Viasatilla yksinoikeus huippugolfin tv-lähetyksiin - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Viasatilla yksinoikeus huippugolfin tv-lähetyksiin

Miesten huippugolfin tv-lähetyksiin on yksinoikeus Viasatilla. Viaplay toimii netin kautta ja sen saa käyttöön heti. Mikko Korhonen aloitti urakkansa Sveitsissä hetki sitten birdiellä. Kuva All Over Press.

Suomessa huippugolf jäi pitkälti Viasatin varaan ja sieltä tarjontaa löytyykin yllin kyllin. Vaikeaan tilanteeseen joutuivat antennitalouksissa asuvat golfin ystävät, sillä vaihtoehdoiksi jäivät satelliittilautasen hankkiminen tai siirtyminen laajakaista-tv:n käyttäjaksi. Viasatin kanavat ovat saatavilla Elisa Viihde, Sonera koti-tv, lumotv ja Maxivision -palveluissa.

Antennitalouksissa joko satelliitin tai laajakaista-tv:n käyttö lisää kustannuksia tai edellyttää ainakin kodin netti- ja viihdepaketin uudelleen järjestelemistä. Sekä Elisan että Soneran peruspaketti maksaa 39,90 euroa kuukaudessa ja sen päälle kertyvä lisämaksu riippuu erilaisista kanavapaketeista, joita haluaa katsoa. Esimerkiksi pelkkää golfia ei saa yksinään, vaan lisänä tulee muitakin kanavia.

”Me olemme paketoinnissa ottaneet huomioon asiakasmukavuuden, että se olisi mahdollisimman helppoa”, toteaa Viasat Finlandin toimitusjohtaja Johannes Leppänen.

Viaplay halvin vaihtoehto

Tällä hetkellä antennitalouksien halvin vaihtoehto miesten golfin katsomiseen on Viaplay, johon on saatu myös golf mukaan. Viaplay toimii netin kautta tietokoneella (pc/Mac), iPadillä, iPhonella, Android-laitteilla, Smart-tv:llä eli nykyaikaisella älytelevisiolla, jossa on internet sekä pelikonsoleilla.

Viaplayn Sport-paketti pitää sisällään elokuvat ja urheilun. Kuukausihinta on 24,95 euroa ja ohjelmia voi katsoa netin ja sopivan välineen avulla vaikka mökin laiturilta tai makuuhuoneesta. Viaplay livelähetyksissä ei ole varsinaista tallennusmahdollisuutta. Ne ovat kuitenkin katsottavissa neljä tuntia varsinaisen lähetyksen loppumisen jälkeen ja tuolloin lähetystä pääsee neljä tuntia taaksepäin. Pitkissä golflähetyksissä saattaa näin kilpailun alku jäädä näkemättä.

Viaplayn saa käyttöön heti ja sopimuksen voi katkaista milloin tahansa. Kuvan laatu riippuu käytettävissä olevasta yhteydestä, joka sovitetaan 3 Mbit/s asti.

Lautanen katolle

Viasatin satelliittipalvelun ykköstuote on Tuplaplatina, joka onkin todellinen sohvaperunan jättipotti. Jos sitoutuu 24 kuukauden sopimukseen, 59,95 eurolla kuukaudessa saa vinon pinon leffakananavia, urheilua, dokumentteja, lastenohjelmia ja viihdettä. HD-tason kuvaa tulee lähes 20 kanavalta ja lisäksi mukana on Viaplay ja Nelonen Paketti, joka pitää sisällään myös Nelonen Pro Extran, josta voi katsoa kaikki SM-liigapelit. Tähän päälle tulee katselukortin maksu, joka on 4,83 euroa kuukaudessa eli kokonaispaketin hinta 24 kuukaudeksi on yli 1500 euroa.

Viasat Sport on 20 euroa edullisempi vaihtoehto ja siihen kuuluu myös golf sekä Nelonen Paketti ja Viaplay. Nämä kaksi vaihtoehtoa edellyttävät siis kahden vuoden sopimusta, mutta silloin tarvittavat välineet ja asennus ovat ilmaisia. Parin vuoden kattaus maksaa vajaat 1100 euroa.

Jos näihin paketteihin haluaa tallentavan HD-boksin, siitä pitää pulittaa 199 euroa ylimääräistä.

”Tällä hetkellä asennuksia tehdään paljon golfin ja myös SM-liigan ansiosta. Lupaamme asennuksen viidessä päivässä tilauksen tekemisestä”, jatkaa Leppänen.

Satelliittikanavat voi hankkia myös ilman sitovaa sopimusta, mutta tällöin peruskattauksen (HD-boksi) lähtöhinta laitteineen ja asennuksineen on yli 500 euroa, johon tallentava HD-boksi tuo vielä 300 euroa lisää.

Satelliittilautasen asentaminen talon katolle tai parvekkeelle kannattaa selvittää isännöitsijältä, joissakin taloyhtiöissä lautanen on kielletty.

Laajakaista-vaihtoehdot

Yksi vaihtoehto on siirtyä operaattorien tarjoamaan laajakaista-televisioon. Tunnetuimmat ovat Elisa Viihde ja Sonera koti-tv.

Elisa Viihteen ja Sonera koti-tv:n peruspaketit maksavat 39,90 euroa ja siihen päälle tulee 19,95 euroa Viasatin urheilupaketista. Lähtökohtaisesti kokonaisuus on kallis pelkän golfin katseluun, mutta toisaalta ne tuovat nettiyhteyden myös muihin sitä tarvitseviin laitteisiin.

Laajakaista-tv:n ongelmaksi saattaa muodostua taloon tai taloyhtiöön saatava nettiyhteyden teho. Se kannattaa selvittää ensimmäiseksi, ennen kuin sukeltaa syvemmälle laajakaistan tarjontaan. Jos samaa nettiyhteyttä käyttävät useammat perheenjäsenet ja samalla pitäisi televisiosta katsoa golfin HD-lähetystä, saattaa yhteydestä loppua potku ja kuvan taso heikkenee.

Nelonen Pro näyttää LET:tä

Kun miesten huippugolf loppui Nelonen Prolla elo-syyskuun vaihteessa, tilalle tuli Ladies European Tour ainakin tämän vuoden loppuun eikä jatkosta ole kanavan mukaan tietoa. Ohjelmisto muodostuu koosteista ja live-lähetyksistä. Esimerkiksi parhaillaan pelattavasta Helsingborg Openista tulee lauantaina ja sunnuntaina suoraa kuvaa.

LET:llä pelaa neljä suomalaista: Minea Blomqvist-Kakko, Ursula Wikström, Noora Tamminen ja Elina Nummenpää. Pelkkä LET tuskin kuitenkaan tyydyttää golfin suurkuluttajaa, kun ET ja PGA Tour poistuivat kuvista.

Kaapelitalouksisssa ei ongelmia

Kaapelitalouksien osalta golflähetyksissä tapahtuneet muutokset eivät aiheuta ainakaan saatavuuden osalta ongelmia, koska Viasatin paketti on käytännössä tilattavissa koko Suomessa. Esimerkiksi DNA tarjoaa Sport-pakettia 20,11 euron kuukausihintaan 12 kuukauden sopimuksella.

Eri pakettien hinta kaapelitalouksissa kannattaa tarkistaa paikallisen operaattorin sivuilta.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (11 kpl)

 • jus says:

  ”Me olemme paketoinnissa ottaneet huomioon asiakasmukavuuden, että se olisi mahdollisimman helppoa”, toteaa Viasat Finlandin toimitusjohtaja Johannes Leppänen.” Sama suomennettuna: Olemme paketoinnissa pyrkineet pakkotuputtamaan mahdollisimman monta hömppäkanavaa,ettei golffari pääsisi liian halvalla.

 • Jarmo Helenius says:

  Meilläkin tuli nelosen lopettaessa huippugolfin lähettämisen eteen vaihtoehdon etsintä. Kun Elisa Viihde jo on taloudessa, olisi se ollut helppo ja nopea vaihtoehto. Suuri yllätys oli kuitenkin se, että Elisa Viihteen kautta tulevia maksukanavia ei voi tallentaa. Kun golfissa seurataan paljon Amerikan mantereen ja Aasian tapahtumia, jotka tulevat suomalaiseen uniaikaan, niin tallennusmahdollisuus on aivan olennainen palvelun ominaisuus. Harvahan myöskään haluaa muokata aikataulujansa jonkun elokuvan tai dokumentin lähetysajan mukaan, vaan katsoa ne silloin kuin sopii. Elisa perustelee rajoitusta tekijänoikeussopimuksilla. Kyse olisi kuitenkin vain yksityiskäyttöön tehdystä tallennuksesta, jolloin tallennuspaikalla ei pitäisi näin maalaisjärjellä ajatellen olla mitään merkitystä. Mutta näin hölmösti näyttää nyt olevan eli ainoaksi järkeväksi vaihtoehdoksi jäi sitten Viasat.

 • mai says:

  Tekijänoikeussyistä kaikkia kanavia, esim. Viasatin kanavat, ei saa tallentaa verkkoon. Kyseessä ei siis ole Elisan asettama rajoitus vaan se tulee Viasatilta ja koskee kaikkia verkkotallennusta tarjoavia palveluita.

 • Seppo says:

  RKisihan tämä pitänyt arvata. Mulla oli viasatin sport kanavapaketti jossa oli 4pro ja viasatin golf yms. Viasatilta tuli ilmoitus että 4pro loppuu viasatin kanavapaketista. Joten lopetin viasatin ja otin nelosen paketin tilalle jolla näkee golfin ja sm-liigan. Mutta nyt sitten tietysti loppu tämäkin huvi ettei vaan mene liian helpoksi ja halvaksi.

 • Make says:

  Minkäs teet? Tottakai tv-firmat yrittää saada rahaa kasaan ja ihmisten on päätettävä ostaako vai eikö osta. Itse olen onnistunut luopumaan ajatuksesta ”tää on pakko saada” niin on jääny rahaa itse pelaamiseen mutta oishan noita tietenkin kiva katsella tv:stäkin.

 • Jarmo says:

  Lisäksi voisi todeta, ettei Elisa myöskään tarjoa mahdollisuutta tallentaa maksukanavien lähetyksiä kotona olevalle laitteelle, kun tuo verkkotallennus on tällä hetkellä pannassa. Toivottavasti toimenpiteet asianlaidan muuttamiseksi ovat käynnissä. Kilpailuhan yleensä tekee hyvää kaikille. Kanavapaketointi on myös mielenkiintoinen juttu, luulisi nykytekniikalla olevan mahdollista hankkia ne kanavat ja räätälöidä juuri sellainen paketti kuin asiakas itse haluaa. Ettei tarvitsisi ostaa kahtakymmentä jokseenkin tarpeetonta kanavaa katsoakseen yhtä. Eihän kaupankäynnissä yleensäkään tarvitse ostaa ylimääräisiä ja tarpeettomia oheistuotteita saadakseen haluamansa.

 • sixties says:

  Maksukanavilla on ongelmia, niin kuin nähtiin MTV:n YT-neuvottelupäätöksessä ja ulosmarssissa (suuri syy ongelmiin siis maksukanavien heikko menestys). Nelonen päätti ostaa SM-lätkää golfin sijaan, ymmärrettävää. Halusiko Viasat neuvotella ollenkaan golfin jatkosta, vai luuleeko Viasat että suomalaiset (varsinkin antennitaloudessa asuvat) ovat valmiita maksamaan mitä tahansa nähdäkseen livegolfin ohessa amerikkalaisten mainoskatkosten ajan nähtäviä päivän tallenteita? Viasatin kommentti tuossa jutussa on järkyttävä, mutta odotettu ja yhtiön linjan mukainen. Itse en sitoutuisi maksamaan mitään kahden vuoden sopimuksia juuri nyt, mitä vain voi mediamaailmassa tapahtua. Ja ainahan voi katsella ilmaiseksikin netissä. Sorry, Viasat.

 • Jorge says:

  En ole lähtenyt enkä lähde mukaan noihin pakkopaketteihin. Voi kun joku tarjoaisi asiakasystävällisen ratkaisun jossa asiakas saa valita ja maksaa juuri ne kanavat jotka haluaa. Tulisin heti asiakkaaksi. Siihen saakka tyydyn katsomaan netin kautta streameja, joissa toki kuvan laatu ei ole kehuttava.

 • Juha says:

  Turhaa Leppänen mainostaa viiden päivän toimitusaikaa, EI PIDÄ PAIKKANSA !!!

 • Jari says:

  Ottaa tosi kovasti tonne kupolin pohjalle. Meillä täällä pohjolan perukoilla kun antennista ei näy kuin nelonen pro kanavat jolta tuli kaikki tärkeimmät golfkisat ja nekin nyt sitten vietiin pois. Kyllä noi herrat ei ajattele ku omaa persettä eikä ollenkaan lajin parasta. Itse intohimoisena golfin harrastajana olen todella pettynyt tällaiseen toimintaan. Lautasta en katolle laita ja nettiyhteydetkin pätkii jatkuvasti että kiitosta vaan ohjelmatoimistoille…. Päätin sitten vaihtaa talveksi lajia ja siirtyä jalkapallon pariin!!!

 • Rauski says:

  Meillä on ollut viasat koko paketti jo jotain 6 vuotta, ei tulisi mieleenkään vaihtaa pois, reilut parikymppiä kuussa se maksaa. Sen hinnan säästää jo siinä että ei tule ostettua jotain BR elokuvaa kun se kohta tulee viasatilta kuitenkin.