50-vuotiaiden Tourin menestyksekkäimpiä nimiä vuonna 2005 Vai onko Haas vielä eurooppalaisten kiusana syksyn 2006 Ryder Cupissa?

2.Craig Stadler

Craig Stadler, yleisönsuosikeista suurimpia &copy Getty ImagesVuoden 1982 US Mastersin voittaja on suuri yleisönsuosikki missä ikinä liikkuukin. Pyylevä coloradolainen voitti PGA Tourilla 13 kertaa yli 20:n vuoden aikana. Champions Tourilla menestys on noussut potenssiin, vajaat kaksi kautta mukna ja jo kahdeksan ykköstilaa. Menneellä kaudella viisi voittoa ja ylivoimainen rahalistan kunkku yli 2,3 miljoonan taalan ansioilla joka oli luonnollisesti koko uran ennätys. Haasin tavoin myös Stadlerin poika, Kevin pelaa menestyksekkäästi. Isän suuriin urotekoihin on kuitenkin melkoisesti matkaa.

3.Hale Irwin

Hale Irwin, 40 voittoa Champions Tourilla &copy Getty ImagesParanee vain vuosien saatossa. Maailman tarkimpiin rautapelaajiin luokiteltava Irwin voitti aktiiviurallaan kolme US Openia ja lukeutui pitkään maailman kärkikymmenikköön. Pääsi viisikymppisenä vireeseen joka on kestänyt jo kymmenen kauden ajan. Kesällä 60-vuotta täyttävä teräsvaari ansaitsi jälleen yli kaksi miljoonaa dollari, ollen Stadlerin jälkeen rahalistan kakkonen. Voittanut Champions Tourilla 40 kisaa ja yli 20,5 miljoonaa taalaa. Ei ole antanut nuoremmilleen periksi , kuluneella kaudellakin voitti kahdesti joista toinen oli Major-voitto. Mutta jaksaako selkävaivoista kärsinyt Hale Irwin vielä 60-vuotiaana kymmenen vuotta nuorempien kyydissä?

4.Mark McNulty

Mark McNulty on tasapainotellut jo kolme ykköstilaa Champions Tourilla &copy Getty ImagesIrlantia nykyään edustava zimbabwelainen valloitti USA:n ensimmäisellä seniorikaudellaan. Voitti karsinnat sekä ensimmäisen pelaamansa kisan. Kesä oli hiljaisempaa, kauden päätteeksi taas kaksi voittoa . Kokonaisansiot yli 1,4 miljoonaa taalaa. Pelasi aktiiviuransa Euroopassa ja Afrikassa, ei viihtynyt USA:ssa. Nyt 51-vuotta täytettyään on kuumimpia ehdokkaita kauden 2005 Tourin ykkösnimeksi. Euroopassa McNulty voitti 16 kisaa, oli kahdesti rahalistan kakkonen ja toinen myös British Openissa 1990 Nick Faldon voittaessa.

5.Greg Norman

Champions Tourin pomomiehet odottavat australialaisen 50-vuotissyntymäpäivää kuin kuuta nousevaa. Normanille tulee vaadittavat vuodet täyteen kymmenes päivä helmikuuta 2005. Maailmanlistalla yli 5,5 vuotta ykkösenä ollut Great White Shark on heivannut pelihommat vähemmälle, mutta kilpailijanluonteelleen hän ei mitään voi. Edellisestä voitosta yleisissä sarjoissa on jo yli kuusi vuotta. Norman ei ole kertonut suunnitelmistaan, mutta punainen matto odottaa jokaisessa kisassa johon hän mahdollisesti ilmoittautuu. Tuskin pelaa täyttä ohjelmaa Champions Tourilla vuonna 2005, mutta elävöittää varmasti kiertueen yleisilmettä pelkällä osallistumisellaan

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje