16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

Matias Rantala kilpailee Pro Golf Tourilla. Kuva: Juha Hakulinen

Ajankohtaista

Golfpiste seuraa: Matias Rantala tavoittelee menestystä Saksan kiertueella

10.06.2024 08:38

Linnea Ström hurjasteli LPGA Tourilla 52. sijalta kilpailun ykköseksi

Linnea Ström (-14) ei olisi voinut tehdä sopivampaan paikkaa New Jerseyn turnauksen kierrosennätystä. Hän tyylitteli ShopRite LPGA Classicin kolmantena päivänä rajun tuloksen, 60, ja kiipesi peräti 52. sijalta uran ensimmäiseen LPGA-voittoon.

Toisen sijan jakaneet Japanin Ayake Furue ja USA:n Megan Khang (-13) hävisivät voittajalle lyönnillä.

Täpärästi karsintarajan selvittänyt Ström aloitti päätöskierroksen kolme tuntia ja 40 minuuttia ennen kärkiryhmää, joten ruotsalainen sai pitkään jännittää Seaviewin klubilla, mihin hänen upea venytyksensä riittää.

”En totta puhuen osannut odottaa tällaista aamulla herätessäni. Se osoittaa, ettei koskaan pidä antaa periksi”, Ström kertoi.

LPGA Tourilla ei ole noustu aiemmin viimeisenä päivänä yhtä kaukaa voittoon.

Tulos 60 on voittajan kovin päätöspäivän tulos kiertueen historiassa. Ström jäi lyönnin päähän LPGA:n toisesta viitosella alkavasta tuloksesta ja kierrosennätyksestä, joka on vuodelta 2001, ja Annika Sörenstamin nimissä.

Matilda Castren ja Kiira Riihijärvi karsiutuivat New Jerseyn kilpailussa.

Viikonvaihde oli ruotsalaisnaisille menestyksekäs, sillä Linn Grant otti Helsingborgissa voiton DP World Tourin ja Ladies European Tourin yhteiskilpailussa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

10.06.2024 08:07

Kalle Samoojan joukkue venyi Houstonin LIV-kisassa voittoon

Cleeks GC otti sunnuntaina ensimmäisen voittonsa Golf Club Houstonin kentällä käydyssä LIV Golfin joukkuekilpailussa. Kalle Samoojan edustama nelikko pelasi kokonaistuloksen -33, jolla heltisi ykköstila kahden lyönnin erolla Smash GC- ja Fireballs GC -joukkueisiin.

”Olihan tuo huikea homma voittaa jenginä. Tuloksia tuli koko ajan seurattua ja yhtäkkiä sitä oltiinkin kärjessä. Alkoi myös omat lyönnit lopussa merkkaamaan”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Joukkueen syömähammas oli Carlos Ortizin (-15) voittaman henkilökohtaisen kisan kakkonen Adrian Meronk (-14). Myös Cleeksin kapteeni Martin Kaymer (-9) ylsi jaetulla yhdeksännellä sijallaan top 10:een. Kalle Samooja (-3) pelasi päätöspäivänä tuloksen 71, ja hän jakoi yksilökilpailussa 32. sijan.

”Olipahan päivä taas. 85-prosenttisesti aivan timanttista pelaamista, vaikkakaan putit eivät uponneet. Tiiltä oli haasteista suuresti tällä viikolla. Yhteensä yhdeksän palloa veteen, mutta sen kun pyyhkii pois, niin saa olla todella tyytyväinen peliin”, totesi joukkuekaverinsa Richard Blandin kanssa Nashvilleen harjoittelemaan suuntaava Samooja.

Viikonvaihde oli Samoojalle tuottoisa. Joukkuekisan voitto tuotti Cleeksin kullekin neljälle jäsenelle 750 000 dollaria. Henkilökohtaisen kilpailun tienestit huomioiden Samooja ansaitsi Houstonissa reilut 900 000 dollaria palkintorahaa. Turkulaisen kauden kokonaisansiot painuivat yli kahden miljoonan taalan.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

09.06.2024 16:32

Oliver Lindell 33:s CT:n Cadizin turnauksessa

Oliver Lindell pelasi toisen peräkkäisen 71 lyönnin kierroksen viikonvaihteessa Cadizissa Espanjassa käydyssä Challenge Tourin kilpailussa. Hän päätyi kokonaistulokseen 283 (-5), joka riitti jaettuun 33. sijaan.

Porvoolainen tilastoi sunnuntaina kolme birdieä ja kaksi bogia. Lindellille Real Golf Novo Sancti Petrin kentällä hankalin reikä oli ykkönen, jolla hän teki kolmesti bogin. Par-viitosista parhaiten hän hyödynsi 11. reikää, jolla syntyi birdie kolmella edellisellä kierroksella.

Tapio Pulkkanen, Kim Koivu, Alex Hietala ja Matias Honkala karsiutuivat.

Tanskan Jonathan Gøth-Rasmussen (-15) otti Challenge de Cadiz -turnauksessa voiton yhden lyönnin marginaalilla ennen Irlannin Gary Hurleytä. Ykköstila oli Gøth-Rasmussenille ensimmäinen Challenge Tourilla.

Lindell ja lyönnin päähän jatkokierroksilta jäänyt Tapio Pulkkanen menettivät sijoitustaan pari pykälää haastajakiertueen Road to Mallorca -listalla. Pulkkanen on CT:n rankingissa nyt 12:ntena ja Lindell löytyy sijalta 30.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

09.06.2024 12:18

Suomalaisilla hieno menestys Mid EM-turnauksessa

Suomalaiset ottivat kaksi mitalia Jurmala Golf Clubilla Liettuassa käydyssä European Mid-Amateur Championshipissä. Jussi Sahravuo (+1) pelasi finaalikierroksen kovimman tuloksen, 69, ja kiri pääkilpailussa pronssille.

Turnaus alkoi Sahravuolta nihkeästi. Hän oli avauskierrostaan kahden reiän jälkeen kolme yli, mutta Espoo Ringside Golfin hallituksen puheenjohtaja ei tästä lannistunut. Loput 52 reikää sujuivat alle parin.

Sahravuo otti mitalinsa täpärästi, sillä Sveitsin Dario Gabriel hävisi pronssin heikomman päätöspäivän tuloksen vuoksi.

”Kenttä sopi mulle hienosti, koska se on tiiltä kireä ja olen aika snaipperi ajurilla (draiverilla). Kisa vaihteli kelien puolesta jatkuvasti helteestä vesisateeseen, eli hereillä sai olla. Huippukuntoinen Jurmala nousee Euroopassa pelaamistani kentistä korkealle omalla listalla”, Sahravuo kertoi.

”Erityismaininta ja kiitos caddielleni Mikael Risikolle sekä valmentaja Albert Eckhardtille. Upeasti järjestetty kisa EGA:n puolelta.”

40-vuotiaiden sarjan ykkönen Antti Pasanen (+2) jakoi viidennen sijan. Mestaruuden nappasi Itävallan Markus Habeler (-8).

Naisten kilpailussa Milla Hallanoro (+14) oli 11:s. Kultaa vei Ranskan Alexandra Farret (par). Katri Hynninen (+24) oli 40-vuotiaiden sarjan viitonen.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

09.06.2024 09:28

Kalle Samoojan nelikko menetti Houstonin LIV-kilpailussa kärkipaikkansa

Kalle Samoojan edustama Cleeks GC (-21) ei ollut avauspäivän kaltaisessa iskussa LIV Golfin turnauksessa Houstonissa. Joukkueen yhteistulos lauantaina oli -4, ja johtoasema vaihtui jaettuun kolmanteen sijaan. Kuskin paikan otti Sergio Garcian kipparoima Fireballs GC (-26), jolla on neljän lyönnin etumatka toisena olevaan Torque GC -joukkueeseen.

Samooja käytti kierrokseensa 73 lyöntiä, ja hänen noteerauksensa jäi joukkueen yhteistuloksesta pois. Henkilökohtaisessa kilpailussa Samooja jakaa 34. sijaa tilanteessa kaksi alle. Kärjessä on tasaista David Puigin, Carlos Ortizin, Adrian Meronkin ja Paul Caseyn (-10) jakaessa paalupaikkaa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

09.06.2024 09:02

Castren ja Riihijärvi ryhdistäytyivät New Jerseyssä, karsintaraja oli kuitenkin liikaa

Matilda Castren (par) oli päivän parhaimmistoa Gallowayssa New Jerseyssä jatkuneessa LPGA Tourin kilpailussa. Hän pelasi lauantaina tuloksen 68, mutta hyvästä kiristä huolimatta karsintaraja pääsi karkaamaan kolmen lyönnin päähän.

Myös Kiira Riihijärven (+1) otteet terävöityivät ShopRite LPGA Classicin toisella kierroksella, jolla hän löi tuloksen 70. Karsintarajaa ei hän kuitenkaan piristymisestään huolimatta uhitellut.

Suomalaiskaksikon taival LPGA-kiertueella on ollut kuluvalla kaudella tuskainen. New Jerseyn kisa oli Castrenille 11:s, näistä vain kaksi on johtanut jatkokierroksille. Riihijärven kaikki neljä turnausta ovat päättyneet karsiutumiseen.

Seaviewin Bay Coursella pelattavan kilpailun kärkeen nousi Jenny Shin (-10). Sveitsin Albane Valenzuela hiostaa eteläkorealaista lyönnin päässä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

08.06.2024 17:39

Korkea sijoitus yhä Oliver Lindellin ulottuvilla haastajakiertueella

Oliver Lindell (-4) käytti Espanjan Cadizissa pelattavan Challenge Tourin kisan kolmanteen kierrokseen 71 lyöntiä. Yksi alle -tulos on hieman heikentänyt hänen asemiaan, mutta parhaillaan 35. sijaa jakava porvoolainen säilytti näkymät kärkikymmenikköön.

Lindell teki lauantaina neljä birdieä ja kolme bogia. Paras vaihe osui takaysin alkuun, jossa hän tehtaili kolme peräkkäistä birdieä. Kiri ei kantanut pidemmälle, sillä viisi viimeistä reikää sujuivat yksi yli parin.

Lindell on kuudetta sijaa jakavia pelaajia kolme lyöntiä perässä, joten päätöspäivän vahvalla esityksellä isokin nousu on edelleen mahdollista.

Turnauksen muut suomalaispelaajat karsiutuivat jatkosta.

Jonathan Gøth-Rasmussen (-12) on tehnyt irtioton Challenge de Cadiz -kilpailun kärjessä. Tanskalaisella on neljän lyönnin etumatka toista sijaa jakaviin pelaajiin, kun hänellä on kolmatta kierrosta kaksi reikää pelaamatta.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

08.06.2024 10:54

Scottie Scheffler Memorial Tournamentissa tutulla paikalla

Maailmanlistan ykkönen Scottie Scheffler (-9) otti ohjat haltuunsa Yhdysvaltain kiertueen eturivin turnauksiin kuuluvassa Memorial Tournamentissa. Hän pelasi Muirfield Village Golf Clubin kentällä tuloksen 68, ja siirtyi kisan johtoon. Eroa toista sijaa jakaviin Adam Hadwiniin ja Viktor Hovlandiin on kolme lyöntiä. Jälkimmäinen puolustaa Jack Nicklauksen isännöimän kilpailun voittoa.

Tuttuun tyyliinsä konemaisesti pelannut Scheffler ei ole kahtena ensimmäisenä päivänä isommin virheisiin sortunut. Ainoa bogey on peräisin perjantain kierrokselta, kentän 13. reiältä.

Tuulisena päivänä Scheffler kirjasi 13 griiniosumaa, jolla hän oli tilaston kakkonen. Tähtipelaaja ylisti kierroksen jälkeen caddieaan Teddy Scottia.

”Teddy teki todella hyvää työtä, ja tulkitsi tuulta oikein. Se on vaativa tehtävä tällä kentällä etenkin sellaisessa puuskittaisessa tuulessa, kuten tänään.”

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Scheffler johtaa kilpailua kierroksen jälkeen sitten RBC Heritagen. Hän otti huhtikuussa käydyssä turnauksessa neljännen voittonsa viiden kilpailun sisällä.

Päivän parhaasta tuloksesta, 67, vastasi Christiaan Bezuidenhout, joka jakaa Keegan Bradleyn kanssa neljättä sijaa, neljä lyöntiä kärjestä.

Memorial Tournament on yksi harvoista PGA Tourin Signature-kilpailuista, joissa on karsintaraja. Pelit päättyivät Muirfield Villagessa kahteen kierrokseen muun muassa Jordan Spiehtin sekä ensi viikolla U.S. Openin voittoa puolustavan Wyndham Clarkin osalta.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

08.06.2024 09:15

Kalle Samoojan joukkue pyyhälsi Houstonin LIV-kisan kärkeen

Cleeks GC:n pelaajat olivat kovassa vedossa Houstonissa alkaneessa LIV-kiertueen turnauksessa. Kalle Samoojan edustama nelikko on 18 reiän jälkeen joukkuekisan kärjessä tuloksellaan -17. Etumatkaa toisena olevaan Torque GC -joukkueeseen on kolme lyöntiä.

Joukkueen kuumimmat nimet avauspäivänä olivat kippari Martin Kaymer ja Adrian Meronk, jotka jakavat yksilökisan kärkipaikkaa yhdessä Caleb Surrattin kanssa. He käyttivät bogittomiin kierroksiinsa 65 lyöntiä.

Samooja pelasi perjantaina Golf Club of Houstonin kentällä tuloksen 69 (-3), jolla hän jakaa henkilökohtaisessa kilpailussa 15. sijaa.

”Tulos OK, vaikkakin kolme palloa (meni) jorpakkoon. Peli tuntui kyllä ihan vahvalta, ja sain vauhdit haltuun griineillä”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Cleeks GC:n yhteistuloksesta putosi Richard Blandin noteeraus. Englantilaiskonkarin kierros sujui 74 lyönnillä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

07.06.2024 20:59

Suomalaisilla vaatimaton avauspäivä Ranskan LETAS-kilpailussa

Suomalaisten panos kauden toisen LET Access Series -kiertueen kisan ensimmäisellä kierroksella oli heikko. Montauban Ladies Openissa 18 reiän jälkeen kolmikosta parhaana on Katri Bakker, joka jakaa tuloksellaan 76 sijaa 63.

Karina Kukkonen (T75) käytti perjantain kierrokseen lyönnin verran Bakkeria enemmän. Kahdeksalla alkavan tuloksen pelanneen Tiia Teinikedon (T98) takana on puolestaan vain viisi kilpailijaa.

Golf de Montauban -kentällä Ranskassa käytävää turnausta johtaa Kelsey Bennett (-9). Australialaisella on neljän lyönnin etumatka Englannin Amy Tayloriin.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

07.06.2024 20:10

Oliver Lindell tähyilee kärkeä Challenge Tourilla

Ainoastaan yksi suomalaispelaaja selvitti Espanjan Cadizissa meneillään olevan haastajakiertueen kilpailun karsintarajan. Toisella kierroksella tuloksen 72 pelannut Oliver Lindell jakaa 29. sijaa, kun kierros on osittain kesken.

Erot tasaisessa kilpailussa ovat pienet, sillä perjantaina kaksi birdieä ja kaksi bogia tehnyt Lindell (-3) tähyilee kärkipaikkaa jakavia Saksan Marc Hammeria ja Ruotsin Niklas Lemkeä (-7) vain neljän lyönnin päässä.

Challenge Tourin rankingin paras suomalainen, Tapio Pulkkanen (par) oli vielä kierroksen puolivälissä hyvin kuvassa mukana. Hän kuitenkin käytti Real Golf Novo Sancti Petrin kentän takaysiin 40 lyöntiä, ja putosi niukasti jatkosta.

Kim Koivun (+5), Alex Hietalan (+10) ja Matias Honkalan (+11) pelit Challenge de Cadiz -turnauksessa päättyivät niin ikään 36 reiän jälkeen.

Kilpailun kärkeen on tunkua, sillä johdossa olevia Hammeria ja Lemkeä hiostaa lyönnin päässä peräti kahdeksan kolmatta sijaa jakavaa pelaajaa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

07.06.2024 08:33

Adam Hadwin yllätysjohdossa legendan nimikkoturnauksessa

Adam Hadwin vastasi kovimmasta tuloksesta Dublinissa Ohiossa alkaneessa PGA Tourin Signature -kilpailussa. Hän käytti Jack Nicklauksen isännöimän Memorial Tournamentin ensimmäiseen kierrokseen 66 (-6) lyöntiä, ja pyyhälsi kisan kärkeen.

Hadwinin johtoasemaa voidaan pitää yllätyksenä. Hän ei ole yltänyt sitten maaliskuun lopun kertaakaan top 40:ään, ja maailmanlistan sijoitus pudonnut useita pykäliä. Hadwin rankattiin OWGR-listan tuoreessa päivityksessä sijalle 59.

Hän taistelee tiukasti kanadalaisten toisesta olympiapaikasta, joista toinen on menossa Nick Taylorille (OWGR/30:s). Pariisin turnaukseen hamuavat Hadwinin ohella Corey Conners (OWGR/45:s), Taylor Pendrith (OWGR/64:s) sekä Mackenzie Hughes (OWGR/65:s). Koko viisikko on mukana Muirfield Village Golf Clubin kentällä pelattavassa huipputurnauksessa.

Maailmanlistan ykkönen Scottie Scheffler (-5) on Memorialissa toisena. Conners, Collin Morikawa sekä paras eurooppalainen, Ruotsin Ludvig Åberg (-4) jakavat kolmatta sijaa.

Vaikka Muirfield Village oli torstaina sateen pehmentämä, kisa-areena piti hyvin pintansa. Vain 25 pelaajaa alitti avauspäivänä kentän parin.  Turnaukseen osallistuu 73 kilpailijaa.

Memorial Tournamentissa on 20 miljoonan dollarin palkintopotti, josta voittajan osuus on 3,6 miljoonaa taalaa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

04.06.2024 21:02

Lupaus torjui amatöörinä kutsun U.S. Openiin, ja yritti kisaan ammattilaisena laihoin tuloksin

Maailman kärkiamatööri Christo Lamprecht on tehnyt poikkeuksellisen ratkaisun. Hän voitti kauden 2023 Amateur Championshipin, joka avasi eteläafrikkalaiselle pääsyn tämänvuotiseen Mastersiin ja U.S. Openiin. Lamprecht kuitenkin päätti ryhtyä ammattilaiseksi U.S. Openin alla, joten amatööristatuksesta luopuminen maksoi hänelle paikan vuoden kolmanteen major-turnaukseen.

Lamprecht lähti ammattilaisena yrittämään pääsyä U.S. Openiin, maanantaina pelatuissa 36 reiän karsinnoissa. Tulos Alpahrettassa Georgiassa käydyssä karsintakisassa jäi heikoksi, sillä viimeinenkin tarjolla ollut paikka karkasi 12 lyönnin päähän.

Vaikka Lamprecht, 22, ei olisi voinut tienata amatöörinä rahapalkintoa Pinehurst Resortissa pelattavassa major-kilpailussa, oli hänen ratkaisunsa kiirehtiä ammattilaiseksi juuri ennen U.S. Openia yllättävä.

Viime heinäkuun The Openin parhaana amatöörinä hopeamitalilla palkittu Lamprecht sijoittui tänä vuonna PGA Tour University -listalla toiseksi, ja ansaitsi loppukaudeksi kattavan pelioikeuden USA:n kakkoskiertueelle Korn Ferry Tourille.

Lamprechtin nimi keikkuu edelleen WAGR-amatöörilistan ykkösenä rankingin seuraavaan päivitykseen saakka.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

04.06.2024 20:46

Matias Rantala nousi Pro Golf Tourin kisassa kärkikymmenikköön

Hieno kierroksen lopetus takasi Matias Rantalalle (-6) hyvät asemat Pro Golf Tourin kisan päätöskierroksen alla. Hän pelasi  Saksassa Royal Homburger Golf Clubin kentällä tiistaina tuloksen 61, ja nousi jakamaan kymmenettä sijaa.

Rantala oli kierrostaan 10. reiän jälkeen parissa, mutta loppu oli erinomainen: hän täräytti viiden viimeisen reiän aikana neljä birdieä. Rantala jahtaa kärkeä viiden lyönnin päässä, toista sijaa jakaviin pelaajiin matkaa on kolme lyöntiä vähemmän.

Royal Homburgin New Coursella on isketty kahtena ensimmäisenä päivänä kovia lukemia. Neljä kilpailijaa on alittanut 60 lyönnin rajan, mutta tätä selittää kentän alhainen par, 66.

Frankfurtin pohjoispuolella käytävää turnausta johtaa Hollannin Mike Toorop (-11). Hänellä on kolmen lyönnin etumatka Itävallan Paul Schebestaan ja Saksan Michael Hirmeriin.

Rantalan paras sijoitus Pro Golf Tourilla on peräisin maaliskuussa Egyptissä pelatusta kilpailusta, jossa hän venyi yhdeksänneksi.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

04.06.2024 20:46

Matias Rantala nousi Pro Golf Tourin kisassa kärkikymmenikköön

Hieno kierroksen lopetus takasi Matias Rantalalle (-6) hyvät asemat Pro Golf Tourin kisan päätöskierroksen alla. Hän pelasi  Saksassa Royal Homburger Golf Clubin kentällä tiistaina tuloksen 61, ja nousi jakamaan kymmenettä sijaa.

Rantala oli kierrostaan 10. reiän jälkeen parissa, mutta loppu oli erinomainen: hän täräytti viiden viimeisen reiän aikana neljä birdieä. Rantala jahtaa kärkeä viiden lyönnin päässä, toista sijaa jakaviin pelaajiin matkaa on kolme lyöntiä vähemmän.

Royal Homburgin New Coursella on isketty kahtena ensimmäisenä päivänä kovia lukemia. Neljä kilpailijaa on alittanut 60 lyönnin rajan, mutta tätä selittää kentän alhainen par, 66.

Frankfurtin pohjoispuolella käytävää turnausta johtaa Hollannin Mike Toorop (-11). Hänellä on kolmen lyönnin etumatka Itävallan Paul Schebestaan ja Saksan Michael Hirmeriin.

Rantalan paras sijoitus Pro Golf Tourilla on peräisin maaliskuussa Egyptissä pelatusta kilpailusta, jossa hän venyi yhdeksänneksi.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

04.06.2024 21:02

Lupaus torjui amatöörinä kutsun U.S. Openiin, ja yritti kisaan ammattilaisena laihoin tuloksin

Maailman kärkiamatööri Christo Lamprecht on tehnyt poikkeuksellisen ratkaisun. Hän voitti kauden 2023 Amateur Championshipin, joka avasi eteläafrikkalaiselle pääsyn tämänvuotiseen Mastersiin ja U.S. Openiin. Lamprecht kuitenkin päätti ryhtyä ammattilaiseksi U.S. Openin alla, joten amatööristatuksesta luopuminen maksoi hänelle paikan vuoden kolmanteen major-turnaukseen.

Lamprecht lähti ammattilaisena yrittämään pääsyä U.S. Openiin, maanantaina pelatuissa 36 reiän karsinnoissa. Tulos Alpahrettassa Georgiassa käydyssä karsintakisassa jäi heikoksi, sillä viimeinenkin tarjolla ollut paikka karkasi 12 lyönnin päähän.

Vaikka Lamprecht, 22, ei olisi voinut tienata amatöörinä rahapalkintoa Pinehurst Resortissa pelattavassa major-kilpailussa, oli hänen ratkaisunsa kiirehtiä ammattilaiseksi juuri ennen U.S. Openia yllättävä.

Viime heinäkuun The Openin parhaana amatöörinä hopeamitalilla palkittu Lamprecht sijoittui tänä vuonna PGA Tour University -listalla toiseksi, ja ansaitsi loppukaudeksi kattavan pelioikeuden USA:n kakkoskiertueelle Korn Ferry Tourille.

Lamprechtin nimi keikkuu edelleen WAGR-amatöörilistan ykkösenä rankingin seuraavaan päivitykseen saakka.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

07.06.2024 08:33

Adam Hadwin yllätysjohdossa legendan nimikkoturnauksessa

Adam Hadwin vastasi kovimmasta tuloksesta Dublinissa Ohiossa alkaneessa PGA Tourin Signature -kilpailussa. Hän käytti Jack Nicklauksen isännöimän Memorial Tournamentin ensimmäiseen kierrokseen 66 (-6) lyöntiä, ja pyyhälsi kisan kärkeen.

Hadwinin johtoasemaa voidaan pitää yllätyksenä. Hän ei ole yltänyt sitten maaliskuun lopun kertaakaan top 40:ään, ja maailmanlistan sijoitus pudonnut useita pykäliä. Hadwin rankattiin OWGR-listan tuoreessa päivityksessä sijalle 59.

Hän taistelee tiukasti kanadalaisten toisesta olympiapaikasta, joista toinen on menossa Nick Taylorille (OWGR/30:s). Pariisin turnaukseen hamuavat Hadwinin ohella Corey Conners (OWGR/45:s), Taylor Pendrith (OWGR/64:s) sekä Mackenzie Hughes (OWGR/65:s). Koko viisikko on mukana Muirfield Village Golf Clubin kentällä pelattavassa huipputurnauksessa.

Maailmanlistan ykkönen Scottie Scheffler (-5) on Memorialissa toisena. Conners, Collin Morikawa sekä paras eurooppalainen, Ruotsin Ludvig Åberg (-4) jakavat kolmatta sijaa.

Vaikka Muirfield Village oli torstaina sateen pehmentämä, kisa-areena piti hyvin pintansa. Vain 25 pelaajaa alitti avauspäivänä kentän parin.  Turnaukseen osallistuu 73 kilpailijaa.

Memorial Tournamentissa on 20 miljoonan dollarin palkintopotti, josta voittajan osuus on 3,6 miljoonaa taalaa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

07.06.2024 20:10

Oliver Lindell tähyilee kärkeä Challenge Tourilla

Ainoastaan yksi suomalaispelaaja selvitti Espanjan Cadizissa meneillään olevan haastajakiertueen kilpailun karsintarajan. Toisella kierroksella tuloksen 72 pelannut Oliver Lindell jakaa 29. sijaa, kun kierros on osittain kesken.

Erot tasaisessa kilpailussa ovat pienet, sillä perjantaina kaksi birdieä ja kaksi bogia tehnyt Lindell (-3) tähyilee kärkipaikkaa jakavia Saksan Marc Hammeria ja Ruotsin Niklas Lemkeä (-7) vain neljän lyönnin päässä.

Challenge Tourin rankingin paras suomalainen, Tapio Pulkkanen (par) oli vielä kierroksen puolivälissä hyvin kuvassa mukana. Hän kuitenkin käytti Real Golf Novo Sancti Petrin kentän takaysiin 40 lyöntiä, ja putosi niukasti jatkosta.

Kim Koivun (+5), Alex Hietalan (+10) ja Matias Honkalan (+11) pelit Challenge de Cadiz -turnauksessa päättyivät niin ikään 36 reiän jälkeen.

Kilpailun kärkeen on tunkua, sillä johdossa olevia Hammeria ja Lemkeä hiostaa lyönnin päässä peräti kahdeksan kolmatta sijaa jakavaa pelaajaa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

07.06.2024 20:59

Suomalaisilla vaatimaton avauspäivä Ranskan LETAS-kilpailussa

Suomalaisten panos kauden toisen LET Access Series -kiertueen kisan ensimmäisellä kierroksella oli heikko. Montauban Ladies Openissa 18 reiän jälkeen kolmikosta parhaana on Katri Bakker, joka jakaa tuloksellaan 76 sijaa 63.

Karina Kukkonen (T75) käytti perjantain kierrokseen lyönnin verran Bakkeria enemmän. Kahdeksalla alkavan tuloksen pelanneen Tiia Teinikedon (T98) takana on puolestaan vain viisi kilpailijaa.

Golf de Montauban -kentällä Ranskassa käytävää turnausta johtaa Kelsey Bennett (-9). Australialaisella on neljän lyönnin etumatka Englannin Amy Tayloriin.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

08.06.2024 09:15

Kalle Samoojan joukkue pyyhälsi Houstonin LIV-kisan kärkeen

Cleeks GC:n pelaajat olivat kovassa vedossa Houstonissa alkaneessa LIV-kiertueen turnauksessa. Kalle Samoojan edustama nelikko on 18 reiän jälkeen joukkuekisan kärjessä tuloksellaan -17. Etumatkaa toisena olevaan Torque GC -joukkueeseen on kolme lyöntiä.

Joukkueen kuumimmat nimet avauspäivänä olivat kippari Martin Kaymer ja Adrian Meronk, jotka jakavat yksilökisan kärkipaikkaa yhdessä Caleb Surrattin kanssa. He käyttivät bogittomiin kierroksiinsa 65 lyöntiä.

Samooja pelasi perjantaina Golf Club of Houstonin kentällä tuloksen 69 (-3), jolla hän jakaa henkilökohtaisessa kilpailussa 15. sijaa.

”Tulos OK, vaikkakin kolme palloa (meni) jorpakkoon. Peli tuntui kyllä ihan vahvalta, ja sain vauhdit haltuun griineillä”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Cleeks GC:n yhteistuloksesta putosi Richard Blandin noteeraus. Englantilaiskonkarin kierros sujui 74 lyönnillä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

08.06.2024 10:54

Scottie Scheffler Memorial Tournamentissa tutulla paikalla

Maailmanlistan ykkönen Scottie Scheffler (-9) otti ohjat haltuunsa Yhdysvaltain kiertueen eturivin turnauksiin kuuluvassa Memorial Tournamentissa. Hän pelasi Muirfield Village Golf Clubin kentällä tuloksen 68, ja siirtyi kisan johtoon. Eroa toista sijaa jakaviin Adam Hadwiniin ja Viktor Hovlandiin on kolme lyöntiä. Jälkimmäinen puolustaa Jack Nicklauksen isännöimän kilpailun voittoa.

Tuttuun tyyliinsä konemaisesti pelannut Scheffler ei ole kahtena ensimmäisenä päivänä isommin virheisiin sortunut. Ainoa bogey on peräisin perjantain kierrokselta, kentän 13. reiältä.

Tuulisena päivänä Scheffler kirjasi 13 griiniosumaa, jolla hän oli tilaston kakkonen. Tähtipelaaja ylisti kierroksen jälkeen caddieaan Teddy Scottia.

”Teddy teki todella hyvää työtä, ja tulkitsi tuulta oikein. Se on vaativa tehtävä tällä kentällä etenkin sellaisessa puuskittaisessa tuulessa, kuten tänään.”

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Scheffler johtaa kilpailua kierroksen jälkeen sitten RBC Heritagen. Hän otti huhtikuussa käydyssä turnauksessa neljännen voittonsa viiden kilpailun sisällä.

Päivän parhaasta tuloksesta, 67, vastasi Christiaan Bezuidenhout, joka jakaa Keegan Bradleyn kanssa neljättä sijaa, neljä lyöntiä kärjestä.

Memorial Tournament on yksi harvoista PGA Tourin Signature-kilpailuista, joissa on karsintaraja. Pelit päättyivät Muirfield Villagessa kahteen kierrokseen muun muassa Jordan Spiehtin sekä ensi viikolla U.S. Openin voittoa puolustavan Wyndham Clarkin osalta.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

08.06.2024 17:39

Korkea sijoitus yhä Oliver Lindellin ulottuvilla haastajakiertueella

Oliver Lindell (-4) käytti Espanjan Cadizissa pelattavan Challenge Tourin kisan kolmanteen kierrokseen 71 lyöntiä. Yksi alle -tulos on hieman heikentänyt hänen asemiaan, mutta parhaillaan 35. sijaa jakava porvoolainen säilytti näkymät kärkikymmenikköön.

Lindell teki lauantaina neljä birdieä ja kolme bogia. Paras vaihe osui takaysin alkuun, jossa hän tehtaili kolme peräkkäistä birdieä. Kiri ei kantanut pidemmälle, sillä viisi viimeistä reikää sujuivat yksi yli parin.

Lindell on kuudetta sijaa jakavia pelaajia kolme lyöntiä perässä, joten päätöspäivän vahvalla esityksellä isokin nousu on edelleen mahdollista.

Turnauksen muut suomalaispelaajat karsiutuivat jatkosta.

Jonathan Gøth-Rasmussen (-12) on tehnyt irtioton Challenge de Cadiz -kilpailun kärjessä. Tanskalaisella on neljän lyönnin etumatka toista sijaa jakaviin pelaajiin, kun hänellä on kolmatta kierrosta kaksi reikää pelaamatta.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

09.06.2024 09:02

Castren ja Riihijärvi ryhdistäytyivät New Jerseyssä, karsintaraja oli kuitenkin liikaa

Matilda Castren (par) oli päivän parhaimmistoa Gallowayssa New Jerseyssä jatkuneessa LPGA Tourin kilpailussa. Hän pelasi lauantaina tuloksen 68, mutta hyvästä kiristä huolimatta karsintaraja pääsi karkaamaan kolmen lyönnin päähän.

Myös Kiira Riihijärven (+1) otteet terävöityivät ShopRite LPGA Classicin toisella kierroksella, jolla hän löi tuloksen 70. Karsintarajaa ei hän kuitenkaan piristymisestään huolimatta uhitellut.

Suomalaiskaksikon taival LPGA-kiertueella on ollut kuluvalla kaudella tuskainen. New Jerseyn kisa oli Castrenille 11:s, näistä vain kaksi on johtanut jatkokierroksille. Riihijärven kaikki neljä turnausta ovat päättyneet karsiutumiseen.

Seaviewin Bay Coursella pelattavan kilpailun kärkeen nousi Jenny Shin (-10). Sveitsin Albane Valenzuela hiostaa eteläkorealaista lyönnin päässä.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

09.06.2024 09:28

Kalle Samoojan nelikko menetti Houstonin LIV-kilpailussa kärkipaikkansa

Kalle Samoojan edustama Cleeks GC (-21) ei ollut avauspäivän kaltaisessa iskussa LIV Golfin turnauksessa Houstonissa. Joukkueen yhteistulos lauantaina oli -4, ja johtoasema vaihtui jaettuun kolmanteen sijaan. Kuskin paikan otti Sergio Garcian kipparoima Fireballs GC (-26), jolla on neljän lyönnin etumatka toisena olevaan Torque GC -joukkueeseen.

Samooja käytti kierrokseensa 73 lyöntiä, ja hänen noteerauksensa jäi joukkueen yhteistuloksesta pois. Henkilökohtaisessa kilpailussa Samooja jakaa 34. sijaa tilanteessa kaksi alle. Kärjessä on tasaista David Puigin, Carlos Ortizin, Adrian Meronkin ja Paul Caseyn (-10) jakaessa paalupaikkaa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

09.06.2024 12:18

Suomalaisilla hieno menestys Mid EM-turnauksessa

Suomalaiset ottivat kaksi mitalia Jurmala Golf Clubilla Liettuassa käydyssä European Mid-Amateur Championshipissä. Jussi Sahravuo (+1) pelasi finaalikierroksen kovimman tuloksen, 69, ja kiri pääkilpailussa pronssille.

Turnaus alkoi Sahravuolta nihkeästi. Hän oli avauskierrostaan kahden reiän jälkeen kolme yli, mutta Espoo Ringside Golfin hallituksen puheenjohtaja ei tästä lannistunut. Loput 52 reikää sujuivat alle parin.

Sahravuo otti mitalinsa täpärästi, sillä Sveitsin Dario Gabriel hävisi pronssin heikomman päätöspäivän tuloksen vuoksi.

”Kenttä sopi mulle hienosti, koska se on tiiltä kireä ja olen aika snaipperi ajurilla (draiverilla). Kisa vaihteli kelien puolesta jatkuvasti helteestä vesisateeseen, eli hereillä sai olla. Huippukuntoinen Jurmala nousee Euroopassa pelaamistani kentistä korkealle omalla listalla”, Sahravuo kertoi.

”Erityismaininta ja kiitos caddielleni Mikael Risikolle sekä valmentaja Albert Eckhardtille. Upeasti järjestetty kisa EGA:n puolelta.”

40-vuotiaiden sarjan ykkönen Antti Pasanen (+2) jakoi viidennen sijan. Mestaruuden nappasi Itävallan Markus Habeler (-8).

Naisten kilpailussa Milla Hallanoro (+14) oli 11:s. Kultaa vei Ranskan Alexandra Farret (par). Katri Hynninen (+24) oli 40-vuotiaiden sarjan viitonen.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

09.06.2024 16:32

Oliver Lindell 33:s CT:n Cadizin turnauksessa

Oliver Lindell pelasi toisen peräkkäisen 71 lyönnin kierroksen viikonvaihteessa Cadizissa Espanjassa käydyssä Challenge Tourin kilpailussa. Hän päätyi kokonaistulokseen 283 (-5), joka riitti jaettuun 33. sijaan.

Porvoolainen tilastoi sunnuntaina kolme birdieä ja kaksi bogia. Lindellille Real Golf Novo Sancti Petrin kentällä hankalin reikä oli ykkönen, jolla hän teki kolmesti bogin. Par-viitosista parhaiten hän hyödynsi 11. reikää, jolla syntyi birdie kolmella edellisellä kierroksella.

Tapio Pulkkanen, Kim Koivu, Alex Hietala ja Matias Honkala karsiutuivat.

Tanskan Jonathan Gøth-Rasmussen (-15) otti Challenge de Cadiz -turnauksessa voiton yhden lyönnin marginaalilla ennen Irlannin Gary Hurleytä. Ykköstila oli Gøth-Rasmussenille ensimmäinen Challenge Tourilla.

Lindell ja lyönnin päähän jatkokierroksilta jäänyt Tapio Pulkkanen menettivät sijoitustaan pari pykälää haastajakiertueen Road to Mallorca -listalla. Pulkkanen on CT:n rankingissa nyt 12:ntena ja Lindell löytyy sijalta 30.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

10.06.2024 08:07

Kalle Samoojan joukkue venyi Houstonin LIV-kisassa voittoon

Cleeks GC otti sunnuntaina ensimmäisen voittonsa Golf Club Houstonin kentällä käydyssä LIV Golfin joukkuekilpailussa. Kalle Samoojan edustama nelikko pelasi kokonaistuloksen -33, jolla heltisi ykköstila kahden lyönnin erolla Smash GC- ja Fireballs GC -joukkueisiin.

”Olihan tuo huikea homma voittaa jenginä. Tuloksia tuli koko ajan seurattua ja yhtäkkiä sitä oltiinkin kärjessä. Alkoi myös omat lyönnit lopussa merkkaamaan”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Joukkueen syömähammas oli Carlos Ortizin (-15) voittaman henkilökohtaisen kisan kakkonen Adrian Meronk (-14). Myös Cleeksin kapteeni Martin Kaymer (-9) ylsi jaetulla yhdeksännellä sijallaan top 10:een. Kalle Samooja (-3) pelasi päätöspäivänä tuloksen 71, ja hän jakoi yksilökilpailussa 32. sijan.

”Olipahan päivä taas. 85-prosenttisesti aivan timanttista pelaamista, vaikkakaan putit eivät uponneet. Tiiltä oli haasteista suuresti tällä viikolla. Yhteensä yhdeksän palloa veteen, mutta sen kun pyyhkii pois, niin saa olla todella tyytyväinen peliin”, totesi joukkuekaverinsa Richard Blandin kanssa Nashvilleen harjoittelemaan suuntaava Samooja.

Viikonvaihde oli Samoojalle tuottoisa. Joukkuekisan voitto tuotti Cleeksin kullekin neljälle jäsenelle 750 000 dollaria. Henkilökohtaisen kilpailun tienestit huomioiden Samooja ansaitsi Houstonissa reilut 900 000 dollaria palkintorahaa. Turkulaisen kauden kokonaisansiot painuivat yli kahden miljoonan taalan.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

10.06.2024 08:38

Linnea Ström hurjasteli LPGA Tourilla 52. sijalta kilpailun ykköseksi

Linnea Ström (-14) ei olisi voinut tehdä sopivampaan paikkaa New Jerseyn turnauksen kierrosennätystä. Hän tyylitteli ShopRite LPGA Classicin kolmantena päivänä rajun tuloksen, 60, ja kiipesi peräti 52. sijalta uran ensimmäiseen LPGA-voittoon.

Toisen sijan jakaneet Japanin Ayake Furue ja USA:n Megan Khang (-13) hävisivät voittajalle lyönnillä.

Täpärästi karsintarajan selvittänyt Ström aloitti päätöskierroksen kolme tuntia ja 40 minuuttia ennen kärkiryhmää, joten ruotsalainen sai pitkään jännittää Seaviewin klubilla, mihin hänen upea venytyksensä riittää.

”En totta puhuen osannut odottaa tällaista aamulla herätessäni. Se osoittaa, ettei koskaan pidä antaa periksi”, Ström kertoi.

LPGA Tourilla ei ole noustu aiemmin viimeisenä päivänä yhtä kaukaa voittoon.

Tulos 60 on voittajan kovin päätöspäivän tulos kiertueen historiassa. Ström jäi lyönnin päähän LPGA:n toisesta viitosella alkavasta tuloksesta ja kierrosennätyksestä, joka on vuodelta 2001, ja Annika Sörenstamin nimissä.

Matilda Castren ja Kiira Riihijärvi karsiutuivat New Jerseyn kilpailussa.

Viikonvaihde oli ruotsalaisnaisille menestyksekäs, sillä Linn Grant otti Helsingborgissa voiton DP World Tourin ja Ladies European Tourin yhteiskilpailussa.

Kirjoittaja: Marko Kuivasaari

Lue seuraavaksi: Golfpiste seuraa: Yhdysvaltalaistähdeltä jymypaukku major-kisan alla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)