16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tiger Woods loisti BMW Championshipissa

Löytyykö voittoisa vire Chicagossa. Tiger Woods on taas ylivoimainen suosikki © Getty Images

<a href=Tiger Woods rules! Kauden kuudes voitto tuli loistavan esityksen tuloksena &copy Getty Images">Tiger Woodsselvisi loistavasti kiirastulestaan Cog Hill Golf & Country Clubilla sunnuntaina. Lyönnin takaa-ajoasemasta liikkeelle lähtenyt ja Steve Strickerin sekä Aaron Baddeleyn kanssa eri ryhmässä pelannut Woods teki kierroksellaan kahdeksan birdietä, sivuten kenttäennätystä 63. Hän voitti kahdella lyönnillä Baddeleyn, Sricker oli kolmas. Ykköstila oli Woodsin uran 60:s ja kauden kuudes. Se nostaa hänet ennen Fedex Cupin finaalikisaa kärkeen ja tilanteeseen jossa kakkostilakin riittää kymmenen miljoonan dollarin bonuksen hankkkimiseen. Woodsin voittoresepti oli tavanomaisestaa poiketen loistava draivaaminen. HÄn oli sekä pituudessa ( 284 metriä) että tarkkuudessa ( 80,4 %) kolmas, yhteenlaskettuna ylivoimainen ykkönen! Cog Hillsin kenttä on aina istunut Tiger Woodsin silmään, hän on voittanut siellä nyt yhteensä neljästi. Helpolla puistokentällä puttaamisen osuus korostuu jopa kohtuuttomasti, ja tällä osa-alueella Baddeley ja Stricker ovat maailman ehdotonta eliittiä. Päätöskierroksen ratkaisuhetkistä tärkein oli 12:s, jossa Woods upotti birdieputtinsa noin 15 metrin matkalta, seuraavassa ryhmässä pelannut Stricker puolestaan teki bogeyn. 60 voiton rajapyykin saavuttaminen on myös melkoinen näyttö. Samaan ovat yltäneet sain Sam Snead ( 82 voittoa), Jack Nicklaus, Ben Hogan ja Arnold Palmer. Sneadin ohittamiseen Tigerilla menee vielä 3-5 vuotta, muut tulevat selkä edellä vastaan aiemmin. Woods pelasi tulokset 67-67-65-63 ja teki siis kisan ennätyksen. Lehdistötilaisuudessa esitettyyn kysymykseen ” vieläkö pystyt pelaamaan paremmin”, vastaus tuli nopeasti. -Varmasti, muussa tapauksessa olisi syytä lopettaa pelaaminen.

Steve Stricker ja Aaron Baddeley Tigerin edell&#228, Chicagossa

Steve Stricker on suuri yleisön suosikki sunnuntain kierroksellaan &copy Getty ImagesTiger Woodsilla on muutama haaste sunnuntaille. Seuraavassa päällimmäisiä. Ensinnäkin hän on lyönnin jäljessä kärkiparia joka lukeutuu PGA Tourin parhaisiin puttaajiin. Merkittävää on sekin, että kakkosparissa pelaava Woods ei pääse läsnäolollaan luomaan lisäpaineita Strickerille ja Baddeleylle. Cog Hillsin kenttä on monien mielestä helppo ja tätä tukevat tilastotkin. Strickerilla on 23 perättäistä viheriöosumaa lauantain jälkeen. Puttipelin osuus korostuu entisestään, kenttä on Strickerille ja Baddeleylle mieleinen. Steve Stricker pelaa lähes kotikonnuillaan, hän opiskeli 80-luvulla Illinoisin yliopistossa ja on täten suuri yleisönsuosikki. Stricker voitti samalla kentällä pelatun Western Openin vuonna 1996 kahdeksan lyönnin erolla, mukavat muistot saattavat kantaa 40-vuotiasta pitkään vastatuulen hetkelläkin. Strickerilla on edellämainituist asioista johtuen henki päällä. Hän oli alimmillaan World Rankingilla 357:s, nyt viides. Jenkit rakastavat tuhkimotarinoita ja tässä on yksi todellinen golfin maailmasta. Mikäli Stricker onnnistuu pitämään Tiger Woodsin takanaan, karkaa hän Fedex Cupin pisteissä niin kauas muiden edelle, että viimeisessä kisassa Woods tarvitsisi jo muiden apua noustakseen ykköseksi. Kaikesta edellämainitusta huolimatta Woods on suosikki, eikä hän kierroksensa aikana sorru spekuloimaan muiden suorituksilla. Jokatapauksessa Woodsilla on suuri haaste sunnuntaina.

Aaron Baddeley l&#228,pimurron kynnyksell&#228, Chicagossa

Suuri mahdollisuus taas edessä. Aaron Baddeley johtaa Chicagossa &copy Getty ImagesKahdesti viimeisen 18 kuukauden aikana voittanut Australian Aaron Baddeley johtaa Fedex Cupin kolmatta kisaa puolivälissä. Tilanne oli sama viimeviikollakin, tuolloin aussi jäi lopulta viidenneksi. Loistavan amatööriuran tehneelle Baddeleylle ammattilaisuran ensimmäiset vuodet olivat melkoista kituuttelua, nyt suunta on uusien valmennusoppien myötä selkiintynyt. Hän on yksi valmentajaparivaljakko Mike Bennett & Andy Plummerin tähtioppilaista joka on alkanut soveltaa Stack & Tilt metodia jossa painonsiirto varsinkin backsvingin aikana toimii päinvastoin kuin perinteisessä mallissa. Baddelen kykyihin on luotettu, hän on yksi ainoista, ellei ainoa pelaaja viimeisten vuosikymmenten aikana joka on saanut kahdesti villin kortin Mastersiin. -Lyön varsinkin rautojani paljon paremmin kuin aiemmin, se on ollut suurin ero, Baddeley kiittelee oppisuunnan muutosta. Baddeley on avoimesti ilmoittanut haluvansa kehittyä maailman parhaaksi. Viikonloppuna hän saa vastata mm. Justin Rosen, Tiger Woodsin ja Steve Strickerin haasteisiin. Kolmikko on lyönnin jäljessä, avauskierroksen jälkeen johtanut Jonathan Byrd on Baddeleyn kanssa tasoissa. Baddeley pelasi sateen keskeyttämällä toisella kierroksella päivän parhaan tuloksen 65. Viikonloppuna käydään ISON merkityksen omaavaa kamppailua monella rintamalla. 30:n ensimmäisen joukkoon ja Atlantan viimeiseen kisaan on vielä tunkua, mm. jaetulla kolmannella sijalla oleva Camilo Villegas tarvitsee hyvän sijoituksen välttääksen putoamisen. Tigerin on ensisijaisen tärkeää nousta Strickerin edelle. Päinvastaisessa tapauksessa hän olisi lähes vuorenvarmasti siinä tilanteessa, että Atlantassa tämän kukistamiseksi tarvittaisiin ykköstila kymmenen miljoonan dollarin potin kotiuttamiseksi.

Justin Rose taas k&#228,rjen tuntumassa

22 kertaa kymmenen joukossa mutta ei voittoja. Justin Rosella on varmasti näyttöhaluja &copy Getty Images 27-vuotias Justin Rose (65) on hienosti kakkosena BMW Championshipin avauspäivän jälkeen. Britti pelaa elämänsä parasta kautta, hänellä on jo kuusi top-ten sijoitusta, ja urallaankin niitä peräti 22. Hän sijoittui mm. World Tourin elokuun kisassa kakkoseksi, Majoreissa sijaluvut olivat vakuuuttavaasti 5,10,12 ja 12. Vain voitto puuttuu, ja sitä Rose varmasti tavoittelee viikonloppuna. Rose on tiiauspaikalta lyhyt, 65:n pelaajan joukossa hän oli torstaina lyhin alle 220 metrin keskiarvolla. Mitä lähemmäksi lippua tullaan, sitä kilpailukykyisempi Rose on. Euroopan Ryder Cup karsinta käynnistyi Sveitsissä torstaina, Rose antaa näyttönsä USA:ssa ja World Rankingin kautta. Mikäli joukkue valittaisiin viimeisen vuoden esitysten perusteella, ei Rosen syrjäyttämiseen olisi mitään syytä. Kisaa johtaa K.J.Choi ja Steve Stricker saivat tuloksekseen 68. Ruotslaisten taival Fedex Cupissa tullee päätökseensä viikonlopun jälkeen. Carl Petterson on pisteissaä 49:s, avauspäivän tulos oli 71. Henrik Stensonin alavire on kestävää laatua, torstain tulos 75 oli lähes sinetti sille, että 35:ksi valahtanut reikäpelimestari huilaa ensiviikon suuressa kisassa. Chicagoon oli osallistusmisoikeus 70:lla pelaajalla joista neljä jäi pois, näistä nimekkäimpänä Phil Mickelson. Atlantan finaaliin otetaan 30 pelaajaa.

Tiger Woodsilla revanssin paikka Chicagossa

Kun väki vähenee niin pidot paranevat. PGA Tourin ”juhlaviikoilla” mennään kolmatta kattausta, tälläkerralla BMW:n isännöimässä kilpailussa jossa on jälleen seitsemän miljoonaa dollaria jaossa. Mukana on vielä 70 pelaajaa, pistelistan 30 parasta pääsevät viikon kuluttua käynnistyvään Tour Championshipiin. Edellisviikon ykkönen Phil Mickelson jättää Chicagon väliin ja keskittyy Atlantassa pidettävään juhlan huipennukseen. Tiger Woodsille Cog Hillsin kenttä on ollut varsin menestyksekäs, hän on voittanut siellä kolmasti ja ollut kahtena viimeisenä vuonna toinen. Runner-up sijoitukseen Woods joutui tyytymään myös sunnuntaina Bostonissa joka puolestaan johti siihen, että mestari on pistelistalla kolmas Mickelsonin ja Steve Strickerin jälkeen. Hän ei ole vielä aivan selkä seinää vasten, mutta mikäli Stricker sijoittuu viikonloppuna Tigerin edelle, tarvitsee tämä pistelistan voittaakseen suurella todennäköisyydellä Atlantasta voiton. Kahdelle ensimmäiselle kierrokselle lisämausteen tuo se, että Stricker, Woods ja listan neljäntenä oleva K.J.Choi pelaavat yhdessä. Eurooppalaisten edustus on jäänyt hyvin pieneksi, Sergio Garcia,Justin Ros, Luke Donald , Henrik Stenson ja Carl Pettersson tarvitsevat kaikki kipeästi lisäpisteitä päästäkseen Atlantan ”isojakoon”. 30:n parhaan kesken jaetaan näet 35 miljoonaa taalaa YLIMÄÄRÄISTÄ rahaa jota voidaa pitää jo lähes pöyristyttävän suurena summana. Voittajan osuus on kymmenen miljoonaa.

PGA Tour

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje