11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Toisen voittonsa PGA Tourilla tänä vuonna ottanut pelaaja menehtyi

Grayson Murray 1993−2024. Kuva: Getty Images

Kaksinkertainen PGA Tour -voittaja Grayson Murray on kuollut. Hän jätti Texasissa meneillään olevan Charles Schwab Challenge -kilpailun kesken toisen kierroksen loppupuolella sairastumisen vuoksi. PGA Tour vahvisti Murrayn menehtyneen lauantaiaamuna. Hän oli 30-vuotias.

Fort Worthin turnausta jatketaan Murrayn vanhempien toivomuksesta.

”Vanhemmat kertoivat, että se olisi ollut myös Graysonin toive. Haluamme kunnioittaa heidän toivomustaan”, PGA Tourin komissaari Jay Monahan sanoi.

”PGA Tour on suuri perhe, ja kun yksi sen jäsenistä on poissa, jotain muuttuu pysyvästi. Ajatuksemme ovat Graysonin läheisissä.”

Murray päätti tammikuussa Honolulussa käydyssä Sony Openissa kuusi vuotta kestäneen voitottoman kautensa. Voittoa edeltäneet vuodet olivat vaikeita, ja hän kärsi sekä psyykkisistä että fyysisistä vaivoista. Vuonna 2017 Murray kertoi avoimesti kärsivänsä ahdistuksesta ja masennuksesta. Tammikuussa hän sanoi olleen hoidossa alkoholismin vuoksi, mutta totesi pysyneensä kuukausia raittiina.

”Hän oli huomaavainen ja antelias pomo, mutta vielä parempi ystävä, ja aina valmis auttamaan kaikkia”, Murrayn caddie Jay Green kertoi.

Voitto debyyttikaudella oli sekä paras että huonoin asia, joka minulle on tapahtunut.

Sony Openin voiton jälkeen Murray puhui optimistisesti tulevaisuudestaan. Hän oli aikeissa mennä naimisiin kihlattunsa Christiana Ritchien kanssa. Pariskunta tapasi toisensa vuonna 2021. Murray ylisti perhettään ja läheisiään kiittäen jokaista saamastaan tuesta.

”Minusta tuntuu, että tämä on jonkin todella erityisen ajan alku”, Murray totesi tuolloin.

Murray oli nuorena lupaava pelaaja. Hän voitti Junior World Golf Championships -turnauksen kolmesti ja selvitti 16-vuotiaana karsintarajan USA:n kakkoskiertueen Korn Ferry Tourin kilpailussa. Murray teki välittömästi vaikutuksen noustuaan PGA Tourille, ja hän otti tulokaskaudellaan 2016−2017 voiton Barbasol Championshipissä.

”Voitto debyyttikaudella oli sekä paras että huonoin asia, joka minulle on tapahtunut”, Murray kertoi tammikuussa. Hän sanoi juoneensa usein alkoholia kisojen aikana taistellessaan henkilökohtaisia demonejaan vastaan.

Murray teki viime vuosina hissiliikettä PGA Tourin ja Korn Ferry Tourin välillä. Hän sai korttinsa PGA Tourille takaisin täksi kaudeksi voitettuaan kaksi kakkoskiertueen turnausta. Hän arveli olevansa nyt valmiimpi maailman kovimman kiertueen haasteisiin.

”Kesti kauan päästä tähän pisteeseen. Olen nyt eri mies”, uskoon tullut Murray sanoi voittoisan Sony Openin jälkeen.

Voiton lisäksi Murray saavutti tänä vuonna yhden top 10 -sijoituksen. Se tuli aiemmin toukokuussa käydyssä Wells Fargo Championshipissä. Hän osallistui kauden molempiin tähän asti pelattuihin major-kilpailuihin, ja selvitti karsintarajan kummassakin. Viime viikon PGA Championshipissä Murray sijoittui 43:nneksi.

Murrayn viimeiseksi sijoitukseksi maailmanlistalla jäi 58:s. Uran korkein OWGR-sijoitus oli 46:s, johon hän ylsi aiemmin tällä kaudella.

Lue seuraavaksi: PGA Tour -lupaus laittoi korkin kiinni, ja palasi pitkän tauon jälkeen voittajien joukkoon

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje