11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

Lexi Thompson hyvästelee loppuvuodesta huippugolfin sirkuksen. Kuva: Getty Images

Ajankohtaista

Golfpiste seuraa: Yhdysvaltalaistähdeltä jymypaukku major-kisan alla

02.06.2024 18:11

Emily Penttilälle uran paras sijoitus Ladies European Tourilla

Kaksi suomalaista ylsi Helsingborgissa käydyssä Ladies European Tourin kilpailussa top 15:een. Emily Penttilä ja Sanna Nuutinen päätyivät yhteistulokseen 210 (-6), ja se riitti Dormy Openissa jaettuun 13. sijaan.

Parhaiten finaalikierrokselle (69) edenneistä suomalaisnelikosta sunnuntaina pelasi Nuutinen, joka sijoitus nousi kuudella pykälällä.

Kyseessä oli Penttilän kovin sijoitus LET-kiertueella. Haastajakiertueilla (Espon Tour ja LET Access Series) hän on yltänyt kuudesti top 10:een.

Noora Komulainen (-2) jakoi 35. ja Ursula Wikström (par) 49. sijan. Linda Osala, Tiia Koivisto ja Elina Nummenpää karsiutuivat.

Dormy Openin voitto ratkaistiin uusinnassa yhteistuloksen 205 (-11) pelanneiden Ranskan Perrine Delacourin ja saksalaisamatööri Helen Briemin kesken. Delacour käänsi pelin edukseen ensimmäisellä playoff-reiällä tekemällään birdiellä.

Voitto oli Delacourin, 30, ensimmäinen LET-kiertueella.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

01.06.2024 19:45

Emily Penttilä nousi Ruotsin LET-kilpailussa top 10:een

Ladies European Tourin Helsingborgin kilpailu sujui lauantaina suomalaisittain mukavissa merkeissä. Emily Penttilä (-5) iski Dormy Openissa tuloksen 68, jolla hän nousi jakamaan yhdeksättä sijaa.

Penttilä tehtaili toisella kierroksella kuusi birdieä ja yhden bogin kummallakin kenttäpuoliskolla.

Noora Komulainen (-4) jakaa 14. sijaa ja Sanna Nuutinen (-3) on sijalla T19. Myös Ursula Wikström (+1) eteni viimeiselle kierrokselle. Hän on 58. sijaa jakavien joukossa. Linda Osala, Tiia Koivisto ja Elina Nummenpää karsiutuivat.

Englannin Cara Gainer ja päivän parasta tulosta, 66, Allerum Golf Clubin kentällä jakanut Intian Pranavi Urs (-8) ovat turnauksen kärjessä. Kolmatta sijaa jakavat kuusi pelaajaa tähyilevät kahden lyönnin päässä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

01.06.2024 09:33

DP World Tourilta tuttu kaksikko jakaa Canadian Openin kärkipaikkaa

Skotlannin Robert MacIntyre ja Uuden-Seelannin Ryan Fox ovat Kanadassa Hamiltonissa pelattavan PGA Tourin kilpailun johdossa 36 reiän jälkeen. USA:n Joel Dahmen kärkkyy yhteistuloksessa -10 olevaa parivaljakkoa kahden lyönnin päässä.

MacIntyre pelasi Canadian Openin toisella kierroksella tuloksen 66, ja päivän kovinta noteerausta jakanut Fox laittoi kaksi lyöntiä paremmaksi.

Molemmat ovat DP World Touria seuranneille tuttuja pelaajia. Vuonna 2020 Sami Välimäelle kiertueen Vuoden tulokas -kilvan hävinnyt MacIntyre on voittanut DPWT:llä kahdesti ja Foxilla on plakkarissaan ykköstiloja neljä. PGA Tourilla voittotili on kummallakin vielä avaamatta.

Pitkästä aikaa jatkokierroksilla nähtävä Välimäki (-3) lähtee kolmanteen päivään jaetulta 21. sijalta. Seuraa hänelle lauantain kierroksella tekee Tanskan Nicolai Højgaard. Kaksikon lähtöaika on kello 20.05 Suomen aikaa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

31.05.2024 23:24

Neljä suomalaista paineli kierroksensa miinukselle Helsingborgissa

Noora Komulainen keikkuu avauspäivän jälkeen parhaana suomalaisena Helsingborgissa, Allerum Golf Clubin kentällä käynnistyneessä Ladies European Tourin kilpailussa. Tuloksella 70 (-2) irtoaa jaettu 24. sija.

Elina Nummenpää, Emily Penttilä ja Sanna Nuutinen (-1) pyöräyttivät kierroksensa niin ikään alle parin ollen yhdeksän pykälää alempana. Ursula Wikström (par) ja Linda Osala (+1) löytyvät sijoilta T50 ja T74. Tiia Koivistolla (+6) on isompi urakka kiivetä karsintarajan yläpuolelle.

Dormy Open Helsingborg -kilpailun kärjessä on Englannin Cara Cainer (-7). Sveitsin Kim Metraux, Yhdysvaltain Neitsytsaarten Alexandra Swayne, Englannin Annabell Fuller sekä Puolan Dorota Zalewska (-5) jakavat toista sijaa.

Ukkonen keskeytti pelit perjantaina muutamaksi tunniksi, minkä vuoksi osalla ryhmistä kierros jäi pimeyden vuoksi kesken. Ruotsin kisan ensimmäistä kierrosta jatketaan lauantaiaamuna kello 8 paikallista aikaa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

31.05.2024 15:30

Kauden parhaaseensa yltänyt Eemil Alajärvi hyytyi Alps Tourilla

Hienosti Espanjassa Roquetas de Marissa Alps Tourin kilpailun aloittanut Eemil Alajärvi (+5) ei saanut peliään kulkemaan kahdella jälkimmäisellä kierroksella. Turnausta avauspäivän jälkeen johtanut Alajärvi käytti kolmanteen kierrokseen 78 lyöntiä, ja päätyi sijalle T37.

Kuluva vuosi on ollut Alajärvelle vaikea. Hän on pelannut yhdeksän Alps Tourin tai Nordic Liigan turnausta, joista vain kaksi viimeisintä on tuonut jatkopaikan. Espanjassa Alajärvi otti mollivoittoiseksi muuttuneesta esityksestään huolimatta kauden parhaan sijoituksen.

Espanjan kilpailun voitti Brandon Kewalramani (-10). Kakkoseksi sijoittunut Ranskan Benjamin Kedochim hävisi yhdysvaltalaiselle kolmella lyönnillä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

31.05.2024 15:11

Casper Simberg kiri Tanskan NL-kilpailussa parhaaksi suomalaiseksi

Toisen kerran peräkkäin tuloksen 66 pelannut Casper Simberg (-6) nousi Tanskan Smørumissa käydyssä Nordic Liigan turnauksessa jaetulle 21. tilalle. Vaikka matkaa kärkisijoille jäi reilusti, oli hänen esityksensä kahtena viimeisenä päivänä vakaa. Torstain ja perjantain kierroksilla Simbergille kirjattiin vain yksi bogey.

Rasmus Karlsson (-4) jakoi 27. sijan. Muut suomalaiset karsiutuivat.

Smørum Openin voittoon venyi amatööri Mads Heller (-17). Eroa kärjestä päätöspäivään lähteneeseen toiseen tanskalaiseen, Frederik Severin Tøttenborgiin (-15) kertyi kaksi lyöntiä. Molemmat edustavat Smørum Golfklubia, ja pelasivat kotikentällään.

Nordic Liigan pistelistan kärjessä on Ruotsin Christofer Rahm. Kilpailun väliin jättänyt Kim Koivu on suomalaisista sijalla seitsemän.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

31.05.2024 08:52

Saksan DPWT-kisan toinenkin kierros viivästyy

Hampurissa pelattavan European Open -kisan ensimmäinen kierros viivästyi kolme tuntia sumun takia. Toinen kierros siirtyy myös, ja se alkaa aikaisintaan 10.30 paikallista aikaa, siis kolme tuntia alkuperäisestä aikataulusta jäljessä. Tällä kertaa syynä on rankka sade, joka on kastellut kentän perinpohjaisesti.

Mikko Korhosen oli tarkoitus käynnistää toinen kierros klo 7.30 paikallista aikaa. Lauri Ruuskan lähtoaika oli 14.30.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

30.05.2024 20:27

Eemil Alajärvi putosi Alps Tourilla kärjestä top 10:n ulkopuolelle

Eemil Alajärven (-3) pelissä ei ollut samanlaista rytinää kuin Alps Tourin kisan ensimmäisenä päivänä. Hän käytti Espanjassa Roquetas de Marissa pelattavan turnauksen toiseen kierrokseen 72 lyöntiä, ja putosi johtopaikalta jaetulle 13. sijalle.

Vaikka kärki karkasi kuuden lyönnin päähän, on Alajärvellä vielä hyvät mahdollisuudet isoonkin nousuun. Matkaa toista sijaa jakaviin pelaajiin on kolme lyöntiä ja top 10:een kaksi lyöntiä vähemmän.

Kausi on ollut Alps Tourin ja Nordic Liigan kisoja pelanneelle Alajärvelle vaikea. Kahdeksasta turnauksesta vain yksi on tuottanut jatkopaikan.

Espanjan kisaa johtaa Brandon Kewalramani (-9). Yhdysvaltalaisella on seuraaviin kilpailijoihin kolmen lyönnin etumatka.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

30.05.2024 20:20

Rasmus Karlsson ja Casper Simberg Smørumin NL-kisan finaalikierrokselle

Kaksi suomalaista selvitti cut-rajan  Tanskassa meneillään olevassa Nordic Liigan kilpailussa. Rasmus Karlsson (-3) jakaa Smørum Openissa 23. sijaa ja Casper Simberg (-2) lähtee päätöspäivään sijalta T30.

Suomalaisista parhaiten torstaina pelasi Simberg. Hän käytti kierrokseensa Smørum Golfklubin kentällä 66 lyöntiä.

Juuso Kahlos (par) taisteli loppuun asti tiukasti jatkopaikasta, mutta tuloksessa oli yksi lyönti liikaa. Myös Ilari Saulon (+2) pelit päättyivät kahteen kierrokseen.

Kilpailun kärkeen Christian Jacobsenin (-11) seuraksi nousi nyt kaksi muuta tanskalaista: Jonas Lykke Petersen sekä viitosella alkavaa tulosta tosissaan jahdannut Frederik Severin Tøttenborg.

Kotikentällään pelaava Tøttenborg oli kierrostaan 16. reiän jälkeen kymmenen alle, ja yksi birdie lopussa olisi tiennyt maagisen rajan alitusta. Hän joutui kuitenkin tyytymään kahdella viimeisellä reiällä par-tuloksiin.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

29.05.2024 19:09

Juuso Kahlos ja Rasmus Karlsson avauspäivän parhaat suomalaiset Tanskan NL-kisassa

Juuso Kahlos ja Rasmus Karlsson pelasivat tuloksen 70 (par) Tanskan Smørumissa käynnistyneessä Nordic Liigan kilpailussa. Sillä heltiää jaettu 28. sija, kun ensimmäisen kierroksen pelitapahtumat ovat loppusuoralla.

Muilla suomalaisilla on hieman kirimistä, jotta pelit jatkuvat perjantain finaalikierroksella: Ilari Saulo ja Casper Simberg jakavat 65. sijaa tuloksellaan 72 (+2).

Smørum Openin kärki paineli keskiviikkona lujaa. Isäntämaan Christian Jacobsen ja Ruotsin Hannes Rönneblad jakavat kärkipaikkaa komealla tuloksella, 61 (-9).

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

29.05.2024 14:20

Eemil Alajärvi iski itsensä paalulle Alps Tourin Espanjan kisassa

Satelliittikiertue Alps Tourin Espanjan kisan kärkipaikalla komeilee ensimmäisen kisapäivän puolivälissä Eemil Alajärven nimi. Hän johtaa yhdessä Irlannin Paul McBriden kanssa kisaa tehtyään keskiviikkona tuloksen 65 (-7). Alajärvi tyylitteli kuusi birdieä ja teki vain yhden bogin.

Pelaajista noin puolet on jo ehtinyt päättää kierroksensa, loput ovat yhä kentällä. Roquetas de Marissa Almeriassa, Playa Serenan kentällä pelattava kisa päättyy perjantaina. Mukana on Suomesta myös Miikka Mäkinen. Hän teki avauskierroksella tuloksen 75 (+3).

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

28.05.2024 20:28

Lexi Thompson lopettaa ammattilaisuransa kauden päätteeksi

Lexi Thompson yllätti U.S. Women’s Openin alla ilmoittamalla, että kuluva kausi LPGA:lla tulee olemaan hänen viimeisensä täysipäiväisenä ammattilaisgolfarina. Thompson on ollut yksi lajin seuratuimpia pelaajia teinivuosistaan lähtien.

Thompson, 29, ryhtyi ammattilaiseksi vuonna 2010, ja nousi kaikkien aikojen nuorimmaksi LPGA-voittajaksi seuraavalla kaudella pelatussa Navistar Classicissa. Hän oli tuolloin 16-vuotias.

LPGA muutti ikävaatimussääntöään myöntääkseen pitkänhuiskealle ja vahvasti palloa lyöneelle Thompsonille täysjäsenyyden. Hän voitti kolme turnausta kahden seuraavan kauden aikana, mukaan lukien vuoden 2014 Kraft Nabisco (nyk. Chevron) Championshipin. Kymmenen vuoden takainen major-voitto on edelleen hänen ainoansa.

Thompson on voittanut LPGA:lla 11 kilpailua, mutta viimeisimmästä on jo viisi vuotta.

Kuusinkertainen Solheim Cup -pelaaja ja kaksinkertainen olympiakävijä oli lähellä menettää viime kauden päätteeksi korttinsa LPGA:lle. Kuluva kausi ei ole sujunut paljon paremmin; viidestä viimeisestä kilpailusta neljä on tuottanut karsiutumisen, mutta näiden välissä on yksi kolmossija kahden kuukauden takaa. Thompsonin pelaamista on haitannut pitkittynyt käsivamma.

Thompson osallistuu tällä viikolla Pennsylvaniassa 18. kerran peräkkäin Yhdysvaltain avoimeen mestaruusturnaukseen.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

28.05.2024 20:28

Lexi Thompson lopettaa ammattilaisuransa kauden päätteeksi

Lexi Thompson yllätti U.S. Women’s Openin alla ilmoittamalla, että kuluva kausi LPGA:lla tulee olemaan hänen viimeisensä täysipäiväisenä ammattilaisgolfarina. Thompson on ollut yksi lajin seuratuimpia pelaajia teinivuosistaan lähtien.

Thompson, 29, ryhtyi ammattilaiseksi vuonna 2010, ja nousi kaikkien aikojen nuorimmaksi LPGA-voittajaksi seuraavalla kaudella pelatussa Navistar Classicissa. Hän oli tuolloin 16-vuotias.

LPGA muutti ikävaatimussääntöään myöntääkseen pitkänhuiskealle ja vahvasti palloa lyöneelle Thompsonille täysjäsenyyden. Hän voitti kolme turnausta kahden seuraavan kauden aikana, mukaan lukien vuoden 2014 Kraft Nabisco (nyk. Chevron) Championshipin. Kymmenen vuoden takainen major-voitto on edelleen hänen ainoansa.

Thompson on voittanut LPGA:lla 11 kilpailua, mutta viimeisimmästä on jo viisi vuotta.

Kuusinkertainen Solheim Cup -pelaaja ja kaksinkertainen olympiakävijä oli lähellä menettää viime kauden päätteeksi korttinsa LPGA:lle. Kuluva kausi ei ole sujunut paljon paremmin; viidestä viimeisestä kilpailusta neljä on tuottanut karsiutumisen, mutta näiden välissä on yksi kolmossija kahden kuukauden takaa. Thompsonin pelaamista on haitannut pitkittynyt käsivamma.

Thompson osallistuu tällä viikolla Pennsylvaniassa 18. kerran peräkkäin Yhdysvaltain avoimeen mestaruusturnaukseen.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

29.05.2024 14:20

Eemil Alajärvi iski itsensä paalulle Alps Tourin Espanjan kisassa

Satelliittikiertue Alps Tourin Espanjan kisan kärkipaikalla komeilee ensimmäisen kisapäivän puolivälissä Eemil Alajärven nimi. Hän johtaa yhdessä Irlannin Paul McBriden kanssa kisaa tehtyään keskiviikkona tuloksen 65 (-7). Alajärvi tyylitteli kuusi birdieä ja teki vain yhden bogin.

Pelaajista noin puolet on jo ehtinyt päättää kierroksensa, loput ovat yhä kentällä. Roquetas de Marissa Almeriassa, Playa Serenan kentällä pelattava kisa päättyy perjantaina. Mukana on Suomesta myös Miikka Mäkinen. Hän teki avauskierroksella tuloksen 75 (+3).

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

29.05.2024 19:09

Juuso Kahlos ja Rasmus Karlsson avauspäivän parhaat suomalaiset Tanskan NL-kisassa

Juuso Kahlos ja Rasmus Karlsson pelasivat tuloksen 70 (par) Tanskan Smørumissa käynnistyneessä Nordic Liigan kilpailussa. Sillä heltiää jaettu 28. sija, kun ensimmäisen kierroksen pelitapahtumat ovat loppusuoralla.

Muilla suomalaisilla on hieman kirimistä, jotta pelit jatkuvat perjantain finaalikierroksella: Ilari Saulo ja Casper Simberg jakavat 65. sijaa tuloksellaan 72 (+2).

Smørum Openin kärki paineli keskiviikkona lujaa. Isäntämaan Christian Jacobsen ja Ruotsin Hannes Rönneblad jakavat kärkipaikkaa komealla tuloksella, 61 (-9).

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

30.05.2024 20:20

Rasmus Karlsson ja Casper Simberg Smørumin NL-kisan finaalikierrokselle

Kaksi suomalaista selvitti cut-rajan  Tanskassa meneillään olevassa Nordic Liigan kilpailussa. Rasmus Karlsson (-3) jakaa Smørum Openissa 23. sijaa ja Casper Simberg (-2) lähtee päätöspäivään sijalta T30.

Suomalaisista parhaiten torstaina pelasi Simberg. Hän käytti kierrokseensa Smørum Golfklubin kentällä 66 lyöntiä.

Juuso Kahlos (par) taisteli loppuun asti tiukasti jatkopaikasta, mutta tuloksessa oli yksi lyönti liikaa. Myös Ilari Saulon (+2) pelit päättyivät kahteen kierrokseen.

Kilpailun kärkeen Christian Jacobsenin (-11) seuraksi nousi nyt kaksi muuta tanskalaista: Jonas Lykke Petersen sekä viitosella alkavaa tulosta tosissaan jahdannut Frederik Severin Tøttenborg.

Kotikentällään pelaava Tøttenborg oli kierrostaan 16. reiän jälkeen kymmenen alle, ja yksi birdie lopussa olisi tiennyt maagisen rajan alitusta. Hän joutui kuitenkin tyytymään kahdella viimeisellä reiällä par-tuloksiin.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

30.05.2024 20:27

Eemil Alajärvi putosi Alps Tourilla kärjestä top 10:n ulkopuolelle

Eemil Alajärven (-3) pelissä ei ollut samanlaista rytinää kuin Alps Tourin kisan ensimmäisenä päivänä. Hän käytti Espanjassa Roquetas de Marissa pelattavan turnauksen toiseen kierrokseen 72 lyöntiä, ja putosi johtopaikalta jaetulle 13. sijalle.

Vaikka kärki karkasi kuuden lyönnin päähän, on Alajärvellä vielä hyvät mahdollisuudet isoonkin nousuun. Matkaa toista sijaa jakaviin pelaajiin on kolme lyöntiä ja top 10:een kaksi lyöntiä vähemmän.

Kausi on ollut Alps Tourin ja Nordic Liigan kisoja pelanneelle Alajärvelle vaikea. Kahdeksasta turnauksesta vain yksi on tuottanut jatkopaikan.

Espanjan kisaa johtaa Brandon Kewalramani (-9). Yhdysvaltalaisella on seuraaviin kilpailijoihin kolmen lyönnin etumatka.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

31.05.2024 08:52

Saksan DPWT-kisan toinenkin kierros viivästyy

Hampurissa pelattavan European Open -kisan ensimmäinen kierros viivästyi kolme tuntia sumun takia. Toinen kierros siirtyy myös, ja se alkaa aikaisintaan 10.30 paikallista aikaa, siis kolme tuntia alkuperäisestä aikataulusta jäljessä. Tällä kertaa syynä on rankka sade, joka on kastellut kentän perinpohjaisesti.

Mikko Korhosen oli tarkoitus käynnistää toinen kierros klo 7.30 paikallista aikaa. Lauri Ruuskan lähtoaika oli 14.30.

Kirjoittaja: Sami Sarpakunnas

31.05.2024 15:11

Casper Simberg kiri Tanskan NL-kilpailussa parhaaksi suomalaiseksi

Toisen kerran peräkkäin tuloksen 66 pelannut Casper Simberg (-6) nousi Tanskan Smørumissa käydyssä Nordic Liigan turnauksessa jaetulle 21. tilalle. Vaikka matkaa kärkisijoille jäi reilusti, oli hänen esityksensä kahtena viimeisenä päivänä vakaa. Torstain ja perjantain kierroksilla Simbergille kirjattiin vain yksi bogey.

Rasmus Karlsson (-4) jakoi 27. sijan. Muut suomalaiset karsiutuivat.

Smørum Openin voittoon venyi amatööri Mads Heller (-17). Eroa kärjestä päätöspäivään lähteneeseen toiseen tanskalaiseen, Frederik Severin Tøttenborgiin (-15) kertyi kaksi lyöntiä. Molemmat edustavat Smørum Golfklubia, ja pelasivat kotikentällään.

Nordic Liigan pistelistan kärjessä on Ruotsin Christofer Rahm. Kilpailun väliin jättänyt Kim Koivu on suomalaisista sijalla seitsemän.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

31.05.2024 15:30

Kauden parhaaseensa yltänyt Eemil Alajärvi hyytyi Alps Tourilla

Hienosti Espanjassa Roquetas de Marissa Alps Tourin kilpailun aloittanut Eemil Alajärvi (+5) ei saanut peliään kulkemaan kahdella jälkimmäisellä kierroksella. Turnausta avauspäivän jälkeen johtanut Alajärvi käytti kolmanteen kierrokseen 78 lyöntiä, ja päätyi sijalle T37.

Kuluva vuosi on ollut Alajärvelle vaikea. Hän on pelannut yhdeksän Alps Tourin tai Nordic Liigan turnausta, joista vain kaksi viimeisintä on tuonut jatkopaikan. Espanjassa Alajärvi otti mollivoittoiseksi muuttuneesta esityksestään huolimatta kauden parhaan sijoituksen.

Espanjan kilpailun voitti Brandon Kewalramani (-10). Kakkoseksi sijoittunut Ranskan Benjamin Kedochim hävisi yhdysvaltalaiselle kolmella lyönnillä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

31.05.2024 23:24

Neljä suomalaista paineli kierroksensa miinukselle Helsingborgissa

Noora Komulainen keikkuu avauspäivän jälkeen parhaana suomalaisena Helsingborgissa, Allerum Golf Clubin kentällä käynnistyneessä Ladies European Tourin kilpailussa. Tuloksella 70 (-2) irtoaa jaettu 24. sija.

Elina Nummenpää, Emily Penttilä ja Sanna Nuutinen (-1) pyöräyttivät kierroksensa niin ikään alle parin ollen yhdeksän pykälää alempana. Ursula Wikström (par) ja Linda Osala (+1) löytyvät sijoilta T50 ja T74. Tiia Koivistolla (+6) on isompi urakka kiivetä karsintarajan yläpuolelle.

Dormy Open Helsingborg -kilpailun kärjessä on Englannin Cara Cainer (-7). Sveitsin Kim Metraux, Yhdysvaltain Neitsytsaarten Alexandra Swayne, Englannin Annabell Fuller sekä Puolan Dorota Zalewska (-5) jakavat toista sijaa.

Ukkonen keskeytti pelit perjantaina muutamaksi tunniksi, minkä vuoksi osalla ryhmistä kierros jäi pimeyden vuoksi kesken. Ruotsin kisan ensimmäistä kierrosta jatketaan lauantaiaamuna kello 8 paikallista aikaa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

01.06.2024 09:33

DP World Tourilta tuttu kaksikko jakaa Canadian Openin kärkipaikkaa

Skotlannin Robert MacIntyre ja Uuden-Seelannin Ryan Fox ovat Kanadassa Hamiltonissa pelattavan PGA Tourin kilpailun johdossa 36 reiän jälkeen. USA:n Joel Dahmen kärkkyy yhteistuloksessa -10 olevaa parivaljakkoa kahden lyönnin päässä.

MacIntyre pelasi Canadian Openin toisella kierroksella tuloksen 66, ja päivän kovinta noteerausta jakanut Fox laittoi kaksi lyöntiä paremmaksi.

Molemmat ovat DP World Touria seuranneille tuttuja pelaajia. Vuonna 2020 Sami Välimäelle kiertueen Vuoden tulokas -kilvan hävinnyt MacIntyre on voittanut DPWT:llä kahdesti ja Foxilla on plakkarissaan ykköstiloja neljä. PGA Tourilla voittotili on kummallakin vielä avaamatta.

Pitkästä aikaa jatkokierroksilla nähtävä Välimäki (-3) lähtee kolmanteen päivään jaetulta 21. sijalta. Seuraa hänelle lauantain kierroksella tekee Tanskan Nicolai Højgaard. Kaksikon lähtöaika on kello 20.05 Suomen aikaa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

01.06.2024 19:45

Emily Penttilä nousi Ruotsin LET-kilpailussa top 10:een

Ladies European Tourin Helsingborgin kilpailu sujui lauantaina suomalaisittain mukavissa merkeissä. Emily Penttilä (-5) iski Dormy Openissa tuloksen 68, jolla hän nousi jakamaan yhdeksättä sijaa.

Penttilä tehtaili toisella kierroksella kuusi birdieä ja yhden bogin kummallakin kenttäpuoliskolla.

Noora Komulainen (-4) jakaa 14. sijaa ja Sanna Nuutinen (-3) on sijalla T19. Myös Ursula Wikström (+1) eteni viimeiselle kierrokselle. Hän on 58. sijaa jakavien joukossa. Linda Osala, Tiia Koivisto ja Elina Nummenpää karsiutuivat.

Englannin Cara Gainer ja päivän parasta tulosta, 66, Allerum Golf Clubin kentällä jakanut Intian Pranavi Urs (-8) ovat turnauksen kärjessä. Kolmatta sijaa jakavat kuusi pelaajaa tähyilevät kahden lyönnin päässä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

02.06.2024 18:11

Emily Penttilälle uran paras sijoitus Ladies European Tourilla

Kaksi suomalaista ylsi Helsingborgissa käydyssä Ladies European Tourin kilpailussa top 15:een. Emily Penttilä ja Sanna Nuutinen päätyivät yhteistulokseen 210 (-6), ja se riitti Dormy Openissa jaettuun 13. sijaan.

Parhaiten finaalikierrokselle (69) edenneistä suomalaisnelikosta sunnuntaina pelasi Nuutinen, joka sijoitus nousi kuudella pykälällä.

Kyseessä oli Penttilän kovin sijoitus LET-kiertueella. Haastajakiertueilla (Espon Tour ja LET Access Series) hän on yltänyt kuudesti top 10:een.

Noora Komulainen (-2) jakoi 35. ja Ursula Wikström (par) 49. sijan. Linda Osala, Tiia Koivisto ja Elina Nummenpää karsiutuivat.

Dormy Openin voitto ratkaistiin uusinnassa yhteistuloksen 205 (-11) pelanneiden Ranskan Perrine Delacourin ja saksalaisamatööri Helen Briemin kesken. Delacour käänsi pelin edukseen ensimmäisellä playoff-reiällä tekemällään birdiellä.

Voitto oli Delacourin, 30, ensimmäinen LET-kiertueella.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

Lue seuraavaksi: Golfpiste seuraa:

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje