16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Scottie Scheffler välttyi kaikilta syytteiltä

Syytteistä vapautettu Scottie Scheffler kilpailee seuraavan kerran ensi viikon Memorial Tournamentissa. Kuva: Getty Images

Scheffler kertoi alusta alkaen Valhallan tapauksen olleen väärinkäsitys. Syyttäjä asettui samalle kannalle.

Louisvillen syyttäjä hylkäsi keskiviikkona kaikki Scottie Schefflerille asetut syytteet. Tähtipelaajaa syytettiin muun muassa poliisin tottelemattomuudesta ja lievän vamman aiheuttamisesta.

Jeffersonin piirikunnan syyttäjä Mike O’Connell kertoi, ettei Scheffleriä vastaan ollut riittävästi todisteita asian etenemiseksi tuomioistuimeen. Kun syytteet tulivat hylätyiksi, niitä ei voi enää nostaa uudelleen myöhemmässä vaiheessa.

”Scottie Schefflerin toimet ja käytettävissä olevat todisteet eivät täytä minkäänlaisen rikoksen tunnusmerkkejä”, O’Connell sanoi.

Poliisin mukaan Scheffler ei noudattanut virkavallan määräyksiä, kun hän yritti päästä Valhalla Golf Clubille 17. toukokuuta noin kello 6 aamulla valmistautumaan PGA Championship -kilpailun toiselle kierrokselle.

Alueella oli hetkeä aiemmin saanut surmansa PGA Championshipin yleisöpalvelutiloissa myyjänä toiminut henkilö, joka jäi pikkubussin alle ylittäessään tietä kentän lähellä.

Poliisi kertoi, ettei Scheffler totellut poliisin määräystä pysäyttää autoaan aiheuttaen samalla Bryan Gillis -nimiselle etsivälle haavaumia polveen ja ranteeseen. Scheffler laitettiin rautoihin, ja hänet toimitettiin putkaan tarkempia selvityksiä varten.

Scheffler vapautettiin Louisville Metro Deparment of Corrections -nimisestä tutkintavankilasta samana aamuna ennättäen Valhalla Golf Clubille alle tunnin ennen toisen kierroksen lähtöaikaansa.

Maailmanlistan ykköspelaaja totesi, että tapaus on ”suuri väärinkäsitys”, ja tälle kannalle lausunnossaan päätyi myös syyttäjä.

Viime viikolla Louisvillen pormestari ja poliisipäällikkö julkaisivat tutkinnan alustavat tulokset ja kaksi pidätysvideota. Niiden perustella juttua oli alun perin tarkoitus puida käräjillä 4. kesäkuuta. Schefflerin ja Gillisin vuorovaikutuksesta ei ollut kuvamateriaalia, sillä Gillis ei ollut vastoin poliisin sisäisiä ohjeita kytkenyt vartalokameraansa päälle.

Schefflerillä ei vastavaatimuksia

Schefflerin asianajaja Steve Romines oli kertonut aiemmin, ettei pelaaja tule myöntämään syyllisyyttä eikä suostu syyteneuvotteluun. Hän sanoi tapauksen ratkettua, ettei Scheffler itse tahdo esittää poliisia kohtaan minkäänlaisia vastavaatimuksia.

”Haluan jättää tamän tapauksen taakseni, ja jatkaa eteenpäin. Poliiseilla on vaativa työ, ja arvostan heitä suuresti. Tämä oli puhdas väärinkäsitys kaoottisessa tilanteessa”, Scheffler totesi sosiaalisessa mediassa.

Päätepisteen saanut syytesaaga päätti Schefflerin tapahtumarikkaan, noin 1,5 kuukautta kestäneen vaiheen, joka sisälsi Masters-voiton, esikoisen syntymän sekä poikkeuksellisen pidätyksen major-kilpailun toisen kierroksen alla.

Lue seuraavaksi: Scottie Scheffler törttöili onnettomuuspaikalla pahasti: seurauksena putkareissu ja liuta syytteitä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)