16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Suomalainen innovaatio antaa pitkäkestoisen suojan hyttysiä ja punkkeja vastaan

Repelteciä saa 100ml pumppupullossa ja suuremmassa 500ml suihkepullossa.

Hyttyset ja mäkäräiset ovat olleet alkukaudesta aiempaa pahempi kiusa golfkentillä.

Ennätyksellisen lämmin alkukesä on hellinyt paitsi golfareita myös lentäviä hyönteisiä. Hyttyset ja mäkäräiset, joista varsinkin jälkimmäiset pörähtävät ilmaan tavallisesti vasta juhannuksen kieppeillä, ovat jo heränneet kiusaamaan golfareita sankkoina parvina.

Golfin peluuseen on perin hankalaa keskittyä, kun pörriäiset tarrautuvat pohkeisiin, niskaan ja ohimoille heti, kun liike hetkeksi loppuu. Varsinkin puttiasennossa lyöjä yleensä viihtyy niin pitkään, että hyönteiset ehtivät helposti tekemään kiusaa.

Fiksu etelänmies ei huido, vaan sipaisee pintaan offia. Ongelma vain on, ettei se kauaa auta. Parempikin apu on onneksi saatavilla. Suomalaisinnovaatio Repeltec voi olla todellinen ”game changer”. Sen vaikuttava aina on pikaridiini (dietyylimetyylibentsamidi, KBR3023), jota käytetään monissa muissakin hyönteiskarkotteissa. Aine ei tapa hyönteisiä, vaan karkottaa ne.

Vaikuttava aine ei ole minkään sortin innovaatio, muista aineista Repeltecin tuote eroaa vaikutuksen kestoltaan. Repelteciä voi suihkuttaa vaatteille ja varusteille, jossa se vaikuttaa kuukaudesta kolmeenkin kuukautta. Aine muodostaa pinnoitteen, joka estää tehoainetta haihtumasta. Tuote on tarkoitettu tekstiilien ja varusteiden käsittelyyn, eikä suoranaisesti iholla käytettäväksi. Ihoärsytysä sen ei tulisi aiheuttaa, ja tuote on dermatologisesti testattu.

Ulkoilma-ihmisiä kiinnostaa tietää, voiko ainetta käyttää kalvovaatteille, kuten Gore-Texille – kyllä voi. Tuote ei tahraa tai jätä jälkiä. Se on vesiliukoinen, eli jos sade yllättää, on suojakäsittely toistettava. Kovin runsaasti ainetta ei tarvitse suihkia, vain ohut sumutus riittää.

Golfpisteen toimitus on päässyt testaamaan Repelteciä parin viikon ajan. Se toimii, kuten lupaa. Testikäytössä allekirjoittanut ruiski ainetta surutta myös iholle, ja hyvin toimi. Tuotteen teho kestää hyvin golfkierroksen, mutta jos hikoilu on voimakasta, voi ainetta joutua lisäilemään. Hyttyset karttavat karkotetta visusti, mäkäräiset ovat astetta pahempi riesa, mutta kyllä nekin loitolla pysyvät.

Ison asian äärellä

Repeltecin on kehittänyt suomalaisomisteinen Affix Labs oy ja se valmistetaan Saksassa ja Hollannissa. Käsillä voi olla melkoinen innovaatio. Repeltecin päämarkkina on Afrikassa, jossa ainetta käytetään malariasääskien torjuntaan. Sillä käsitellään esimerkiksi koulurakennusten sisäseinät, eikä käsittelyä tarvitse uusia kuin muutaman kuukauden välein.

Aine on dermatologisesti testattu ja sitä voi käyttää myös keittiötiloissa, jossa rajoitukset ovat tyypillisesti erittäin tiukkoja. Myös eläinten parissa työskentelevät voivat suihkia Repelteciä huoletta, se on niillekin turvallinen.

Tuotteen edustajan mukaan Repeltec karkottaa melkeinpä kaikki lentävät hyönteiset, ja myös punkit, lukuun ottamatta hirvikärpästä, joka tuntuu olevan niin sitkasta tekoa, ettei mönkijään tehoa mikään.

Repelteciä on myynnissä ainakin Varuste.netissä, Musti ja Mirrissä sekä Peten koiratarvikeessa. 100 ml pullon hinta on 12,95 euroa. Saatavilla on kuitenkin myös suurempi, 500 ml pumppupullo, joka tulee huomattavasti edullisemmaksi. Se on parempi valinta, jos tarkoituksena on käsitellä esimerkiksi pelikamppeet tai muut varusteet.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)