23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Vauhtia! – tämän vuoden British Amateurissa ei kuhnailla

R&A haluaa iskostaa nopean pelitavan myös huippuamatööreihin.

Tämän päivän maailmanmenossa ei ole aikailulle sijaa, ja tältä ajattelutavalta ei golfurheilukaan voi välttyä.

R&A:n pääjohtaja Martin Slumbers kertoi tällä viikolla toimittajien kanssa käydyssä puhelinneuvottelussa, että keskikesällä pelattavassa British Amateur -turnauksessa aiotaan noudattaa niin sanottua ”ready golf” -periaatetta.

Slumbers sanoi, että ryhmien jokaista pelaajaa kannustetaan lyöntipelikierrosten käynnistyttyä lyömään palloa heti kun he ovat siihen valmiita. Tähän saakka kansainvälisissä arvoturnauksissa on noudatettu sääntöä 10-1b, jonka mukaan lyöntivuoro on annettava sille, jonka pallo on kauimpana reiästä.

Kehotus on voimassa ainoastaan British Amateurin kahdella lyöntipelikarsintakierroksella, eikä näin ollen koske turnauksen reikäpeliosuutta.

”Ready golf” kuuluu R&A:n pelitahti-manuaaliin liittyviin suosituksiin.

”Pace of play (pelitahti) on yksi niistä asioista, joista olemme keskustelleet intensiivisesti viimeisen 12 kuukauden aikana”, Slumbers sanoi Scotsman-lehden haastattelussa.

”Mielestäni se on yksi tärkeimmistä tulevaisuuden kivijaloista kehittäessämme peliä edelleen.”

British Amateur pelataan vuoden 2020 Open Championshipiä isännöivällä Royal St. Georges Golf Clubilla 19.–24. kesäkuuta.

USGA:n mukaan myös U.S. Amateur -turnauksen lyöntipelikierroksilla tullaan käyttämään pelitahtiin liittyviä tarkistuspisteitä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje