28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tiger Woodsin ja Rory McIlroyn stadionliiga lykkääntyy vuodella – missä oli varageneraattorin varageneraattori?

Hurraavat katsojat joutuvat odottamaan ylimääräisen vuoden, että pääsevät katsomaan uutta TGL-liigaa.

Kuplahallin romahdus vesitti ensi vuoden alkuun suunnitellun TGL-kauden aloituksen.

Lohduttomat kuvat tyhjentyneestä ylipainehallista valtasivat golfmedioiden somekanavat viime viikon keskiviikkona. Tiger Woodsin ja Rory McIlroyn alullepaneman TGL-stadionliigan näyttämöksi rakenteilla ollut SoFi Center -kuplahalli oli romahtanut, ja katastrofi uuden liigan ympärillä oli valmis.

TGL lähetti lopulta maanantaina tiedotteen, jossa kerrottiin, ettei stadionliigaa pystytä järjestämään alkuperäisellä aikataululla, vaan liigan avaus siirtyy vuodella eteenpäin. Tammikuulle alkavaksi kaavailtu liiga käynnistyy siis vasta alkuvuodesta 2025.

Isolla rummutuksella valmisteltu liiga koki valtaisan pettymyksen, mutta aikataulut eivät antaneet millään periksi, että kausi 2024 olisi pystytty viemään läpi areenan kunnostusoperaation jälkeen. Pelaajien ja kaikkien muiden tahojen, ei vähiten ESPN-televisioyhtiön, aikataulujen yhteensovittaminen osoittautui liian monimutkaiseksi palapeliksi, joten TGL teki ainoan oikean ratkaisun viheltämällä pilliin ja siirtämällä koko hommaa vuodella eteenpäin.

Tiger Woods ja Rory McIlroy olivat luonnollisesti pettyneitä tapahtuneesta.

”Minulla on sekä pettyneet että innostavat tunnelmat viivästyksen takia. Tärkeintä on totta kai se, ettei kukaan loukkaantunut. Mutta vaikka viivästys on pettymys, siirto vuodella eteenpäin antaa meille aikaa tulla takaisin entistä vahvempana ja fokusoituneempana”, McIlroy kertoi TGL:n tiedotteessa.

”Vaikka viime viikon tapahtumat laittoivat aikataulut uusiksi, olen täysin vakuuttunut, että tämä konsepti tulee näkemään päivänvalonsa liigaan sitoutuneiden huippupelaajien toimesta”, Woods puolestaan totesi.

Mitä Palm Beachin yliopiston kampukselle rakennettavalla stadiontyömaalla sitten tapahtui 14. marraskuuta? Julkisuuteen annetussa tiedotteessa mainitaan, että häiriöt väliaikaisessa sähköjärjestelmässä sekä varajärjestelmässä olisivat olleet kuplahallin romahduksen syynä. Tässä voisi joku irvileuka kysyä, että missä oli varageneraattorin varageneraattori, kun sitä olisi tarvittu?

Hallin sisällä ollut tekniikka ei ollut kärsinyt isoja vahinkoja romahduksessa, mutta kuplahallin rakenteet olivat kasaanpainumisen seurauksena repeytyneet. SoFi Centeriksi nimetty halli tullaan rakentamaan uusiksi, ja kauden 2025 aloitusajankohta tullaan kertomaan myöhemmin.

Lue seuraavaksi: Tiger Woodsin tähdittämä stadiongolfliiga TGL tulee, ja näin uusi konsepti toimii

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)